Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Με «δοκιμασμένα» στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις νέες αποστολές του κεφαλαίου


INTIME NEWS
Τα πρώην στελέχη των αμαρτωλών μνημονιακών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που «ενώνουν τις δυνάμεις τους» στην «εθνική» προσπάθεια για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, καλωσόρισε ο Αλ. Τσίπρας χτες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου και ζήτησε επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης στο διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές.
 Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τις νέες «μεταγραφές» μνημονιακών στελεχών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ως απόδειξη ότι γύρω από την αντιλαϊκή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζουν να συσπειρώνονται (...) δυνάμεις και πρόσωπα που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, το χώρο της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς», ενώ διαφημίζοντας στο κεφάλαιο την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να στρατεύει το λαό στους στόχους του κεφαλαίου πρόσθεσε πως «είναι αυτή η ένωση δυνάμεων που δίνει και τη μεγαλύτερη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση να ενώνει τους Ελληνες και τις Ελληνίδες γύρω από έναν μεγάλο εθνικό στόχο», όπως βάφτισε την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Πόσο «αθώο» είναι το χασίς;



Όταν λοιπόν υποστηρίζεται από μερικούς πως το χασίς δεν είναι χειρότερο από το τσιγάρο, αυτό ίσως οφείλεται στην πλήρη άγνοια επιστημονικών δεδομένων, ή στην αδυναμία εκτίμησης των παραμέτρων που λέγονται συνειδητοποίηση του ατόμου, ικανότητα δημιουργίας και κοινωνική δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί συνεργάτες, υπάλληλοι της αστικής τάξης όλοι μαζί, περνούν πρόσφατα στο επόμενο βήμα της υλοποίησης ενός ακόμα σχεδίου των αφεντικών που αφορά στην αποποινικοποίηση του χασισιού, στην μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο θερμοκήπιο και της προβολής αυτού του υποδείγματος ως ελπιδοφόρο και αναπτυξιακό. 

Σε μια προσπάθεια συμβολής στο χρόνιο μέτωπο που έχει ο λαός μας με την τοξικοεξάρτηση και τη φιλοσοφία της μαστούρας, είτε έχει άρωμα χούντας, σχήμα γλάστρας Γιωργάκη ή περιτύλιγμα φαρμάκου ΣΥΡΙΖΑ, αναπαράγουμε μέρη από το βιβλίο του βιολόγου Νίκου Νικολάου που κυκλοφόρησε από την Επιστημονική Σκέψη και τη Σύγχρονη Εποχή Μαρξισμός και Βιολογία. Ναρκωτικά (2η έκδοση, Αθήνα, 1988) το οποίο είναι δυστυχώς εξαντλημένο. Για τον εξαιρετικό επιστήμονα και αγωνιστή Νίκο Νικολάου επιφυλασσόμαστε να γράψουμε σε ξεχωριστό σημείωμα.

Ευκαιρίες


«Θα τολμούσα να πω ότι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια». Με αυτά τα λόγια «διαφήμισε» στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τις «μεγάλες ευκαιρίες» που βλέπουν τα διεθνή funds και τα υπόλοιπα «κοράκια» στην περίπτωση των περιβόητων «κόκκινων» δανείων, θυμίζοντας παράλληλα πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν συμφωνήσει να μειώσουν τα δάνεια κατά 50 δισ. ευρώ έως το 2021. Δεν είχαμε βέβαια καμιά αμφιβολία ότι τα «αρπακτικά» βρίσκουν ενδιαφέρον το «αίμα» που μυρίζει από την κλιμάκωση των εκβιασμών και των πλειστηριασμών στα λαϊκά σπίτια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, έχει φροντίσει να στρώσει για τα καλά το «τραπέζι» στα αρπακτικά: Από την «απελευθέρωση» των τραπεζών να μεταβιβάζουν αυτά τα πακέτα στα διάφορα funds, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αναγωγή σε «ιδιώνυμο αδίκημα» όσων αγωνίζονται ενάντιά τους, έως την παραπέρα διάλυση της όποιας προστασίας είχε απομείνει στα λαϊκά σπίτια. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που τάζει η κυβέρνηση: Εκεί που τα λαϊκά στρώματα ζουν νέα βάσανα και εκβιασμούς για να προσέλθουν στο ταμείο, εκεί που συνθλίβονται το δικαίωμα και η λαϊκή ανάγκη της στέγης, εκεί είναι που βλέπουν τις ευκαιρίες οι «επενδυτές».

Διευθετήσεις


  Πηγή: Eurokinissi

Σχεδόν 20 μέρες μετά από τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν και ενώ δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενό της, σκόρπιες πληροφορίες που έρχονται στο φως επιβεβαιώνουν ολοένα και περισσότερο ότι η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία μόνο «εθιμοτυπική» δεν ήταν.

Οπως όλα δείχνουν, πίσω από τις κλειστές πόρτες «άνοιξε» ολόκληρη η βεντάλια των ελληνοτουρκικών σχέσεων και συζητήθηκαν συγκεκριμένα σενάρια για το πλαίσιο πιθανών διευθετήσεων στα ανοιχτά ζητήματα.

Οπως άλλωστε επιβεβαίωσαν Τσίπρας και Ερντογάν, το Αιγαίο, το Κυπριακό και η Ανατ. Μεσόγειος αποτέλεσαν βασικά σημεία της συνάντησης, ενώ πηγαίνοντας στην Αγκυρα, ο Αλ. Τσίπρας είχε ήδη δηλώσει πρόθυμος να αξιοποιήσει αυτήν την επίσκεψη για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις, ώστε ακόμα και μέσα στο 2019 να γίνουν «ιστορικά βήματα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε δίκη σέρνονται στελέχη και φίλοι του ΚΚΕ


Κατηγορούνται για το μνημείο που στήθηκε προς τιμήν των κομμουνιστών φαντάρων του Πειθαρχικού Ουλαμού Καλπακίου

Το μνημείο τη μέρα των αποκαλυπτηρίων του
Το μνημείο τη μέρα των αποκαλυπτηρίων του
Ενα ακόμα κρούσμα αυταρχισμού έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα που με ευθύνες της κυβέρνησης διογκώνεται, αυτή τη φορά στο Καλπάκι, στα Γιάννενα. Συγκεκριμένα, σε δίκη σέρνονται την Παρασκευή 1 Μάρτη εργαζόμενοι, στελέχη και φίλοι του ΚΚΕ, οι οποίοι πριν από περίπου δύο χρόνια είχαν συλληφθεί στο χώρο όπου τοποθετήθηκε το μνημείο της ΚΝΕ προς τιμήν των φαντάρων και ναυτών - μελών της ΟΚΝΕ στον Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου.
 Οι διωκόμενοι, που είχαν συλληφθεί στις 2 Ιούλη 2017 και είχαν κρατηθεί για 9 ώρες ύστερα από κλήση του δημάρχου Πωγωνίου, πραγματοποιούσαν εργασίες για την τοποθέτηση της τιμητικής πλακέτας της ΚΝΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για το περιστατικό, ο δήμαρχος είχε πάει αυτοπροσώπως στο σημείο με σκοπό να ματαιωθούν οι εργασίες και είχε καλέσει την αστυνομία, παρόλο που είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του χώρου για την τοποθέτηση της τιμητικής πλακέτας.

Η διαδικασία για τη δίκη κινήθηκε αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα. Θυμίζουμε ότι τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν στις 8 Ιούλη 2017, στο πλαίσιο του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επισκέψεις, στο πλαίσιο ιστορικών περιπάτων και εκδηλώσεων τιμής, ενώ το μνημείο έχει αγκαλιαστεί από το λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρές, καθώς επιβεβαιώνεται ο προσανατολισμός της προς την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού σε βάρος του λαού, με άλλο ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχα πρόσφατα, όπως η άσκηση διώξεων σε βάρος π.χ. αγροτών που συμμετέχουν στα μπλόκα, απεργών στην Ανακύκλωση στα Γιάννενα, εργαζομένων απεργών και συνδικαλιστών στα «Μarket In» στα Γιάννενα κ.ο.κ.

Ριζοσπάστης   Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019