Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Απαράδεκτη λογοκρισία στο διαδίκτυο


Από το άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου 
Από το άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου

Σε μια απαράδεκτη λογοκρισία - απαγόρευση προχώρησε στις 3 Ιούνη η εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook, μπλοκάροντας για 24 ώρες το λογαριασμό του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, εξαιτίας μιας ανάρτησης για την Κάνδανο, που συνέδεε τα εγκλήματα των ναζί με τους σημερινούς υμνητές τους, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Η ανάρτηση είχε τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;» και δίπλα στην ιστορική φωτογραφία με το στρατιώτη των SS να δίνει τη χαριστική βολή σε εκτελεσμένο κάτοικο της Κανδάνου παρουσιαζόταν μια φωτογραφία του Κασιδιάρη, όπου επιδεικνύει το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό.

Στο κείμενο, εκτός από το ιστορικό της σφαγής της Κανδάνου, με αφορμή την επέτειο, καταγράφονταν και διάφορα αποσπάσματα από άρθρα και δηλώσεις των χρυσαυγιτών, όπου υμνούν τον εθνικοσοσιαλισμό.

Προφανώς μετά από καταγγελίες, που δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς από πού προέρχονται, ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε προσωρινά, επειδή «παραβιάζει τους όρους λειτουργίας» του Facebook, σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία, με την προειδοποίηση ότι την επόμενη φορά θα μπλοκαριστεί για 3 μέρες και μετά θα κλείσει εντελώς.

Μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε σήμερα αναφορά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο αρμόδιος επίτροπος είπε ότι το περιστατικό θα ερευνηθεί.

902.gr

Απατηλό το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης»


Στις 5 - 6 Ιούνη στη Σύρο η νέα «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης

Από την αγωνιστική «υποδοχή» της τελευταίας «αναπτυξιακής» φιέστας στη Λέσβο
Από την αγωνιστική «υποδοχή» της τελευταίας «αναπτυξιακής» φιέστας στη Λέσβο
Στις 5 και 6 Ιούνη γίνεται άλλη μία φιέστα της κυβέρνησης με το 15ο «αναπτυξιακό συνέδριο», που διοργανώνει αυτήν τη φορά στη Σύρο.
 Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Κυκλάδων του ΚΚΕ μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «στις 5 και 6 Ιούνη έρχεται και στη Σύρο η κυβερνητική κουστωδία με τη γνωστή τακτική της παραπλάνησης και της καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων, θέλοντας να στήσει το παραμύθι της "μεταμνημονιακής εποχής". Μιλώντας για "το τέλος των μνημονίων", την "επιστροφή στην κανονικότητα", την "ανάκαμψη της οικονομίας".

Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες των Κυκλάδων και όλης της υπόλοιπης Ελλάδας.

Το πολιτικό σχέδιο τόσο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής, όλων των αστικών κομμάτων περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις που έφεραν τη χρεοκοπία για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Η σημαία της Παλαιστίνης στο Δημαρχείο της Καισαριανής!

 
 
Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία, δίπλα στην ελληνική, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της.

Από σήμερα το πρωί, η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει δίπλα στην ελληνική, στο κτίριο του Δημαρχείου της Καισαριανής, μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής που θέλησε να δείξει με αυτόν το συμβολικό τρόπο τη δική της αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστίνιων, που δοκιμάζονται από την κατοχή και το συνεχιζόμενο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.



Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή τονίζει μεταξύ άλλων.

«Με αφορμή την επέτειο της καταστροφής το 1948, της “Νάκμπα”, εκφράζουμε με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που εδώ και δεκαετίες διεκδικεί το δικό του ελεύθερο κράτος, απαιτώντας τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Ιδιαίτερα μετά από το νέο αποτρόπαιο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ με θύματα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη και την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό. Τεράστιες ευθύνες φέρει η κυβέρνηση, που από τη μια μεριά με περίσσεια υποκρισία εκφράζει τον “αποτροπιασμό” της και από την άλλη συνεργάζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά με κοινές ασκήσεις, όλο και πιο στενά, με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ δεν σταματά στιγμή να αθωώνει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015, την οποία αρνείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση και να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια εναντίον των λαών.

Αυτός που θα νικήσει είναι ο δίκαιος αγώνας του Παλαιστινιακού λαού και όχι οι ιμπεριαλιστές».

18,5 εκατομμύρια αμερικανοί ζούνε σε ακραία φτώχεια!



 

Οι φτωχοί φτωχότεροι υπό τον Τραμπ, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ

18,5 εκατομμύρια αμερικανοί ζούνε σε ακραία φτώχεια
Η φτώχεια στις ΗΠΑ είναι εκτενής αλλά γίνεται και βαθύτερη, υπό τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, οι πολιτικές του οποίου δείχνουν να στοχεύουν στην απομάκρυνση του «δικτύου προστασίας»  από εκατομμύρια άπορους ανθρώπους,

και ταυτόχρονα επιβραβεύονται οι πλουσιότεροι, επισημαίνει σε έκθεσή του ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για την ακραία φτώχεια, Φίλιπ Άλστον.

Την ώρα που οι κοινωνικές παροχές κι η πρόσβαση στην υγειονομική κάλυψη έχουν περικοπεί, η φορολογική μεταρρύθμιση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιβραβεύει τους μεγιστάνες και τις εταιρείες – κολοσσούς «με απροσδόκητα έσοδα»,
εντείνοντας περαιτέρω την ανισότητα, τονίζεται στην έκθεση του αξιωματούχου του ΟΗΕ.

Στην έκθεση τονίζεται πως:

«Αν και οι πολιτικές των αμερικανικών κυβερνήσεων μετά τον «πόλεμο εναντίον της φτώχειας» του προέδρου Λίντον Τζόνσον, τη δεκαετία του 1960, ήταν «στην καλύτερη περίπτωση αμελείς»,
οι πολιτικές που ακολουθούνται τον τελευταίο χρόνο φαίνεται πως έχουν σχεδιαστεί εσκεμμένα προκειμένου οι φτωχότεροι να μην επωφελούνται πλέον από βασικά μέσα προστασίας, να τιμωρούνται όλοι όσοι βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας, ενώ η στοιχειώδης υγειονομική κάλυψη κατέστη προνόμιο που πρέπει να κερδηθεί παρά θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη».
Σχεδόν 41 εκατομμύρια Αμερικανοί, ήτοι το 12,7%, ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ 18,5 εκατομμύρια πολίτες σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Μεταξύ των φτωχών, ο ένας στους 3 είναι παιδί.

Ο Θεός μας παρέδωσε στους Τούρκους για να μας σώσει από τον Βολταίρο και τον Μαρξ!






«Πώς επέτρεψε ο Θεός να πέσει στα χέρια των αγαρινών Μωαμεθανών, των Μουσουλμάνων; Ο Θεός έχει σχέδια μέσα στην πανσοφία του τα οποία εμείς είναι δύσκολο πολλές φορές να ξεδιαλύνουμε. Μπορεί λοιπόν κανένας να ισχυριστεί και για την άλωση της πόλεως στους Τούρκους αλλά ακόμη και για την δική μας την εθνική παλιγγενεσία το 1821 ότι ήταν ένα σχέδιο του Θεού που είχε σχέση με την σωτηρία του κόσμου. Λέει λοιπόν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: “Τριακόσιους χρόνους μετά την ανάστασιν του Χριστού μας έστειλε ο Θεός τον ‘Αγιο Κωνσταντίνο, πάνω από χίλια έτη ένα χριστιανικό βασίλειο . Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τους χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερε άλλο γένος; Θα μπορούσαμε να είμαστε υπόδουλοι στους Φράγκους. Είχε προηγηθεί ήδη η Φραγκοκρατία. Γιατί ο Θεός δεν επέτρεψε να ρθουν και να εγκατασταθούν Φράγκοι εδώ, Ευρωπαίοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί; 
Και γιατί έφερε ο Θεός τον Τούρκο και δεν έφερε άλλο γένος;! Δια το ιδικό μας συμφέρον, διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπταν εις την πίστιν. Τότε λοιπόν ο Θεός έφερε τον Τούρκο κι όχι τον Φράγκο δια ιδικόν μας συμφέρον διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπταν εις την πίστην, ο δε Τούρκος άσπρα άμα του δώσης , κάμνης ό,τι θέλεις”. Και ο δικός μου ο νους, αν έχει κάποιο φωτισμό, πάει και λίγο παραπάνω. Προκύπτει αυτό και στη συνέχεια. Ότι αυτό έγινε ώστε η Ρωμιοσύνη, οι Έλληνες, να μείνουμε αμέτοχοι στις εξελίξεις οι οποίες επρόκειτο να γίνουν στην Ευρώπη. Διότι στην Ευρώπη με τον Ουμανισμό, με την Αναγέννηση, με τον αθεϊσμό, τα γκρέμισαν όλα. Με τη Γαλλική επανάσταση δεν έμεινε τίποτε όρθιο το ιερό και όσιο, τίποτε όρθιο. Οι Ευρωπαίοι τα κατέστρεψαν όλα. Σκεφτείτε μόνο τον αθεϊσμό του Βολταίρου. Από εκεί ξεκίνησε και ο Μαρξ και εφηύρε τη διάλυση των πάντων, εναντίον του κλήρου, εναντίον της εκκλησίας. Όλα διαλύθηκαν με την Αναγέννηση και με τον Διαφωτισμό, τον περίφημο Διαφωτισμό που δεν είναι Διαφωτισμός, είναι Διασκοτισμός. Ο Θεός λοιπόν προνόησε ώστε μέσα σ’ αυτές τις αλλαγές οι οποίες έγιναν στην Ευρώπη αυτούς τους αιώνες 14ο, 15ο, 16ο, 18ο, εμείς να είμαστε εδώ φυλαγμένοι, να μας φυλάει ο Τούρκος για να μη χάσουμε την πίστη μας.»

Το "αιολικό τέρας" βρυχάται! Εμείς;;;



Τα ιστορικά Άγραφα των εξεγέρσεων και των ξεσηκωμών με τα περήφανα βουνά του εκπάγλου φυσικού κάλλους, κινδυνεύουν να (κατα)πατηθούν από τη σιδερένια μπότα του "αιολικού τέρατος" των επιδοτούμενων μεγαλοεργολάβων, με τελική τραγική κατάληξη μία ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή του αμόλυντου χαρισματικού τόπου μας και τη μετατροπή του σε χωματερή της δήθεν "πράσινης ανάπτυξης" (βλ. θησαύρισμα... αεριτζήδων επενδυτών)!


Όπως καταγγέλλεται από τους φορείς : Τα δύο πρώτα γιγαντιαία αιολικά τερατουργήματα στα Αγραφιώτικα βουνά βρίσκονται προ των πυλών. Το ένα στην τοποθεσία "Γραμμένη-Τούρλα- Καρνόπι" στην ιστορική κορυφογραμμή της Νιάλας όπου βρίσκεται και το μνημείο του εμφυλίου, και το άλλο στην θέση "Μιχός-Βοϊδολίβαδο-Απέλινα". Όπερ σημαίνει ότι δεξιά και αριστερά του Αϊ- Νικόλα πάνω από το χωριό Βραγγιανά Ευρυτανίας θα φυτευτούν 40 τεράστιες ανεμογεννήτριες!!! Οι δε επεμβάσεις, μόνο σε αυτά τα δύο έργα, θα απλωθούν σε εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα!

Κι αυτά είναι μόνο η αρχή! Ετοιμάζουν πολλά-πολλά ακόμη σε Ευρυτανία και Καρδίτσα. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στους χάρτες της ΡΑΕ για να βγάλει αμέσως το συμπέρασμα ότι η ραχοκοκαλιά της Πίνδου θα μακελευτεί!