Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Μειοψηφία οι Έλληνες στα νησιά – Αυτό δεν σας πειράζει φασιστόμουτρα;

 


 

«Οι Έλληνες αποτελούν πλέον μειοψηφία στη χώρα τους» είναι μια φράση που έχουμε ακούσει αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια από τους διάφορους ακροδεξιούς, στην προσπάθειά τους να καλύψουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο με έναν ψευδεπίγραφο μανδύα ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.

Ωστόσο, οι ίδιοι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο λαλίστατοι όταν οι Έλληνες έχουν καταντήσει πλέον να είναι μειοψηφία στα νησιά και στα διάφορα τουριστικά θέρετρα. Με τις τιμές στη βενζίνη, στα ακτοπλοϊκά και στα αεροπορικά εισιτήρια στα ύψη, και το κόστος διαμονής να έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα, λίγοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν σήμερα να απολαμβάνουν τις θάλασσες και τις ομορφιές του τόπου μας.  

Μπορεί, σύμφωνα με την TUI, η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι να φτάσει το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ωστόσο η ζήτηση αυτή έρχεται κυρίως από ξένους, καθώς ένας στους δύο Έλληνες δηλώνουν πως δεν θα πάνε φέτος διακοπές (Δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1, Ιούνιος 2022).

Οι μάγισσες της πείνας

 


Δεν υπάρχει παραμύθι, ούτε του παλιού ούτε του σύγχρονου καιρού, χωρίς κακές μάγισσες. Το παραμύθι του Ζελένσκι Βογκ έχει τις δικές του. Μόνον έτσι εξηγείται η προσπάθεια, η παγκόσμια μάλιστα, να παρουσιαστεί ως ο πρίγκηπας της φιλελεύθερης δημοκρατίας της αγοράς. Οι τρεις μάγισσες είναι οι θηριώδεις και διαβόητες MONSANTO, DUPONT και GARGILL!!! Με βοηθούς τις επενδυτικές εξίσου θηριώδεις τράπεζες BLACKROCK, BLACKSTONE, VANGUARD. Οι πρώτες τρεις έχουν μπήξει βαθιά τα νύχια τους στην ουκρανική γη, που είναι η πιο γόνιμη καλλιεργήσιμη αγροτικά περιοχή του κόσμου, από το 2013. Εστησαν πραξικοπήματα, ανέβασαν και κατέβασαν κυβερνήσεις, εκμεταλλεύτηκαν την ιδιωτικοποίηση της γης που προχωρούσε με μικρές τιμαριοποιήσεις μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος το '90, και ο αγώνας τους δικαιώθηκε με το νόμο του Ζελένσκι για τη δημιουργία Αγοράς Γης, που ψηφίστηκε το 2020 το Μάρτη κι άρχισε να υλοποιείται την πρώτη Ιουλίου του 2021. Το ξεπούλημα γιγαντιαίων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης πήρε εφιαλτικές διαστάσεις. Πώς ν' αντισταθούν εκατομμύρια μικροαγρότες σ' αυτές τις μάγισσες που πήραν από δίπλα και σαουδαραβικά, κινέζικα, μέχρι και αυστραλιανά funds, για να μη φαίνεται το χοντρό αμερικάνικο παιχνίδι. Εδώ αξίζει να θυμηθούμε ότι η Μονσάντο είναι γερμανική αλλά τα κεφάλαια ΗΠΑτζίδικα.

Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;


 

Οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών είναι, χωρίς αμφιβολία, εξαιρετικά σοβαρές.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και να πάψουν να κρύβονται πίσω από τις «θυσίες» της κάθε «Ιφιγένειας», τις αστειότητες του τύπου «δεν ήξερα, δεν άκουσα» και τα υποκριτικά περί «ασυγχώρητου λάθους» που διαρρέονται.

Και αυτό γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με «κακούς χειρισμούς» και «λάθη», όπως λέει η κυβέρνηση, ούτε με κάτι το «πρωτοφανές», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε να κάνουμε μονάχα με την «κορυφή του παγόβουνου» της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά και η οποία περιγράφεται από την πλήρη ασυδοσία των διάφορων κέντρων, μηχανισμών και υπηρεσιών, επίσημων και ανεπίσημων, εγχώριων και ξένων, «στο πιάτο» των οποίων βρίσκονται οι ιδιωτικές συνομιλίες και τα προσωπικά δεδομένα του καθενός και της καθεμιάς.