Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έγραψε ιστορία με ρεκόρ συμμετοχής! Νεανικό μήνυμα ελπίδας και μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ!


 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ για τις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σημειώνει:

«Οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ολοκληρώθηκαν με συγκλονιστική συμμετοχή και επιτυχία σε όλη τη χώρα.

Το Φεστιβάλ γιόρτασε φέτος την 50η του επέτειο και μετά από εκατοντάδες φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, κορυφώθηκε το τετραήμερο 18-19-20-21 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πάρκο “Αντ. Τρίτσης” στην Αθήνα. Μια ιστορική πορεία που ξεκίνησε πριν 50 χρόνια και κατάφερε να χτίσει τον μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό της χώρας, ένα σταθερό ραντεβού της νεολαίας με την προοδευτική Τέχνη και την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Γι’ αυτό δεν υπάρχει άλλος θεσμός που να συνενώνει τόσο πολλούς καλλιτέχνες και να κινητοποιεί τόσες χιλιάδες νέους και νέες. Χωρίς σπόνσορες και χορηγούς. Με εφόδιο την εθελοντική προσφορά, τη συλλογική προσπάθεια, το μεράκι χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ. Αυτά τα στοιχεία κάνουν το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" μοναδικό.

Το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ χαιρετίζει τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που με τον ενθουσιασμό και την ανιδιοτελή προσφορά τους έχτισαν τα Φεστιβάλ μας σε όλη τη χώρα, δούλεψαν χωρίς να λογαριάσουν κόπους και χρόνο, για να φτάσει το κάλεσμά του παντού στη νεολαία. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τις προηγούμενες γενιές Κνιτών και Κνιτισσών που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία του Φεστιβάλ, πολλαπλασίασαν τις δυνάμεις μας.

Αναταραχή

 

Μπορεί η φρεγάτα «Ψαρά» να επέστρεψε από την Ερυθρά, η επιχείρηση «Ασπίδες» όμως δεν θα μείνει για πολύ χωρίς ελληνική συμμετοχή, αφού ετοιμάζεται να την αντικαταστήσει η φρεγάτα «Σπέτσαι». Η Ερυθρά αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία για τη ναυσιπλοΐα, αλλά αυτό δεν «ζοχαδιάζει» και πολύ τους εφοπλιστές. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Ιωάννη Κούστα, προέδρου της «Danaos Corporation», μίας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές με πλοία μεταφοράς κοντέινερ, ο οποίος είπε σε συνέδριο ότι οι γεωπολιτικές αναταραχές ευνοούν τη ναυλαγορά και ότι «η θετική αυτή εικόνα» θα συνεχιστεί τουλάχιστον για το υπόλοιπο του 2024. «Το πιο σημαντικό τρίπτυχο για τη ναυτιλία που οδηγεί στα κέρδη: Αναταραχή - αναταραχή - αναταραχή», είπε και πρόσθεσε: «Από την εποχή της πανδημίας έως τώρα βιώνουμε αναταραχές που ωφελούν ειδικά τον κλάδο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το 2024 θα είναι ένα ακόμη εξαιρετικό έτος. H κατάσταση θα συνεχιστεί και το 2025». Ολοι έχουμε ακούσει ιστορίες με ...αυτοδημιούργητους εφοπλιστές, που έχτισαν περιουσίες σε περιόδους μεγάλων γεωπολιτικών κλυδωνισμών. Τώρα, για άλλη μια φορά, παίζουν στα ζάρια τις ζωές χιλιάδων ναυτεργατών, με το Πολεμικό Ναυτικό σε ρόλο ...εταιρικής ασφάλειας. Οσο για τον λαό; Αυτός πληρώνει τον λογαριασμό της εμπλοκής στον πόλεμο με τεράστιους κινδύνους, αλλά και με 500.000 ευρώ τη μέρα, για να φυλάνε οι ελληνικές φρεγάτες τα χρυσοτόκα καράβια τους.

Στοχευμένες πλην όμως απαράδεκτες οι ιεραρχήσεις των ΜΜΕ


Πηγή: Associated Press

 

Με το μακελειό στη Γάζα να «χρονίζει» σε λίγες μέρες, ξεπερνώντας έως τώρα τους 40.000 νεκρούς, τις νέες επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ στον Λίβανο (μια χώρα «φάτσα» με την Κύπρο) να κλιμακώνουν τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή και την πολιτική της κυβέρνησης, με τη συναίνεση όλων των ευρωατλαντικών κομμάτων, να εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στο πλευρό του Ισραήλ, θα περίμενε κανείς να εκφραστεί από τα ΜΜΕ - ακόμα κι απ' τα αστικά - μια κάποια ανησυχία...

Αντ' αυτού, όλες τις τελευταίες μέρες καταναλώνονται ώρες επί ωρών τηλεοπτικού χρόνου για ασήμαντα ζητήματα που με θράσος παρουσιάζονται ως «υψηλού πολιτικού ενδιαφέροντος»!

«Ας είναι καλά οι ψαράδες!»

 

Τι μέρες αυτές πήραμε πολλές επιστολές με ευχές και αφιερώσεις για τα 50χρονα της νόμιμης επανέκδοσης του «Ριζοσπάστη». Πολλά κείμενα έχουν γραφτεί και στο διαδίκτυο από σταθερούς αναγνώστες, οι οποίοι περιγράφουν τη σχέση ζωής που έχουν χτίσει με την εφημερίδα στο πέρασμα του χρόνου. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες ορισμένες από τις αφιερώσεις των αναγνωστών που επισκέφτηκαν το περίπτερό του στον χώρο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και έγραψαν στο βιβλίο εντυπώσεων. Δεκάδες ιστορίες ακούσαμε τις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ από παλιούς συντάκτες του «Ριζοσπάστη» και ανθρώπους που συμμετείχαν στην έκδοση και στη διακίνησή του, από παλιότερους και νεότερους αναγνώστες.

Ολο αυτόν τον πλούτο, που επιβεβαιώνει τους βαθιούς δεσμούς του «Ριζοσπάστη» με τα μέλη και τους οπαδούς του Κόμματος, τον αναντικατάστατο ρόλο του όχι μόνο στην ενημέρωση και τη διαφώτιση, αλλά και στην καθημερινή καθοδήγηση για δράση, τον κρατάμε ως παρακαταθήκη, για να στέκεται ο «Ριζοσπάστης» πάντα στο ύψος των απαιτήσεων και των δύσκολων καιρών. Δημοσιεύουμε σ' αυτήν εδώ τη στήλη μια ιστορία, που μας στάλθηκε ηλεκτρονικά και μας συγκίνησε, όπως είμαστε σίγουροι ότι θα συγκινήσει και τους αναγνώστες της εφημερίδας μας. Το κείμενο έχει γράψει ο Κώστας Μπούρχας από τη Στυλίδα και τον ευχαριστούμε...

«40 αποκεφαλισμένα μωρά»...


 

Για όσους δεν θυμούνται, τα «40 αποκεφαλισμένα μωρά από τη Χαμάς» ήταν ένα από τα πιο χυδαία fake news που αξιοποιήθηκε πέρσι τέτοιες μέρες για να δικαιολογήσει τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και για να καθοδηγήσει τους λαούς προς την υποστήριξη του κράτους-δολοφόνου. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου πολύ γρήγορα (ο «προοδευτικός» Μπάιντεν μάλιστα δήλωνε ότι είδε και φωτογραφίες με αποκεφαλισμένα μωρά, ενώ το επιτελείο του μάζεψε τη δήλωσή του λίγη ώρα αργότερα...) και σε 24 ώρες διαψεύστηκε, αλλά η δουλειά της πολεμικής προπαγάνδας είχε γίνει!

Αυτά πέρσι. Δεν θα σχολιάσουμε ότι υπάρχουν ακόμα και τώρα Έλληνες δημοσιογράφοι που μόλις ακούσουν απλά μία κριτική προς το Ισραήλ από κάποιον καλεσμένο, αρχίζουν να του λένε για «αποκεφαλισμένα μωρά»... Έχουν μπουκώσει τόσο πολύ με non paper πρεσβειών που έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Πάμε στα τωρινά. Αν κάποιος παρακολουθεί δελτία ειδήσεων ή αν είναι ακόμα πιο «ψαγμένος» και παρακολουθεί και τις καθημερινές παρεμβάσεις των αστικών κομμάτων, τότε η επικαιρότητα είναι περίπου αυτή: