Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η αστυνομία αναλαμβάνει την ...εκπαίδευση!

Δύο ρεπορτάζ αρκετά διαφωτιστικά για το που το πάει η κυβέρνηση και η εξουσία που εκπροσωπεί σε σχέση με τη νεολαία και ιδιαίτερα τους μαθητές. Μη έχοντας πλέον άλλους τρόπους ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του λαού και του υπαρκτού ενδεχόμενου να ξεσηκωθεί ενάντιά τους είναι η ένταση της φασιστικοποίησης. Η αστυνομία θα πρέπει να πανταχού παρών, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Να δημιουργεί δέος απέναντι στην εξουσία και τρόμο για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ο οποιοσδήποτε που έστω σκεφτεί ότι πρέπει να αντιδράσει στην εξαθλίωσή μας. Αλλά ακόμη και αν το πετύχουν δεν θα τους περάσει. Η πραγματικότητα, ιστορική και σύγχρονη δείχνει ότι όταν ο εργαζόμενος λαούς και τα παιδιά του ξεσηκωθούν πραγματικά τότε δεν τους σταματάνε ούτε οι μπάτσοι ούτε οι στρατοί. Όσο πολλοί, καλά εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και αν είναι. Το φόβο του ομολογεί το σύστημα εξουσίας με αυτές του τις επιλογές.

Για όσους εθελοτυφλούν. Αυτό το έργο έχει μόνο Δράκους και καθόλου καλούς (πρίγκιπες).



Παρέμβαση της  Πρωτοβουλίας Κατοίκων Ωραιοκάστρου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και του Περιβαλλοντικού συλλόγου.
 Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου την Τρίτη 11/02/2014, για την άδεια που πήρε η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ από το ΥΠΕΚΑ να καίει σκουπίδια (πλαστικά, καουτσούκ, υπολείμματα από τα απορρίμματα των μπλε κάδων ανακύκλωσης,  υφαντικές ύλες, απόβλητα προερχόμενα από την ανακύκλωση αυτοκινήτων κλπ!!!,) που θα συγκεντρώνονται στον ΣΜΑ Ευκαρπίας.




ΨΗΦΙΣΜΑ
                
Της πρωτοβουλίας κατοίκων Ωραιοκάστρου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα
(μέλος του δικτύου 50 συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του σμα ευκαρπίας)


Στις 30/1/2014 η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ – 500 περίπου μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Ευκαρπίας αλλά και του Ωραιοκάστρου στην ευθεία - πήρε άδεια από το ΥΠΕΚΑ να καίει σκουπίδια (πλαστικά, καουτσούκ, υπολείμματα από τα απορρίμματα των μπλε κάδων ανακύκλωσης,  υφαντικές ύλες, απόβλητα προερχόμενα από την ανακύκλωση αυτοκινήτων κλπ!!!,) που θα συγκεντρώνονται στον ΣΜΑ Ευκαρπίας. Πρόκειται για μια προκλητική ενέργεια που ντύνεται τον μανδύα  της «ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων» και της «πράσινης ανάπτυξης» (ακριβώς όπως θα λέγαμε «πράσινα άλογα»).
Είναι μια παλιά ιστορία με πολλές πλευρές – παλιά χωματερή του Δερβενίου, καταστροφή των ρεμάτων της περιοχής της Ευκαρπίας, υποτιθέμενη αποκατάσταση της περιοχής εκεί που τα «μαύρα ζουμιά» γίνονται ρυάκια... Έγιναν πολλές προσπάθειες για να υλοποιηθεί αλλά σταμάτησαν χάρη στις προσπάθειες και τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής με πιο πρόσφατη την κινητοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής το καλοκαίρι του 2010.
Από το περασμένο καλοκαίρι, με την ενεργή εμπλοκή των ΜΑΤ ξεκίνησε η κατασκευή του ΣΜΑ σε μια κατάσταση πολιορκίας της Ευκαρπίας από αστυνομικές δυνάμεις, και με συνεχείς διώξεις των κατοίκων με στημένες κατηγορίες που καταρρίπτονται στις δίκες αλλά που λειτουργούν αποθαρρυντικά για όποιον θέλει να συμμετέχει στον αγώνα.
Ταυτόχρονα έχουμε τον Φούχτελ - που ήρθε να υπογράψει την συμφωνία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου συνοδευμένος από 5 κλούβες ΜΑΤ και δεκάδες ασφαλίτες - να περιδιαβαίνει όλη την Ελληνική επικράτεια και να υπογράφει συμφωνίες για καύση διάφορων υλικών, (σκουπίδια, ζωικά υπολείμματα κλπ) εκπροσωπώντας όχι μόνο την γερμανική κυβέρνηση αλλά και το γερμανικό κεφάλαιο – τις εταιρείες που πουλάνε τεχνογνωσία και εξοπλισμό για την πραγματοποίηση αυτών των επενδυτικών σχεδίων.
Και βέβαια έχουμε όλους εκείνους που σφύριζαν ανέμελα και ασχολούνταν μόνο με τον ΣΜΑ και τα θετικά του, που ήθελαν να επιβεβαιώσουν και τυπικά με στοιχεία αυτό που μόνο με κοινή λογική ήταν ολοφάνερο.  Ότι δηλαδή δεν πρόκειται να γίνει κανένα άλλο εργοστάσιο καύσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ότι η επιλογή του ΣΜΑ στην Ευκαρπία έγινε γιατί υπήρχε το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ. Ότι παρόλο που μειώθηκε ο όγκος των απορριμμάτων κατά 50% ο σχεδιασμός της αποξήρανσης και συμπίεσης απορριμμάτων αφορά σε πολλαπλάσιες ποσότητες και άρα οδηγούμαστε σε εισαγωγή σκουπιδιών.
Όσο αδίστακτοι κι αν είναι η κυβέρνηση, οι ξένες εταιρείες που κάνουν κοινοπραξίες με ντόπιους μεγαλοεργολάβους λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο» λαό. Τα ψίχουλα που μοιράζει ο ΤΙΤΑΝ για να βουλώσει στόματα και να εκπορνεύσει συνειδήσεις δεν μπορούν να κρύψουν την ελεεινή πραγματικότητα και τους κινδύνους για τους κατοίκους. Γελιούνται αν νομίζουν πως θα βάλουμε μόνοι μας την ταφόπλακα στο μνήμα μας. Θα μας βρουν μπροστά τους.
Σ’ αυτά τα πλαίσια ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρουν άμεσα θέση για τις εξελίξεις.

   ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΔΕΙΑ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΑ»

  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
Ωραιόκαστρο Τρίτη 11/02/2014