Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δήμου Ωραιόκαστρου 8-4-2020 (ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΗΛ. MAIL)






ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8-4-2020
Για το 1ο θέμα: που αφορά την απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν Στις αιτιολογίες αναφέρεται η ύπαρξη μεγάλου χρηματικού υπόλοιπου 3,2 εκατομμύρα, το οποίο δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί. Υπάρχει δηλαδή η λογική της επιχειρηματικής και μόνο αξιοποίησης και όχι και της στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι οποίες και συνετέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια στο οικονομικό πλεόνασμα ενώ ήδη οι επιχειρήσεις (μεγάλες και μικρές), πληρώνουν μειωμένα κατά 11,5% δημοτικά τέλη.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΕΥΚΟ.
Για το 2ο θέμα: προγραμματική σύμβαση ΔΕΥΑΩ - ΔΗΜΟΥ, για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Λητής, Δρυμού και μέρος του Μελισσοχωρίου. Ο Προϋπολογισμός του έργου ήταν 2.950.000. Στην εισήγηση του θέματος παρατήθενται μασημένες ως και ακαταλαβίστικες δικαιολογίες για την μη ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 - Ποιοί άραγε ευθύνονται γι αυτό; Ποιές θα έπρεπε να είναι οι συνέπειες γι αυτούς;
Συγκεκριμένα λέτε: "- Ακολούθησε η απόφαση ένταξης του έργου με την υπ΄ αριθ. 67062/22-11-18 με τίτλο "Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης .... " στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1.
- Ωστόσο, η εν λόγω προγραμματική σύμβαση δεν προωθήθηκε προς έλεγχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, όπως προβλέπει ο υποχρεωτικός έλεγχος νομιμότητας του άρθρου 225 ν. 3852/10, εντός αποκλειστικού χρονικού διαστήματος 15 ημερών.
Θέτουμε το ερώτημα, η παρούσα δημοτική αρχή συγκαλύπτει την προηγούμενη και τους συγκεκριμένους υπεύθυνους και ποιοί είναι αυτοί;
Παρόλα αυτά, λόγω της σημασίας αλλά και της μεγάλης χρονικής καθυστέρησης του έργου, Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΑΙ.

Ο ιός της προπαγάνδας



Ο μέσος τηλεθεατής γνωρίζει ότι στην Ελλάδα όλα είναι καλά, δεν υπάρχει κανένας νέος άνεργος, όλοι θα πέσουν στο δίχτυ προστασίας των 800 ευρώ, θα είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε, αφού η κυβέρνηση -που ο θεός να μας κόβει χρόνια να της δίνει μέρες- είναι η καλύτερη, το λέει και το Μπλούμπεργκ, και τα Νέα και η Καθημερινή και ο Γαϊτάνος.

Αυτή τη στιγμή ο μέσος τηλεθεατής στην Ελλάδα γνωρίζει πόσους αναπνευστήρες έχει το κάθε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, πόσες μάσκες έχουν μείνει στα νοσοκομεία της Βόρειας Ιταλίας, πόσες κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες στη Μαδρίτη, από ποιο νανοϋλικό είναι φτιαγμένες οι μάσκες που χρησιμοποιούν οι γιατροί στη Γερμανία, πόσα παράθυρα έχει το δωμάτιο στο οποίο νοσηλεύεται ο Μπόρις Τζόνσον, πόσες ελλείψεις έχει το Σύστημα Υγείας της Γαλλίας. Γνωρίζει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Γνωρίζει, αφού επαναλαμβάνεται κάθε μέρα στις 18:00, ότι έχουν εγκριθεί νέες προσλήψεις, αλλά δε γνωρίζει αν έχουν γίνει. Γνωρίζει ότι στην Ελλάδα όλα λειτουργούν ρολόι. Όλα πάνε καλά και αν οι φωνές κάποιων με λευκές στολές, που λένε πόσο απροστάτευτοι είναι κάθε μέρα, τύχει ποτέ να φτάσουν στα αυτιά του τηλεθεατή/ακροατή/αναγνώστη, αυτό είναι φυσιολογικό αφού κι αυτοί είναι κουρασμένοι, δίνουν μάχη, είναι ήρωες, ε θα πουν και μια κουβέντα παραπάνω βρε αδερφέ!

Θρησκεία


Δεν ήταν μόνο αυτοί που «έθαψαν» όσο μπορούσαν τη μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, την οποία προκήρυξε για χτες η ΟΕΝΓΕ, αλλά και εκείνοι που στο γνώριμο ρόλο τους βγήκαν στα κεραμίδια για να τη συκοφαντήσουν. Παλιά τους τέχνη κόσκινο βέβαια, αφού από την περιβόητη «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ μέχρι τον Πορτοσάλτε του «ΣΚΑΪ» και τον Φιλιππίδη του «Mega», είναι οι ίδιοι που εδώ και χρόνια συκοφαντούν το δημόσιο σύστημα Υγείας, υπερθεματίζουν σε περικοπές και κλείσιμο μονάδων, μιλάνε για τους «αργόμισθους» και «τεμπέληδες» γιατρούς και νοσηλευτές, αυτούς που σήμερα βαφτίζουν ήρωες και καμώνονται ότι τους χειροκροτάνε από τα κυβερνητικά μπαλκόνια, στέλνοντάς τους χωρίς ούτε τα στοιχειώδη στη μάχη της πανδημίας. Και, βέβαια, από το παλμαρέ δεν μπορούσε να λείπει ο γελωτοποιός του «ΣΚΑΪ» Βουλαρίνος, που βγήκε για να ξεράσει τον γνώριμο αντικομμουνισμό του, βαφτίζοντας τις κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού «θρησκευτικές συγκεντρώσεις κάποιων ορθόδοξων κομμουνιστών», που υπονομεύουν λέει τα μέτρα προστασίας, και ζητώντας πιο δυναμική παρέμβαση της αστυνομίας! Εμείς πάλι τα νιώθουμε και την αγωνία τους και το «ιερό μένος» τους. Τους έθιξαν οι διεκδικήσεις των γιατρών και η απαίτηση για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, τα ιερά και τα όσια, τα δικά τους και των αφεντικών τους.

Λέμε ΟΧΙ και ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ τον "IΟ της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων" στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας



Δημιουργός ψηφίσματος:
Πρωτοβουλία συλλόγων κατά της καύσης στο ΤΙΤΑΝ .

Παραλήπτες:
Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη - Ελληνική Κυβέρνηση
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ένας ΝΕΟΣ ΙΟΣ, ήρθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο ¨ιός της καύσης απορριμμάτων¨εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Αυτός όμως ο ιός έρχεται να μείνει για πάντα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας και το περιβάλλον. Φουράνια και διοξίνες, θα κατακλύσουν τον αέρα της Θεσσαλονίκης και οι πολίτες αφού καταφέρουμε κάποια στιγμή να ορθοποδήσουμε από τον κορονοϊό, θα βρεθούμε μόνιμα με μια αόρατη απειλή που δεν θα μπορέσουμε να την νικήσουμε, αν δεν την ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!


Η ΥΓΕΙΑ μας ΠΑΝΩ από τα ΚΕΡΔΗ τους!

 

Τι ΣΥΝΕΒΗ λοιπόν; Εν μέσω πανδημίας και με ΑΝΗΘΙΚΟ τρόπο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, η κυβέρνηση μέσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ) και ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, προχωρούν από κοινού τις διαδικασίες αδειοδότησης καύσης απορριμμάτων RDFSRF, βρίσκοντας ως κατάλληλο timing, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει καλέσει όλους μας να κλείσουμε τα μαγαζιά, τις δουλειές μας και να μείνουμε στα σπίτια μας, για να προστατεύσουμε την υγεία μας και τους ευπαθείς συμπολίτες μας.


Πρόκειται για μια απαράδεκτη στάση που μόνο θυμό και οργή μπορεί να γεμίσει τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της πόλης.Φοβούνται την λαϊκή κατακραυγή, τις μαζικές αντιδράσεις συλλόγων, φορέων και πολιτών.



Δεν θα τους περάσει όμως, ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ οριστικά αυτή τη φορά!


ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



 
Υλοποιώντας την απόφαση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης "Η ΕΝΟΤΗΤΑ", μέλη της Διοίκησής του βρέθηκαν σήμερα 7-4-2020, Παγκόσμια ημέρα για την Υγεία, στις συμβολικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, έξω από τα Νοσοκομεία "Παπαγεωργίου", "Άγιος Παύλος" και το Κέντρο Υγείας Θέρμης.

Δήλωσαν την συμπαράσταση των συνταξιούχων στους αγώνες και την στήριξη τους στα αιτήματα των Υγειονομικών, που είναι και διαχρονικά αιτήματα των αγώνων των συνταξιούχων, που πλήρωσαν και εξακολουθούν να πληρώνουν αδρά για την Υγεία.

Μαζί με τους Υγειονομικούς και με μέλη Διοικήσεων εργατικών Σωματείων και Τοπικών Συλλόγων, απαίτησαν:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
Πλήρη επίταξη, χωρίς όρους, κλινών, κλινικών,κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξης του στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μέτρα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.


Κίνα. Το μπούμερανγκ



Δεν ήταν λίγοι οι δυτικοί που προσδοκούσαν ότι με τον κορονοϊό η οικονομία της Κίνας (παρεμπιπτόντως και της Ρωσίας) θα διαλυθεί και τους ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία να βγουν πολλά κερδισμένοι.

Τελικά άγγιξε μόνο ένα μικρό μέρος της χώρας και της οικονομίας. Τώρα η Κίνα με θύματα ποσοτικά και αναλογικά πολύ λιγότερα από τις δυτικές ανταγωνίστριες χώρες, όπου έγιναν  τέτοια μικροπρεπή όνειρα, βάζει τέλος στην καραντίνα στη Γουχάν, ενώ από μέρες άρχισε να αποκαθιστά την παραγωγή στην περιοχή.


Αντίθετα, στις δυτικές χώρες αποδιοργανώνεται το σύνολο της οικονομίας κάθε χώρας που κτυπά ο ιός και μετρούν πολλαπλές απώλειες… δυστυχώς για όλο τον κόσμο. Φέρουν μεγάλες ευθύνες όσοι νόμισαν ότι ήταν ιός για χώρες σαν την Κίνα!

«Ειδική μνεία» στο νοσηλευτικό προσωπικό...


«Μα είμαι νοσηλεύτρια! Πώς μου ζητάνε να διαλέξω ανάμεσα στην υγεία μου, την υγεία της οικογένειάς μου και την υγεία του αρρώστου που καλούμαι να περιθάλψω επειδή δουλεύω απροστάτευτη;».Αυτό είναι το δίλημμα που μπαίνει πλέον στους υγειονομικούς, που σαφώς η μεγάλη τους πλειοψηφία είναι νοσηλευτές.


Το νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμη και εκείνο που εργάζεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), δουλεύει χωρίς επαρκή εκπαίδευση για τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης ενός κρούσματος κορονοϊού και χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας.

Μια μάσκα φοριέται από τον νοσηλευτή όλη την 8ωρη βάρδια και από τον ιατρό έως και ολόκληρο 24ωρο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τις προσέχουμε σαν «κόρη οφθαλμού»... Σε ανακοίνωση της διοίκησης μπροστά στο υπαρκτό ενδεχόμενο της καθολικής έλλειψης απλών χειρουργικών μασκών, μας καθησύχασαν και μας είπαν ότι θα ράψουν σε όλους από μία...

Οσον αφορά την ποδιά μίας χρήσης, και εκείνη είναι για χρήση όλο το 8ωρο...
Αντισηπτικό δεν έχουμε σε ολόκληρο το νοσοκομείο. Πλαστικά γυαλιά προστασίας μιας χρήσης, μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας, αδιάβροχες φόρμες μίας χρήσης υπάρχουν σε ποσότητα μικρού δείγματος και αυτό σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλεύσουμε κάποιο κρούσμα κορονοϊού.

Ξένος καβγάς



Ο καβγάς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον «ξένο αχυρώνα» του δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο από κοινού υπονόμευσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στο πεδίο που αφορά τη διαχείριση των οικονομικών και άλλων συνεπειών από την πανδημία, καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του λαού.

Δεν αφορά ούτε τα επείγοντα μέτρα που απαιτούνται για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, ούτε το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα που από κοινού απορρίπτουν, ούτε τα αιτήματα των εργαζομένων για να ληφθούν με ευθύνη της εργοδοσίας όλα τα μέτρα στους χώρους δουλειάς, για τα οποία και οι δυο «σφυρίζουν αδιάφορα».

Πρόκειται για καβγά απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, ακριβώς επειδή στον πυρήνα του έχει το πώς θα «μείνουν όρθιες» η καπιταλιστική κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, ποιος καλύτερα μπορεί να υπηρετήσει τους στόχους αυτούς.