Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΛΩΣΟΡIΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΙΣΟΥΣ.




Λ Α Ϊ Κ Η   Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η   Ω Ρ Α Ι Ο Κ Α Σ Τ Ρ Ο Υ

Από την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα τ ρ ι τ η  2 8 / 0 2/ 2 0 1 7 έξω από το δημαρχείο και την πορεία στους δρόμους του Ωραιοκάστρου. (video foto







Η Λαϊκή Επιτροπή  Ωραιοκάστρου  χαιρετίζει τους εργαζόμενους της περιοχής, καθώς και τη μεγάλη πλειοψηφία των Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που υποδέχθηκαν με θέρμη και αγάπη τα προσφυγόπουλα. Έδωσαν έτσι ένα καλό μάθημα  στους γνωστούς επαγγελματίες «πατριώτες», που απομονωμένοι δίνουν το δικό τους σόου για τη δημιουργία εντυπώσεων. 

Οι εργαζόμενοι του Ωραιοκάστρου απομόνωσαν και καταδίκασαν και την απαράδεκτη και διχαστική  τοποθέτηση  του Συλλόγου Γονέων  του 1ου Δημοτικού, που κήρυξε μάλιστα και τριήμερη αποχή. Με την ανακοίνωσή τους οι κύριοι του Δ.Σ. του Συλλόγου αναπτύσσουν επικίνδυνες από κάθε άποψη και ρατσιστικές θεωρίες, για  ‘αλλοδαπούς»,  που δε δικαιούνται -κατά το Σύνταγμα κιόλας- να μορφώνονται , ούτε να μπαίνουν στις αίθουσες «που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα». Σιγοντάρουν έτσι την παράσταση των ακροδεξιών, δηλητηριάζουν με μίσος και ρατσισμό παιδιά και γονείς.

Η θερμή υποδοχή των προσφυγόπουλων και η αποτυχία της «αποχής» τους είναι η καλύτερη  καταδίκη της θλιβερής για γονείς στάσης τους.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όλες τις άλλες μαζί»






«Πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γενς Σπαν, σε συνέντευξη του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο, Deutschlandfunk (DLF).

Η αναγνώριση των «επιτευγμάτων» της κυβέρνησης Τσίπρα, από τον στενότερο συνεργάτη του Β. Σόιμπλε και επίσης χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, φανερώνει ότι πίσω από το στημένο «θεατράκι» του «κακού» γερμανού υπουργού Οικονομικών και της «αριστερής» κυβέρνησης που δήθεν αντιδρά, αντιστέκεται και εκβιάζεται, κρύβεται η αταλάντευτη εφαρμογή της βαρβαρότητας, σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Τ Ρ Ι Τ Η 2 8 / 0 2/ 2 0 1 7 – 1.00 Μ. Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ



Λ Α Ϊ Κ Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΚΑΛΩΣΟΡIΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΜΙΣΟΥΣ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Ωραιοκάστρου χαιρετίζει τους εργαζόμενους της περιοχής, καθώς και τη μεγάλη πλειοψηφία των Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που υποδέχθηκαν με θέρμη και αγάπη τα προσφυγόπουλα. Έδωσαν έτσι ένα καλό μάθημα στους γνωστούς επαγγελματίες «πατριώτες», που απομονωμένοι δίνουν το δικό τους σόου για τη δημιουργία εντυπώσεων.
 
Οι εργαζόμενοι του Ωραιοκάστρου απομόνωσαν και καταδίκασαν και την απαράδεκτη και διχαστική τοποθέτηση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού, που κήρυξε μάλιστα και τριήμερη αποχή. Με την ανακοίνωσή τους οι κύριοι του Δ.Σ. του Συλλόγου αναπτύσσουν επικίνδυνες από κάθε άποψη και ρατσιστικές θεωρίες, για ‘αλλοδαπούς», που δε δικαιούνται -κατά το Σύνταγμα κιόλας- να μορφώνονται , ούτε να μπαίνουν στις αίθουσες «που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα». Σιγοντάρουν έτσι την παράσταση των ακροδεξιών, δηλητηριάζουν με μίσος και ρατσισμό παιδιά και γονείς.

Εαυτούληδες…



Πόσο δύσκολο είναι να μη γκαρίζεις στο κινητό στο μετρό, στο λεωφορείο να μη σπρώχνεις για να μπεις πριν απ’ τους άλλους, να παραχωρείς τη θέση σου σε μια έγκυο, έναν ηλικιωμένο ή ένα συνάνθρωπο με δυσκολία στην κίνηση;

Πόσο δύσκολο είναι όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους να βάζεις το χέρι μπροστά στο στόμα πριν βήξεις;

Πόσο δύσκολο είναι να μην αφήνεις τις ροχάλες σου και τ’ αποτσίγαρά σου στο πεζοδρόμιο; Να μην κορνάρεις με το παραμικρό όταν οδηγείς, να μην πετάς σκουπίδια απ’ το παράθυρο, να σταματάς στις διαβάσεις για να περάσουν οι πεζοί και να μην παρκάρεις καταλαμβάνοντας πεζοδρόμια;

Πόσο δύσκολο είναι να μην καπνίζεις στις αίθουσες αναμονής των νοσοκομείων, στις υπηρεσίες και σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους όπου συνυπάρχεις με αυτούς που δεν καπνίζουν; 

«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!»






   Τέτοιες μέρες, πριν από 169 χρόνια, τέλη Φλεβάρη του 1848, κυκλοφορούσε ένα έργο εμβληματικό, ένα βιβλίο από εκείνα που «σημάδεψαν τον κόσμο»:  Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.

    Ας έρθουμε τώρα στην Ελλάδα του 2017.  Η’ καλύτερα στην Ελλάδα των Μνημονίων.

Δεν υπάρχει δήλωση, διάγγελμα, συνέντευξη «αριστερού» κυβερνητικού ή δεξιού πολιτικού παράγοντα, δεν υπάρχει δημόσια εμφάνιση εκπροσώπου του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων, δεν υπάρχει τηλεοπτική παράσταση ή άρθρο από κάποιο παπαγαλάκι και «δημοσιογραφικό» βαποράκι όλων των προηγούμενων αποχρώσεων, που εδώ και εφτά χρόνια να μην περιέχει όλες μαζί ή κάποια από τις λέξεις «Πατρίδα», «Έθνος», «Έλληνες», «Ελλάδα».