Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑΛΑΣΣΑ. Η ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ !!! [ Audio ]


 
Αίσθηση προκαλεί η….''οδηγία'' της Κτηματικής Υπηρεσίας προς τον Δήμο Πατρέων, σύμφωνα με την οποία ζητείται να διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίον επειδή είναι Αιγιαλός !!!
 
Οπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιδήμαρχος Χρ. Κορδάς, μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, η Κτηματική Υπηρεσία βάζει μπουρλότο στην λειτουργία της πόλης.

Στην ημερήσια διάταξη πλειστηριασμοί και εκβιασμοί




Ενα ανελέητο κυνήγι εκβιασμών, πιέσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας βρίσκεται την περίοδο αυτή στην ημερήσια διάταξη, σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, και θα βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμα.

Στόχος κυβέρνησης και τραπεζών είναι είτε οι εργαζόμενοι να «προσέλθουν στο ταμείο» κόβοντας από άλλες βασικές ανάγκες είτε οι τραπεζικοί όμιλοι να απαλλαγούν - με όσο το δυνατόν μικρότερες «απώλειες» - από τα δάνεια που οι ληστρικοί τους όροι, όσο και το σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης των προηγούμενων χρόνων, η ανεργία, οι μισθοί πείνας, η απληρωσιά και η φορολεηλασία έκαναν την αποπληρωμή τους απαγορευτική για χιλιάδες νοικοκυριά.

Δηλαδή, να απαλλαγούν οι τραπεζικοί όμιλοι από ένα ακόμα «βαρίδι», προκειμένου να τροφοδοτήσουν με φτηνό δανεισμό έναν ακόμα γύρο καπιταλιστικής κερδοφορίας των λεγόμενων «βιώσιμων» επιχειρηματικών ομίλων.

Μάλιστα, ο εκβιασμός χοντραίνει προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός τους, υπό το φως των αναταράξεων στις τραπεζικές μετοχές, που έφεραν στην επιφάνεια το ισχυρό ενδεχόμενο μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το δίλημμα που θέτουν τώρα κυβέρνηση και τραπεζίτες είναι το εξής: «Θέλεις να πληρώσεις την ανακεφαλαιοποίηση με "κούρεμα" καταθέσεων και αύξηση της φορολογίας, ή να απελευθερωθεί το όριο προστασίας από τους πλειστηριασμούς για τη λαϊκή κατοικία;». Με άλλα λόγια, εφαρμόζεται και εδώ το κυβερνητικό δόγμα «διάλεξε από πού θα χάσεις».

Τώρα ξεσηκωμός!



Από τις αρχές Σεπτέμβρη, με ζωντανές διαδικασίες «από τα κάτω», με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με εκατοντάδες αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων, διαμορφώθηκε ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο με συγκροτημένο πλαίσιο διεκδικήσεων ενάντια σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει 27 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (19 Εργατικά Κέντρα και 8 Ομοσπονδίες) της δύναμης της ΓΣΕΕ, διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων, ανάκτηση απωλειών, κατάργηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου και του νόμου - λαιμητόμου Κατρούγκαλου.

Η δυναμική αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία ξεκίνησε με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δείχνει τη σημασία που έχει να παίρνουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους το σχεδιασμό και την οργάνωση του αγώνα. Απέναντι σ' αυτό το απεργιακό μέτωπο, ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός παρατάσσει τα πιο βρώμικα όπλα του.