Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Άτιμοι κομμουνιστές θα πεθάνετε!



Ένα σχετικά άγνωστο -τουλάχιστον μεταξύ των νεότερων- περιστατικό, συνέβη λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές της 12ης Ιουνίου του 1994, κατά τη διάρκεια κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος στις 3 Ιούνη στην πλατεία Αριστοτέλους. Μετά το τέλος της ομιλίας του ευρωβουλευτή και υποψηφίου Βασίλη Εφραιμίδη, ο ακροδεξιός Μανώλης Θεοδωράκης κρύβοντας ένα μαχαίρι μέσα σε ένα μπουκέτο λουλούδια του επιτέθηκε με ξεκάθαρη δολοφονική διάθεση τραυματίζοντάς τον πολλαπλώς. Ακολούθως, και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μαχαίρωσε τους επίσης υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιάννη Θεωνά και Μιχάλη Σπυριδάκη



Ακολουθούν αποσπάσματα της 2843/1994 απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με την οποία ο δράστης και ο συνεργός του παραπέμπονται για να διακασθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, από τα οποία αποδεικνύεται η σοβαρότητα της επίθεσης:

Δημόσια επιστολή απολυμένου από την εταιρεία «Παπαστράτος» στον πρωθυπουργό-ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ




 

 

Δημόσια επιστολή απολυμένου από την εταιρεία «Παπαστράτος» στον πρωθυπουργό-ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

 

Ο απολυμένος σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός εκθείασε δημοσίως τις εργασιακές σχέσεις της εταιρείας την περίοδο που αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης σχετικά με την αγωγή στην οποία έχει προβεί για «καταχρηστική απόλυση λόγω υγείας». Θεωρεί ότι η στάση αυτή υπονομεύει τον αγώνα του.

 

 
 
Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή «θιγόμενου απολυμένου εργαζόμενου από την εταιρεία Παπαστράτος-Philip Morris». Ο επιστολογράφος απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επίσκεψη του στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής, στις 29 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του (ολόκληρη η ομιλία εδώ) ο πρωθυπουργός εκθείασε τις εργασιακές σχέσεις και το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας. 

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει βραβευθεί από τον οργανισμό Top Employer Institute  με τον τίτλο του «Κορυφαίου Εργοδότη» στην Ελλάδα και η μητρική Philip Morris International αναγνωρίστηκε ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ευρώπη και στον κόσμο για το 2017… Επίσης, η Philip Morris είναι εταιρεία που έχει ως κύριο σήμα το Marlboro και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες παγκοσμίως.

Μαζί με την επιστολή παραθέτουμε και αποσπάσματα από την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ,  Κώστα Στεργίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που είχε φέρει η κυβέρνηση για συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα, την περασμένη εβδομάδα. Στα σχετικά αποσπάσματα υπάρχει αναφορά στο ζήτημα του απολυμένου εργαζόμενου με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και συνολικά στις εργασιακές σχέσεις στην εταιρεία. 

Σημείωση:Τα στοιχεία του επιστολογράφου είναι στη διάθεση του «Ημεροδρόμου». Επίσης, μας έχει αποστείλει σειρά αποδεικτικών εγγράφων που βασίζει τις καταγγελίες του.

Οι «καλοί» και οι «κακοί» καπιταλιστές



Αν κάτι επιβεβαιώνεται και από το νέο επεισόδιο στην υπόθεση της «Eldorado» και έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα, που κυβέρνηση και αστικά επιτελεία προσπαθούν να καλλιεργήσουν στο λαό ψεύτικες προσδοκίες για την καπιταλιστική ανάκαμψη, είναι ότι το κυνήγι του κέρδους ποτέ και πουθενά δεν μπορεί να διασφαλίσει μόνιμα τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.
 
Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή απ' όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που αξιοποιώντας και την υπόθεση αυτή, με τους γνωστούς «φραμπαλάδες» περί «κυβέρνησης που δεν υποκύπτει σε αποικιοκρατικούς εκβιασμούς» κ.λπ., επιχειρεί να παρουσιάσει στα μάτια των εργαζομένων μια καθαγιασμένη όσο και ψεύτικη εικόνα, της «καλής» καπιταλιστικής κερδοφορίας και των «καλών» επενδύσεων, για τις οποίες οι εργαζόμενοι αξίζει τάχα να κάνουν κάθε θυσία, στον αντίποδα της «κρατικοδίαιτης» επιχειρηματικότητας και των «αρπαχτών».