Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Στα 183,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη των τραπεζών …περιμένοντας τα «ψίχουλα» της Αχτσιόγλου




Στα 183,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη των τραπεζών …περιμένοντας τα «ψίχουλα» της Αχτσιόγλου

 



Καθαρά κέρδη 183,3 εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας τους πρώτους έξι μήνες του 2018, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τους, τις προηγούμενες μέρες. 

Ειδικότερα:
  • Στα 39 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων ανήλθαν σε τριμηνιαία βάση σε 224 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8%, σε σχέση με αντίστοιχα του 2017.
  • Στα 113 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank το πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 55 εκατ. ευρώ!
  • Στα 12,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank, το α’ εξάμηνο του 2018, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 103,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η τράπεζα παρουσίασε μικρή καθαρή κερδοφορία, εξαιτίας αλλαγών στη νομοθεσία της Ρουμανίας – χώρα στην οποία έχει ισχυρή παρουσία –  σε σχέση με τις πωλήσεις δανείων.
  • Στα 19 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και σε επίπεδο ομίλου παρουσίασε λειτουργικά κέρδη ύψους 44 εκατ. ευρώ.  

KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ MEΞΙΚΟΥ


Κοινή ανακοίνωση για την ενίσχυση της πάλης του κομμουνιστικού κινήματος, για την επαναστατική ανασυγκρότησή του
 
 
Από το πρόσφατο Συνέδριο του ΚΚ Μεξικού. Στο βήμα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
Από το πρόσφατο Συνέδριο του ΚΚ Μεξικού. Στο βήμα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του 6ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Μεξικού, το οποίο διεξήχθη από 3 έως 5 Αυγούστου 2018 στην Πόλη του Μεξικού, και στις συναντήσεις του ΚΚΜ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, εξετάστηκαν οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και στις δύο χώρες, η κατάσταση στο κομμουνιστικό κίνημα.
 Διαπιστώθηκε και χαιρετίστηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και αποφασίστηκε η ενίσχυση των κοινών δράσεων.
Στο πλαίσιο αυτό καταλήχτηκε η ακόλουθη Κοινή Ανακοίνωση, που δίνεται στη δημοσιότητα την 1η Σεπτέμβρη 2018.

«1. Τα ΚΚ Ελλάδας και ΚΚ Μεξικού συνδέονται με ισχυρούς συντροφικούς δεσμούς που βασίζονται στην κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού και στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, την κοινή τους πεποίθηση ότι ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, είναι ώριμη και αναγκαία απαίτηση των καιρών.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου, να έχουν όλοι δουλειά χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, να εργάζονται λιγότερες ώρες απολαμβάνοντας τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, καλύτερο επίπεδο ζωής, με υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και αντίστοιχες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, ενώ ο καπιταλισμός καταδικάζει εκατομμύρια εργαζόμενους στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τη μετανάστευση, τη φρίκη του πολέμου, την προσφυγιά, την ανασφάλεια.

Η ΠΑΤΡΑ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ....''ΝΕΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ'' !!!




Όσο πλησιάζουν οι εκλογές της Τοπικής Διοίκησης, θα δούμε τα χειρότερα. Αν και δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί κάτι χειρότερο από αυτό που θα δείτε παρακάτω.
 
Ο σύλλογος Δεμενίκων ''Άγοι Πάντες'' (όνομα και πράγμα) εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την απόφαση κατασκευής αποτεφρωτηρίου στην περιοχή του Νότιου Διαμερίσματος της Πάτρας. Στην αρχή παίζει το χαρτί της υποβάθμισης της περιοχής, που αφήνει τάχα αδιάφορη τη δημοτική αρχή. Στη συνέχεια όμως ξεδιπλώνει την ουσία των επιχειρημάτων της, κατευθείαν από τα πιο βαθιά σκοτάδια του Μεσαίωνα.

Εμβριθής ανάλυση



Εμβριθής ανάλυση

Γιατί ο κατώτατος μισθός δεν πρέπει να αυξηθεί πάνω από 1%!

Διαβάζω στην Καθημερινή εμβριθή ανάλυση Έλληνα καθηγητή του University of Liverpool, γιατί ο κατώτατος μισθός δεν πρέπει να αυξηθεί πάνω από 1%.

Όπως το «αναλύει», ο κατώτατος μισθός δεν πρέπει να ξεπερνάει τις… «αντοχές της οικονομίας»! και καταλήγει ότι και το 1% είναι πολύ! 5,8€ δλδ το μήνα! Δεν αντέχει η «οικονομία»!

Κι επειδή είναι αναλυτής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών, σίγουρα ανακάλυψε ότι δεν αντέχουν αύξηση πάνω από 1% ούτε οι μετοχές, ούτε οι μηχανές, ούτε τα καράβια, ούτε οι αγορές, ούτε οι δείκτες, ούτε οι οίκοι αξιολόγησης, ούτε οι πιστωτές, ούτε οι τράπεζες…

Το πλέον σίγουρο που βγαίνει από την ανάλυση είναι ότι το 1% αύξηση μισθού, είναι αδύνατο να το αντέξει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού το οποίο κατέχει κάτι τις περισσότερο πλούτο απ όσα κατέχει το άλλο 99%!!! 

Φαντάζεστε την καταστροφή (του 1%) του κόσμου αν διαταραχθεί αυτή η λεπτή ισορροπία; Συμφορά θα βρει τους λαούς!

Καθηγητής είναι όχι χαχόλος λαϊκιστής εργάτης!

"αγαπηθείτε για τα συμφέροντά μας"



Μαθαίνω πως αύριο και μεθαύριο θα γίνει στη Σπάρτη και μάλιστα στον Μυστρά "Διεθνές Συνέδριο" με θέμα "Σπάρτη-Ισραήλ Αναβίωση μια αρχαίας φιλίας".
Δεν ξέρω πόσο αρχαία είναι η φιλία της Σπάρτης με το Κράτος του Ισραήλ, ξέρω όμως πως οι Ισραηλινοί έχουν ξαμολυθεί και "χρυσώνουν" τους πάντες για να ξεχάσουμε πως το Κράτος τους δολοφονεί καθημερινά άμαχους Παλαιστίνιους. 

 Ξέρω πως ο "στρατηγικός μας σύμμαχος", έχοντας αφήσει τη Γάζα να λιμοκτονεί, κλέβει από τους Παλαιστίνιους όλον τον πλούτο τους, και φυσικά το φυσικό αέριο. Ξέρω πως η κολλεγιά και οι αγάπες έχουν σαν βάση τον Αγωγό φυσικού αερίου East Med και την οδηγία των Αμερικάνων "αγαπηθείτε για τα συμφέροντά μας".

Δεν μπορώ να ξέρω φυσικά αν "χρυσώσανε" και τον Δήμο Σπάρτης, αλλά σίγουρα η πρόθεση είναι να δημιουργηθεί μία φιλική εικόνα στον ελληνικό λαό ώστε να περάσει όσο πιο ανεμπόδιστα γίνεται τους σχεδιασμούς του Ισραήλ , που μέρος του είναι και η διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου East Med από τις περιοχές της Νότιας Πελοποννήσου που θα έχει εκτός των άλλων σοβαρές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις.


Ελπίζω οι Σπαρτιάτες να δείξουν το ήθος τους και να μην "τσιμπήσουν" σ αυτήν τη φιλία, που καμμιά σχέση δεν έχει με τη Σπάρτη και με την Ελλάδα γενικά.

126

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ


Σε αργία έθεσε τους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση 

 





Σε αργία 20 ημερών έθεσε τους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Άγ. Αννας η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το γεγονός καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ Στάθης Λιαγκάκης και Βαγγέλης Γεωργαντζής. Καταγγέλλουν επίσης την κυβέρνηση που αφήνει τα περιθώρια και το δικαίωμα για τέτοιες αποφάσεις. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρουν: 

«Όπως από την αρχή είχαμε δηλώσει, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκφράζει την πολιτική της κυβέρνησης, που τη διόρισε και τη διατηρεί σαν ελεγκτικό μηχανισμό αιρετών -δήθεν- οργάνων και φυσικά δεν εκπλήσσει κανέναν η ενασχόλησή τους με δευτερεύοντα ή ανύπαρκτα ζητήματα, σε μια περίοδο που ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, που τον εμποδίζουν να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους κατοίκους της περιοχής.

Απεργία στα πλοία: Οι εφοπλιστές έχουν την κυβέρνηση, τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ… – Οι ναυτεργάτες μόνο την αλληλεγγύη μας










Από herko στο Σεπ 2, 2018 Απόψεις
 
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ξεκινά η απεργία των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια υπονόμευσής της από τους μηχανισμό των εφοπλιστών:

Εργοδοτικοί συνδικαλιστές (τσιράκια των εφοπλιστών)Προετοιμάζουν για άλλη μια φορά την υπονόμευση του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών, σε συναντήσεις με τους εφοπλιστές. Το υπόγειο αλισβερίσι της ΠΝΟ (είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους περιβόητους εργατοπατέρες Νταλακογιώργο και Χάλα – ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με τους εφοπλιστές και στόχο ομολογημένο «με σκοπό τη ματαίωση της εξαγγελθείσας απεργίας την 3/9» δίνει και παίρνει τις τελευταίες ημέρες με συνεχείς συναντήσεις. Ακόμη κι αν δεν τολμήσουν να αλλάξουν την απόφαση της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη από τις 06:00, με προοπτική κλιμάκωσης, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την κλιμάκωση της απεργίας.

Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην πάλη του και την ενίσχυση του ΚΚΕ


Βδομάδα κορύφωσης της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη, αλλά και στην Αθήνα στις 13 του ίδιου μήνα, είναι η ερχόμενη. Τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με την καθημερινή τους δράση αλλά και με τα συλλαλητήρια, θα δώσουν απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης περί «τέλους των μνημονίων» και «επόμενης μέρας» που δήθεν ξημερώνει με την πιστή εφαρμογή όλων των βάρβαρων αντεργατικών νόμων.Μπροστά σε αυτές τις κινητοποιήσεις, αλλά και στην ανάγκη κλιμάκωσης της σύγκρουσης με κυβέρνηση και εργοδοσία, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να αναπτυχθεί η αγωνιστική διεκδίκηση, για να σπάσει το κλίμα αναμονής.

Ενταση της εργατικής - λαϊκής πάλης