Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Να τα λεμε κι αυτα !!!


ΔΕΥΑΠ

Αποφάσισε την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού στους εργαζόμενους της επιχείρησης


Την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού για το χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2018 στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας, αποφάσισε σήμερα, στη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης. 

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και συνολικά η δημοτική Αρχή, ήταν στο πλευρό των εργαζομένων όταν τον Οκτώβρη του 2018, στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ προχώρησε σε ένδικα μέτρα γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του 13ου και 14ου μισθού τους που είχαν εκδοθεί μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ.

Σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου, με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.

Σημειώνεται πως αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια αυτής που πήρε η ΔΕΥΑΠ (4/26-1-2016), με την οποία υπάρχει πρόβλεψη και δέσμευση των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό της. Επίσης, τονίζεται πως αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν εργαζόμενους στον Δήμο Πατρέων και τους Οργανισμούς του, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, διεκδικώντας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την επαναφορά και την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

 902.gr

Εκδήλωση στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης πριν 56 χρόνια (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Τη μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη τίμησε η ΕΔΥΕΘ στο μνημείο που βρίσκεται στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, σαν σήμερα, 56 χρόνια πριν.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Σάκης Βαρδαλής, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Θεανώ Καπέτη, Μιχάλης Μιχαήλ και Λεωνίδας Στολτίδης και οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Οδυσσέας Μαάιτα, υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη και ο Μπάμπης Βέλλης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Ωραιόκαστρο (VIDEO-ΦΩΤΟ)





Ωραιόκαστρο έγινε την Τρίτη 21/5  βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Μίλησαν ακόμα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τη «Λαϊκή 
Συσπείρωση», Άγγελος Θεμελής

 Και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αγησίλαος (Άγης) Μαυριδόπουλος. 


.


«Συνέδριο» Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων: Προεκλογικό σόου Γιούνκερ - Σοσιαλδημοκρατών - Εργοδοτών


Από το «συνέδριο» της ΣΕΣ 
Από το «συνέδριο» της ΣΕΣ

Το «Συνέδριο» της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων το οποίο διεξάγεται στη Βιέννη, λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, στηλιτεύει το ΠΑΜΕ.

Σημειώνει πως:

«Η ΣΕΣ, η οποία είναι ένας μηχανισμός που χρηματοδοτείται κατά 75% από τους μηχανισμούς της ΕΕ για να παρεμβαίνει στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης και να προωθεί τις αντεργατικές πολιτικές της, διοργάνωσε μια μεγάλη προεκλογική φιέστα υπέρ της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της ΕΕ την οποία ονόμασε “Συνέδριο”.

Αυτή η φιέστα ξεκίνησε με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΣ γιατί “έσωσε την κοινωνική Ευρώπη”.

Μόνιμο το αντιλαϊκό πλαίσιο ανεξάρτητα από διαχειριστές




«Αποκλίσεις από την τρέχουσα μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική (σ.σ. πρωτογενή πλεονάσματα) θα ναρκοθετούσαν τα οφέλη στη δημοσιονομική αξιοπιστία. Καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, της ανταγωνιστικότητας και της ευρωστίας των τραπεζών θα δημιουργούσαν καθοδικά ρίσκα για την προβλεπόμενη ανάκαμψη των επενδύσεων».

Αυτό τονίζει ο ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της έκθεσης που δημοσιοποίησε χτες για τις οικονομικές προοπτικές των κρατών - μελών του, με φόντο βέβαια την επιβράδυνση της ανάκαμψης που εκδηλώνεται στην Ευρωζώνη και γενικότερα στην παγκόσμια οικονομία.
Επιβεβαιώνεται έτσι ότι σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από αντιλαϊκούς διαχειριστές, η προοπτική της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας έρχεται να πατήσει στο έδαφος των αναδιαρθρώσεων και βέβαια στη διατήρηση του πυρήνα των αντιλαϊκών μέτρων.

Εγγύηση



Τις τελευταίες αυτές μέρες πριν από τις εκλογές, τα εκβιαστικά διλήμματα και οι ψεύτικες προσδοκίες στο λαό από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χτυπάνε «κόκκινο». Ουσιαστικά, ζητάει «ψήφο εμπιστοσύνης» και «ανοχής» για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που τσακίζει τη ζωή του λαού για να δίνει απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τις προηγούμενες μέρες, έφτασε να ισχυριστεί ο πρωθυπουργός ότι τάχα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «εγγύηση» για το λαό. Οτι θα εξασφαλίσει μείωση φορολογίας, φτηνή Ενέργεια, αξιοπρεπή δουλειά για τους νέους και αποκατάσταση των απωλειών των συνταξιούχων.

Θέλει πολύ θράσος! Να εμφανίζεται ως εγγύηση για το λαό η κυβέρνηση που χέρι χέρι με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεών τους, εγγυάται στο κεφάλαιο και την ΕΕ στενό «δημοσιονομικό πλαίσιο», περικοπές που συντρίβουν ασφαλιστικά δικαιώματα, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.

Στο έλεος των ... «ανώτερων δυνάμεων»




Δεν είναι απλά απόκοσμο, αλλά προκλητικό. Μιλάμε για το νέο σποτ της περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, με το οποίο επιλέγει - υποτίθεται - να δώσει απαντήσεις για την καταστροφή στο Μάτι.
Το σκηνικό δυστοπίας που επιλέγει να στήσει, η δυσφορία που προκαλεί ο στόμφος της, δεν είναι τίποτα μπροστά στην ατάκα που λέει, δείχνοντας μάλιστα προς τον ουρανό (!): «Το πότε θα ξεσπάσει η επόμενη φωτιά εξαρτάται από δυνάμεις ανώτερες από εμάς...»! Και αφού έτσι «προοδευτικά» παραπέμπει τις αιτίες των καταστροφών στη σφαίρα του μεταφυσικού, θυμίζοντας τελετές εξαγνισμού των «στοιχειών» της φύσης, προειδοποιεί ότι θα έρθουν περισσότερες πυρκαγιές «σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί»...