Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Το Gay Pride, οι συνταξιούχοι και ο κάλπικος προοδευτισμός του Τσακαλώτου


 

Το Gay Pride, οι συνταξιούχοι και ο κάλπικος προοδευτισμός του Τσακαλώτου

Σχολιάζει ο Ηρακλής Κακαβάνης  //

Την ίδια ώρα που τσακίζουν στην κυριολεξία στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα (και των ομοφυλόφιλων) ψηφίζουν το έναν αντιλαϊκό νόμο μετά τον άλλο (που πλήττουν άπαντες) ,

την ώρα που χιλιάδες λαού έβγαζαν (για μια ακόμη φορά) κραυγή απελπισίας έξω από τη Βουλή,

την ίδια ώρα που η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου χωρίς ίχνος ντροπής βάφτιζε τη νέα μείωση των συντάξεων «πάγωμα»,

«Ασφάλεια» για τα μονοπώλια




Τη βδομάδα που πέρασε, η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα το «έγγραφο προβληματισμού για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Αμυνας», που περιέχει τα τρία βασικά σενάρια για το μέλλον του «αμυντικού δόγματος» της ιμπεριαλιστικής ένωσης, ενώ ανακοίνωσε και τη διαμόρφωση «Ευρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας», που, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, θα φτάσει να χρηματοδοτεί με 5,5 δισ. ευρώ το χρόνο την ανάπτυξη τεχνολογιών και πολεμικών συστημάτων, ως στοιχείο για την περαιτέρω «στρατηγική αυτονομία» της ΕΕ και την εξοπλιστική «απεξάρτησή» της από άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κυρίως τις ΗΠΑ.

Αβάπτιστο Λ. ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ, μηνών 9!




Αβάπτιστο Λ. ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ, μηνών 9!

 

1944: Καλάμι Βοιωτίας - Το «μικρό» ολοκαύτωμα...- Κάτοικοι 24, νεκροί 23, διασωθέντες 1!

 

 
 
Έζησε όλο κι όλο λίγο παραπάνω από 250 ημέρες και στη σύντομη ζωή του ούτε ανάδοχο δεν πρόκανε να αποκτήσει. Να του δώσει ένα όνομα βρε αδερφέ, να τον ξεχωρίζουν οι αγγέλοι ανάμεσα στα άλλα, τα χιλιάδες μικρά αγγελάκια που έστειλαν οι ναζί στους παραδείσους όλων των θρησκειών στη μεγάλη εξόρμησή τους για τον καθαρμό της ανθρωπότητας από τις κατώτερες φυλές…

Και το άλλο; Το αβάπτιστο του Ν. ΣΑΛΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, οκτώ μηνών ετούτο, που μαζί με το δίχρονο αδελφάκι του, τον Αποστόλη, τα βρήκε η φονική λόγχη στην αγκάλη της 22χρονης μάνας τους, την οποία στη συνέχεια ‘’λύτρωσε’’ από το μαρτύριο ένας ‘’σπλαχνικός’’ στρατιώτης, φυτεύοντάς της μια σφαίρα στο κεφάλι.

Τα προβλήματα...


«Το πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά το ότι δεν παράγουμε. Το κράτος πρέπει να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να παράγουν ή τουλάχιστον να σταματήσει να βάζει εμπόδια». Αυτό πάνω - κάτω ακούγεται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα από φορείς των καπιταλιστών, όπως τις προάλλες στη ΓΣ του ΣΕΒ, ενώ παρόμοιες τοποθετήσεις κάνουν τόσο τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και τα κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες μέρες και όσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο το επερχόμενο Γιούρογκρουπ να καταλήξει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ευκολίες πληρωμής του κρατικού χρέους. Οπως επίσης αυτό με έναν τρόπο λένε και οι δανειστές, ειδικά η μεριά της Γερμανίας, που με κάθε ευκαιρία και για τους δικούς της λόγους και σχέδια σημειώνει ότι το πρόβλημα της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας είναι πρόβλημα «ανταγωνιστικότητας» και όχι πρόβλημα χρέους. Η σχετική συζήτηση, που μάλιστα γίνεται προσπάθεια να ντυθεί και με ένα τάχα φιλολαϊκό μανδύα, για να στρατευτεί ο λαός στους «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου, στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει το ακριβώς αντίθετο, το πόσο δηλαδή απέναντι είναι τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα στις «αναζητήσεις» των καπιταλιστών.

Της ψαροκόστενας το μνημόνιο!

Η δεξιά του αριστερού και της ψαροκασέλας!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013305163597&fref=nf