Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Εγινε το αναμενόμενο, επανένταξε στην ΚΟ της τον Μπαρμπαρούση η εγκληματική Χρυσή Αυγή






Από iraklis3 στο Ιάν 15, 2019 Επικαιρότητα
 
Αφού πέρασε καιρός και θεωρούν ότι ξεχάστηκαν  όσα είπε εντός Βουλής ο φασίστας Μαρμπαρούσης,  η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε την επανένταξή του  στην κοινοβουλευτική ομάδα της.


Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσαυγίτης είχε τεθεί εκτός Χρυσής Αυγής, για λόγους τακτικής, τον περασμένο Ιούνιο με απόφαση του Νίκου Μιχαλολιάκου, μετά το κάλεσμα του πρώτου προς τη στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων.

Το μήνυμα


«Μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» χαρακτήρισε την υπουργοποίηση του Ευ. Αποστολάκη ο πρωθυπουργός, μετά την παραίτηση Καμμένου, εξηγώντας ότι «υπάρχει συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων», αλλά και ότι «ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Ελληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας». Βέβαια, το «βαρύ» ΝΑΤΟικό βιογραφικό του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και νέου υπουργού Αμυνας υποδηλώνει ότι το πραγματικό μήνυμα «στο εξωτερικό» δεν είναι αυτό που λέει ο Αλ. Τσίπρας. Και ότι η υπουργοποίησή του αποτελεί πρώτα απ' όλα ένα σαφές μήνυμα στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ότι η πολιτική βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στους σχεδιασμούς τους για την ευρύτερη περιοχή όχι μόνο δεν διαταράσσεται, αλλά ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την αναβάθμιση ενός στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων με το οποίο χαίρονται πραγματικά να συζητούν ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα όπως και οι επιτελείς των στρατιωτικών δυνάμεων και τα κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ.

ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ



Η παραίτηση, εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών,  του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση Τσίπρα, με τις εκατέρωθεν ευχαριστίες και ευγενείς φιλοφρονήσεις, στάθηκε αφορμή για τα ΜΜΕ να μιλήσουν για στημένο σώου και θεατρική παράσταση. Σ’ αυτήν την σκηνοθετημένη πολιτική πράξη λοιπόν, ο πρωταγωνιστής, πρώην υπουργός Άμυνας, και τα ΜΜΕ, τα οποία μεταφέρουν στο κοινό πληροφορίες και γνώμες στήνοντας θεατρικά σκηνικά, μοιάζει να συνεργάζονται θαυμάσια για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να μην μένουν περιθώρια να σκεφτούμε, πνιγμένοι από λέξεις χωρίς νόημα και εικόνες σκηνοθετημένες. Τόση προσπάθεια για να μη βρούμε καμιά επαφή με την πραγματικότητα κάτω από το βουνό λέξεων και εικόνων που μας έχει σκεπάσει. Για να  εστιάζουμε στην  αναπαράσταση της πραγματικότητας που θορυβεί για να πείσει για την αυθεντικότητά της.
 
               Κι ενώ την  οικονομικοπολιτική πραγματικότητά μας έχει σφραγίσει, τα τελευταία οκτώ χρόνια, μια σειρά μέτρων λιτότητας που φτωχοποίησε μεγάλο τμήμα των εργαζομένων, και η επιβολή της δημοσιονομικής πειθαρχίας, με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία, εκπαίδευση και κοινωνικές υπηρεσίες, η αναπαράστασή της από τον κυρίαρχο πολιτικό λόγο τονίζει τον αναγκαστικό χαρακτήρα αυτών των επιλογών που η ολοκλήρωσή τους οδηγεί σ’ ένα καλύτερο μέλλον. Σ’ αυτό το μέλλον προστέθηκε εδώ και μερικούς μήνες και η επίλυση του ονοματολογικού στη διένεξή μας με τη γείτονα χώρα.

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ


Ο ελληνικός λαός να κάνει την πραγματική «διαφορά» με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ


Σε ανακοίνωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το παζάρι των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε Τσίπρα - Καμμένο κατέληξε στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. Πρόκειται για μια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο, καθώς δίνει τη δυνατότητα αφ' ενός στον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του, με τις ψήφους βουλευτών των ΑΝΕΛ και αφ' ετέρου στον κ. Καμμένο να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, εμφανιζόμενος ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική στην οποία έβαλε πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Άλλωστε, η Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτέλεσε τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων, είναι μια βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, τους οποίους τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Καμμένος υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια, φτάνοντας στο σημείο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Ενα αποκαλυπτικό πόρισμα




Η δημοσίευση στοιχείων του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων προς το υπουργείο Εργασίας για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή ενός καραμπινάτου μνημονιακού νόμου (4272/2013), με τον οποίο πρωτίστως εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα κατοχυρώνει το «προνόμιο» της εκάστοτε κυβέρνησης να ορίζει αυτή τον κατώτατο μισθό κάθε χρόνο, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, ανάλογα με τα σκαμπανεβάσματα της οικονομίας. Επιφέρει έτσι ένα ακόμα χτύπημα στο δικαίωμα των συνδικάτων για συλλογική διαπραγμάτευση και συνολικά για τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τις ενώσεις των εργοδοτών. Με τον τρόπο αυτό, η λεγόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μετατρέπεται σε «πουκάμισο αδειανό», γίνεται εργαλείο παρέμβασης εκ μέρους της κυβέρνησης συνολικά στο ζήτημα των μισθών, αφού o κατώτατος μισθός επηρεάζει αποφασιστικά το ύψος όλων των αμοιβών της εργατικής τάξης και το περιεχόμενο όλων των ΣΣΕ. Με τον ίδιο τρόπο, επηρεάζει και καθορίζει μια σειρά από άλλα επιδόματα, όπως της ανεργίας κ.ά. τα οποία θα συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξευτελιστικά επίπεδα.