Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν ξέρω ο άνθρωπος τι είναι ξέρω την τιμή του μονάχα…




Η μπαλάντα του έμπορα   Μπέρτολτ Μπρέχτ   




ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ





Παράλληλα  με τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιήθηκε στη  Νέα Υόρκη η πρώτη Σύνοδος Κορυφής για τους πρόσφυγες και μετανάστες σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάνει έκκληση ν’ ανοίξουν την καρδιά τους στους πρόσφυγες οι ηγέτες, συγχρόνως   χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση στη Συρία και αποδίδει ευθύνες στη διεθνή κοινότητα για έλλειψη ενότητας στην αντιμετώπιση αυτής της σύγκρουσης. Και ηγέτες από 50 χώρες  δεσμεύτηκαν για διπλασιασμό του αριθμού προσφύγων που δέχονται, για ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες, για εξασφάλιση εργασίας και για εκπαίδευση στα παιδιά τους. 

Το ενδιαφέρον τους λοιπόν για τους πρόσφυγες οι ηγέτες της Δύσης με προεξάρχοντα τον πρόεδρο των ΗΠΑ θέλουν να αποτυπώσουν σε συνελεύσεις, όπου περίσσεψαν τα λόγια και οι ευχές για αναγνώριση και σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και για δεσμεύσεις για παροχή βοήθειας στις χώρες που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό τους, από τους ίδιους που συμμετέχουν στον πόλεμο στη Συρία, γιγάντωσαν το Ισλαμικό κράτος προκάλεσαν τις συγκρούσεις στις χώρες της Αφρικής.

Δείξε μου το φίλο σου...


«Στήριξη Μπάιντεν για λύση του χρέους», έγραψε η «Αυγή» συνεχίζοντας: «Χρέος, Προσφυγικό και Κυπριακό συζήτησαν στη Νέα Υόρκη ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μια συνάντηση που διήρκεσε περί τα 40 λεπτά και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στη διατήρηση "ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας"». 
 
Το «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», ταιριάζει γάντι στην κυβέρνηση. Οταν η πρώτη διεθνώς ιμπεριαλιστική δύναμη, που σπέρνει πολέμους, στηρίζει αναφανδόν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (άλλωστε και η κυβέρνηση αυτή κάνει τα πάντα σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ώστε να έχει την εύνοιά των ΗΠΑ, συμμετέχοντας ενεργά και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή, καλώντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και δίνοντάς τους τη βάση της Σούδας, ελληνικά εδάφη, θάλασσες και αέρα για πολέμους), ο λαός, δεν πρέπει απλά να κουμπώνεται, αλλά να καταλαβαίνει ότι τον σπρώχνουν σε χίλιους δυο κινδύνους για ξένα με τα δικά του συμφέροντα.
 
Πρέπει, λοιπόν, να επαγρυπνεί και να προετοιμάζεται για τη δική του αντεπίθεση, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών του αναγκών, σε συνδυασμό με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που σημαίνει ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου.