Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Η συνέντευξη του Άγγελου Θεμελή υποψήφιου Δημάρχου Ωραιοκάστρου στο Άτλας tv

Η Λιβύη ... διδάσκει ξανά




Η κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Λιβύη την τελευταία βδομάδα, με την επίθεση που πραγματοποιεί ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ προς την πρωτεύουσα Τρίπολη, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον σφοδρό ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό στη χώρα, που πριν από 8 χρόνια «απελευθερωνόταν» υποτίθεται από το ΝΑΤΟ. Ηταν τότε, στις 19 Μάρτη του 2011, που με το πρόσχημα του τερματισμού του βάρβαρου καθεστώτος του Μ. Καντάφι, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ξεκινούσαν τη στρατιωτική επέμβαση κατά του λαού της χώρας αυτής της Βόρειας Αφρικής με τον τεράστιο ορυκτό πλούτο (πετρέλαιο και φυσικό αέριο). Λίγο πριν, ο Καντάφι είχε γίνει «καλός σύμμαχος» και έκλεινε δουλειές με μεγάλους ενεργειακούς κολοσσούς όπως η βρετανική BP, η γαλλική «Total», η ιταλική ENI, η ισπανική «Repsol», οι αμερικανικές «ΕxxonMobil», «Chevron», «Occidental Petroleum», «Hess», «Conoco Phillips», η γερμανική RW DIA E. Ομως, όταν θέλησε να επαναδιαπραγματευτεί τα συμβόλαια με αυτές και να ανοίξει περισσότερο τις μπίζνες με μονοπώλια χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, έγινε το «μαύρο πρόβατο», ο ...αιμοσταγής δικτάτορας που έπρεπε να ανατραπεί. Ετσι πρωτοστατούντων των ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, συμμάχων τους πετρελαιομοναρχιών του Κόλπου, χρηματοδοτήθηκαν και στήθηκαν οι αντιπολιτευόμενοι ισλαμιστές και προετοιμάστηκε το μακελειό που ακολούθησε. Για τους διάφορους δήθεν ευαίσθητους στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κάθε λογής σοσιαλδημοκράτες και οπορτουνιστές, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά και δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το λεγόμενο φαινόμενο της «αραβικής άνοιξης», που το είδαμε να εξελίσσεται και στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και τη Συρία, ήταν «λαϊκή επανάσταση», συσκοτίζοντας ότι αξιοποιήθηκε η λαϊκή δυσαρέσκεια για ανοχή και στήριξη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μόνο το ΚΚΕ κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή ότι πίσω από την αμερικανόπνευστη «αραβική άνοιξη» έρχεται χειμώνας για τους λαούς.

Ευρωπαϊκή...


Εικόνες... «ευρωπαϊκής κανονικότητας» θα ζήσουν, όπως όλα δείχνουν, τους επόμενους μήνες και χρόνια χιλιάδες λαϊκά σπίτια, που η κυβέρνηση προκλητικά πανηγυρίζει ότι θα τους επιδοτεί τάχα τις δόσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, στην πραγματικότητα επιδοτώντας τους τραπεζίτες και βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο των ίδιων για να αποπληρώσουν τα υπόλοιπα. Η σχετική Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε τη Δευτέρα, πέρα απ' όλα τα άλλα κριτήρια που θέτει (π.χ. η συνεισφορά του Δημοσίου διακόπτεται αυτόματα σε περίπτωση που ο δικαιούχος καθυστερήσει την καταβολή του δικού του ποσού για 3 μηνιαίες δόσεις), προβλέπει την υποχρέωση των δικαιούχων να «συναινούν στη διενέργεια κοινωνικής έρευνας και σε κατ' οίκον επισκέψεις από αρμόδιους υπαλλήλους, αν απαιτηθεί, για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης του νοικοκυριού»! Με δυο λόγια, οι διάφοροι κρατικοί μηχανισμοί θα μπορούν να μπουκάρουν στα σπίτια και να τα κάνουν «φύλλο και φτερό», μην τυχόν και υπάρχει κανένα μέλος του νοικοκυριού με εισόδημα που κρύβεται από τις τράπεζες και το κράτος!

... κανονικότητα
 
Αυτή η βαρβαρότητα, που η κυβέρνηση παρουσιάζει με θράσος ως «φιλολαϊκή στεγαστική πολιτική», θυμίζει όσα έγραφε προ μηνών ο «Ριζοσπάστης», με αφορμή τα σπίτια - «τρύπες» που δικαιούνται οι άνεργοι στη Γερμανία, στην καρδιά της καπιταλιστικής ΕΕ, στο πλαίσιο του περιβόητου προγράμματος «Χαρτζ 4». Εκεί, οι άνεργοι κινδυνεύουν με έξωση αν οι υπηρεσίες διαπιστώσουν σε «αιφνιδιαστικές επισκέψεις» ότι υπάρχουν δύο οδοντόβουρτσες στο μπάνιο ή ξένα εσώρουχα στα συρτάρια, στοιχεία που μαρτυρούν ότι ο δικαιούχος φιλοξενεί και άλλο άτομο στο σπίτι και άρα μοιράζονται κάποια έξοδα, χωρίς να το έχει δηλώσει στην Υπηρεσία!

Η χειρονομία του KKE είναι μια μαρτυρία του αληθινού διεθνισμού


Ευρωεκλογές: Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας

ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατέθεσε σήμερα το πρωί (8/4) το εκλογικό έγγραφο για την συμμετοχή στις Ευρωεκλογές το 2019. Θα συμμετέχουμε σε όλες τις περιφέρειες χωρίς την ανάγκη να συλλέξουν οι οργανώσεις υπογραφές επειδή είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής πρωτοβουλίας που αντιπροσωπεύεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από δύο ευρωβουλευτές του KKE. Χάρη στη συγκατάθεση των Ελλήνων συντρόφων και με την παραχώρηση του συμβόλου τους στην εκλογική μας συμμετοχή καταφέραμε να πετύχουμε απαλλαγή από την υποχρέωση.

Η χειρονομία του KKE είναι μια μαρτυρία του αληθινού διεθνισμού, απόδειξη της δύναμης και της σταθερότητας των διεθνών δεσμών που το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια με τα αδελφά κόμματα.

Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές δεν μεταβάλλει τη γνώμη μας για την αμετάβλητη φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμικών της οργάνων. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εβδομάδες της εκλογικής εκστρατείας για να καταγγείλουμε την πραγματική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς υποκρισία και οπορτουνισμό οποιουδήποτε είδους. Η Ευρώπη των εργαζομένων και των λαών που θέλουμε να επιτύχουμε μπορεί να οικοδομηθεί μόνο εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Πρασινίσαμε... για να σωθούμε


  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά

Πράσινη ανάπτυξη, πράσινη η σημαία της προοδευτικής συμμαχίας και πράσινα τα άλογα που τραβάνε αυτόν τον αραμπά, όπου συναντήθηκαν «Αριστεροί», κεντρώοι, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, δεξιοί, αριστεροδέξιοι, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, γυρολόγοι της πολιτικής. Μετά από ελαφρά πηδηματάκια από κόμμα σε κόμμα, συγκεντρώθηκαν μαζί με στόχο να παραμυθιάσουν άλλη μία φορά τον πολύπαθο ελληνικό λαό ότι τάχα αποτελούν το νέο, το καινούργιο, το προοδευτικό που θα τον απαλλάξει από τα δεινά που του φόρτωσαν όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν δοκιμαστεί στην υλοποίηση και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στη φιέστα για την «προοδευτική συμμαχία», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Γαλάτσι, είχε απ' όλα: Καπηλεία των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού, διαστρέβλωση, με «σκιάχτρο» την ακροδεξιά, προσπάθεια εξωραϊσμού της εμπλοκής της κυβέρνησης στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Κριτήριο για τη νεολαία


  Πηγή: Eurokinissi

Με ένα πολυνομοσχέδιο - σκούπα, μια μέρα πριν από τις φοιτητικές εκλογές και λίγες μόλις βδομάδες πριν από τις εκλογές του Μάη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την πλέον εμβληματική παρέμβαση στους χώρους της Εκπαίδευσης, επιβεβαιώνοντας τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της.

Η ουσία των διατάξεων που περιλαμβάνονται στις εκατοντάδες σελίδες του νομοσχεδίου και αποτυπώνει το σχεδιασμό κυβέρνησης - ΕΕ, δικαιολογεί απόλυτα τους χαρακτηρισμούς «Λύκειο - αρένα ανταγωνισμού» και «Πανεπιστήμια με τη βούλα της αγοράς», με τα οποία δεν πρέπει να συμβιβαστεί η νεολαία. Γι' αυτό, το πολυνομοσχέδιο και η στάση κάθε κόμματος πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, κι έναν ακόμη λόγο για να ενισχύσουν την «Πανσπουδαστική» στις φοιτητικές εκλογές και το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες του Μάη.

Το πολυνομοσχέδιο οδηγεί σε ένα Λύκειο ακόμα πιο ταξικό, σ' ένα ατελείωτο εξεταστικό μαραθώνιο, όπου δεν χωράνε οι μορφωτικές ανάγκες της νέας γενιάς.
Προσαρμόζει ακόμα περισσότερο το Πανεπιστήμιο στα μέτρα των μεγαλοεπιχειρηματιών, μακριά από την ανάγκη να μαθαίνουν οι φοιτητές ολοκληρωμένα την επιστήμη τους, να βρίσκουν οι απόφοιτοι δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπούδασαν.