Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

«Επιχειρήσεις»... τσουβαλιάσματος


Ο Τάσος Παππάς, γνωστός δημοσιογράφος της "Εφημερίδας των Συντακτών", έγραψε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, ένα κείμενο που όχι μόνο δεν τιμά τον ίδιο, αλλά και που προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε ανθρώπου που γνωρίζει γραφή κι ανάγνωση.
Το κείμενο τιτλοφορείται: «Ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη όποτε μας συμφέρει» και αφορά στην υπόθεση της διερεύνησης των δανείων των κομμάτων, τα σχετικά με αυτήν δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις των κομμάτων. Το κείμενο του κ. Παππά αρχίζει με το εξής: «Συμφωνούν κάπου το ΠΑΣΟΚ με το ΚΚΕ; "Πουθενά", είναι η λογική απάντηση. Κι όμως συμφωνούν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ». Εδώ προκύπτει ευλόγως το συμπέρασμα ότι για τον κ. Παππά, την ΕφΣυν, τον πολιτικό χώρο που κινείται και εκφράζει η εφημερίδα, η Δικαιοσύνη είναι όντως ανεξάρτητη. Το ΚΚΕ όπως -σχετικά- σωστά σημειώνει ο κ. Παππάς δεν πιστεύει κάτι τέτοιο. Θα μπορούσαμε να του απαντήσουμε γύρω από τα θέματα του κράτους και της Δικαιοσύνης με κάποιο από τα σπουδαία εδάφια του Ένγκελς, αυτά όμως τα γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Παππάς...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ Πλήθος κόσμου στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων που προκύπτουν από την 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ και την 50χρονη Ιστορία της ΚΝΕ αναδείχθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και θα κορυφωθεί το Σάββατο. Χιλιάδες νέοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, γέμισαν τους χώρους της μεγάλης νεανικής πολιτείας που στήθηκε στη Δυτική Θεσσαλονίκη, έδωσαν το «παρών» στο προσκλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναδεικνύοντας ότι τώρα είναι και δικός τους αυτός ο δρόμος.

Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη στις 21.45 θα γίνει η κεντρική πολιτική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, στις 20.30 στη Νεανική Σκηνή, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η ίδρυση και δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 - 1974)». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προηγηθεί αφιέρωμα στα παράνομα τραγούδια της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας, με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Την πρώτη μέρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η μεγάλη έκθεση για τα 100χρονα του ΚΚΕ και τα 50χρονα της ΚΝΕ, όπου πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες και πολυπληθείς ξεναγήσεις. Ενώ μαζική ήταν η παρουσία των νέων της μόρφωσης και της δουλειάς στα Στέκια των Εργαζομένων, των Μαθητών, των ΑΕΙ - ΤΕΙ και Κατά των Ναρκωτικών.

Στους χώρους του Φεστιβάλ περιηγήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. Με πρώτο σταθμό το περίπτερο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τελευταίο την Κεντρική Σκηνή, όπου είχε μια σύντομη εγκάρδια συνάντηση με τον Γ. Νταλάρα και τους μουσικούς του, ο Δ. Κουτσούμπας είχε την ευκαιρία για αρκετή ώρα να δει τις εκθέσεις, τα περίπτερα, τα ταμπλό, αλλά και να συνομιλήσει με δεκάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ που τον υποδέχτηκαν με θέρμη.

Πήραν απάντηση


Με «πηγή» το ΑΠΕ και «διαύλους» ορισμένα άλλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, επιχειρήθηκε προχτές να μπει το ΚΚΕ στο κάδρο των «αμαρτωλών» δανείων που συνήψαν τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τις τράπεζες. Ως αφετηρία της είδησης εμφανιζόταν το γραφείο της Εισαγγελέα Διαφθοράς. Που όμως τόσο εκείνη όσο και ο Οικονομικός Εισαγγελέας, σε επικοινωνία τους με το ΚΚΕ αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη. Η άθλια αυτή προσπάθεια, που ενισχύθηκε από γνωστά ΣΥΡΙΖΑίικα «τρολς» του διαδικτύου, απαντήθηκε άμεσα από το ΚΚΕ και από τον «Ριζοσπάστη», με αναλυτικά στοιχεία, που φανερώνουν ότι καμιά σχέση δεν έχουν τα δάνεια του ΚΚΕ με αυτά των άλλων κομμάτων. Βέβαια, τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά στη Δικαιοσύνη, στη Βουλή, στα ΜΜΕ, γεγονός που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις αυτών που προσπάθησαν να μπλέξουν το ΚΚΕ και να τροφοδοτήσουν την αντίληψη ότι «όλοι ίδιοι είναι», τσουβαλιάζοντάς το με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κρίνοντας πάντως από τα χτεσινά πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ ορισμένων εφημερίδων, φαίνεται ότι προσπάθησαν κάπως να τα «μαζέψουν», μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε άμεσα από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ το βράδυ της Τετάρτης. Αυτό, όμως, σε τίποτα δεν αλλάζει τον άθλιο ρόλο τους, ούτε αναστέλλει την προσπάθεια να χτυπήσουν το ΚΚΕ με δόλια μέσα, ειδικά όσο δυναμώνει ο προεκλογικός καβγάς και αποκαλύπτονται οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Παραμένει όμως αναπάντητο το ερώτημα για τη διαδρομή της είδησης, που είναι φανερό ότι η διοχέτευση στο ΑΠΕ, ώστε να αναπαραχθεί αμάσητη, έγινε από άλλα, «υψηλά» επιτελεία. Οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με την αναπαραγωγή της «είδησης» οφείλουν να συμβάλουν ώστε αυτό το ερώτημα να απαντηθεί, αν δεν θέλουν να γίνονται - συνειδητά ή ασυνείδητα - βαποράκια συκοφαντιών και προβοκατόρικων ειδήσεων, επωμιζόμενοι τις ευθύνες άλλων...

Αυτοί που φέρανε την καταχνιά...




Αλλο ένα εμετικό άρθρο γράφτηκε στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Documento» με τίτλο «Το ρολόι του ΚΚΕ χτυπάει μεσάνυχτα». Συγγραφέας του οχετού (ο τίτλος του παραφράζει τίτλο ενός βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη) είναι ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», κάποιος Ευθύμιος Γεωργόπουλος, άλλος ένας διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής νοσοκομείου.
Σε αυτό το ΚΚΕδολογικό πόνημα μπλέκει συγγενείς, παππούδες και θείους του που ήταν μέλη του ΚΚΕ, για να μας πείσει ότι πλέον δήθεν δεν μπορεί να σιωπά απέναντι στη γραμμή της ηγεσίας του τα τελευταία 30 χρόνια. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι οι συγγενείς του αγωνίστηκαν για να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει ο ίδιος διοικητής νοσοκομείου.

Ετσι, σε ένα αλαμπουρνέζικο παραλήρημα ανακατεύει την ΕΟ 17Ν, την κυβέρνηση του '89, την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Γρηγορόπουλο, το δημοψήφισμα, τους «αγανακτισμένους» στις πλατείες, τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και το «Ντυνάν», τους πυροσβέστες, τους ομοφυλόφιλους, την ΠΓΔΜ, την απλή αναλογική, το σύμφωνο συμβίωσης, τη «Novartis», τους φορείς διαχείρισης NATURA και τη φαρμακευτική κάνναβη!!!

Ο Τσογλανόδρακος



ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Η τσιπριάδα είναι το έπος ενός πολιτικού καρτούν. Κι αυτή η τελευταία λέξη ίσως είναι η πιο ταιριαστή για τον Αλέξη που την είδε Ντόριαν Γκρέι κινουμένων σχεδίων.



Είμαι σίγουρη ότι την έχει δει τουλάχιστον θεός, ενδεχομένως άτρωτος, και σίγουρα οι αμερικανοί φίλοι του θα τον έχουν φέρει σε επαφή με κάτι θεότρελους λεφτάδες, δισεκατομμυριούχους, που ξοδεύουν ανεξέλεγκτα τα φράγκα τους σε έρευνες για το ελιξήριο της νεότητας και ενδεχομένως της αθανασίας. Όταν τον είπα καθ υπέρβαση της υποκειμενικής μου αισθητικής “τσογλάνι “, επειδή είχε στήσει ένα ολόκληρο ντοκυμαντέρ περί τον εαυτό του με τίτλο Το Νήμα, όπου και χασκογέλαγε με τις κασιδιαριές, χαριεντιζόμενος στο τηλέφωνο με τη Δούρου, είχα μείνει μόνη απέναντι στον Κατρούγκαλο (τότε δεν ήταν μήτε καν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ και το είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ως πιθανότητα μάλιστα), ο οποίος μου ρίχτηκε στο πάνελ επικαλούμενος το ήθος της αριστεράς! …

«Διλήμματα» στα μέτρα τους


Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

«Διάλεξε από ποιον, πόσα και πώς θα χάσεις...». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στους εργαζόμενους και στο λαό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στον κουρνιαχτό του δικομματικού τους καβγά, που, εκτός των άλλων, αξιοποιείται για να αναπαράγεται η λογική του μικρότερου κακού, να εγκλωβίζεται ο λαός σε ψευτοδιλήμματα και να πέφτει ακόμα πιο χαμηλά η απαιτητικότητα των εργαζομένων.

Αυτήν τη λογική αποπνέουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης από το βήμα της ΔΕΘ, με στόχο τη διαχείριση και την ανακατανομή της χασούρας των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που συνεχίζεται και στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή» εποχή. Αλλάζοντας τον τρόπο που θα συνεχίσει να χάνει ο λαός, επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο, να διαμορφώσουν αυταπάτες ότι κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει.