Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Παράλληλος «διάλογος» με θεματολογία - «φωτιά»


ΝΑΤΟική παρα-σύνοδος, με τη συμμετοχή άνω των 400 στελεχών κυβερνήσεων και επιχειρήσεων, υψηλόβαθμων αξιωματούχων, διοργανώνεται ταυτόχρονα με τη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας, στις 11-12/7 στις Βρυξέλλες και με θεματολογία - «φωτιά», όπου ξεχωρίζουν θέματα όπως η Ενέργεια, ο ανταγωνισμός με Ρωσία και Κίνα, ο έλεγχος στις πρ. Σοβιετικές Δημοκρατίες, αλλά και σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, και τα πυρηνικά.
 Με τίτλο «Ο Διάλογος των Βρυξελλών», η «παράλληλη» αυτή Σύνοδος έχει ως διακηρυγμένο στόχο να στοιχίσει πίσω από τα προτάγματα της λυκοσυμμαχίας ενισχύοντας «τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ και των εταίρων κρατών, των ηγετών τους και της συμμαχίας, βοηθώντας τους να διερευνήσουν τις διασταυρώσεις μεταξύ ασφάλειας, διπλωματίας, επιχειρήσεων και κοινωνίας».

Αλλωστε, διοργανώνεται «σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ», από το Ατλαντικό Συμβούλιο («Atlantic Council»), το Γερμανικό Ταμείο Marshall («German Marshall Fund» -GMF), τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου («Munich Security Conference» - MSC) και τις «Γυναίκες στη Διεθνή Ασφάλεια («Women in International Security» - WIIS), τέσσερις οργανώσεις - «δεξαμενές σκέψεις», με μεγάλη πείρα στη ζύμωση και προώθηση των επικίνδυνων σχεδιασμών του ευρωατλαντικού άξονα.

«Μαλώνουν» οι «ψεύτες» με τους «απατεώνες» αλλά μαζί τα ψήφισαν



«Μαλώνουν» οι «ψεύτες» με τους «απατεώνες» αλλά μαζί τα ψήφισαν -του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

 


Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα» τον πρόεδρο της ΝΔ και τον κατηγόρησε ότι ζήτησε από τη Γερμανική κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να προχωρήσουν οι περικοπές των συντάξεων. 

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «χυδαίο ψεύτη» τον πρωθυπουργό και ισχυρίστηκε ότι τις μειώσεις των συντάξεων τις ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Τη σκυτάλη πήρε η κ. Γεννηματά που κατήγγειλε τους δύο αρχηγούς ότι επιλέγουν την «πόλωση και τον διχασμό» και τους κάλεσε να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του κόμματος της, ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις..

Η παράσταση που στήθηκε στη Βουλή στη συζήτηση για την οικονομία, «ντυμένη» με σκληρές φραστικές αντιπαραθέσεις και εκφράσεις, αποτυπώνει σε όλο το μεγαλείο της, την αγυρτεία ενός πολιτικού συστήματος που ενώ, εδώ και οκτώ χρόνια ψηφίζει και επιβάλει νόμους που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, με τους ίδιους πάνω – κάτω πρωταγωνιστές, εμφανίζεται σήμερα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού!

Επανάληψη;


Δεν πέρασε ένας μήνας από τη Σύνοδο των G7 στον Καναδά, όπου έγινε το «έλα να δεις», μετά τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε αλουμίνιο - χάλυβα, και το πανηγύρι συνεχίζεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, με τις ίδιες και άλλες αφορμές. Οι ΗΠΑ έχουν απευθυνθεί με επιστολές σε εταίρους τους στην ιμπεριαλιστική συμμαχία, από τους οποίους ζητούν να αυξήσουν τη συμμετοχή τους σε στρατιωτικές δαπάνες και υλικό, απειλώντας πολλούς απ' αυτούς ότι οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να εγγυώνται την ασφάλειά τους χωρίς αντάλλαγμα. Οι απαντήσεις στις αμερικανικές επιστολές ποικίλουν, αλλά ξεχωρίζει αυτή της Γερμανίας, που δηλώνει δημόσια ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στη νόρμα του 2% των στρατιωτικών δαπανών, όπως ζητούν οι ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν ΗΠΑ και Ρωσία να συζητούν κοινό σχέδιο αναβάθμισης των Κούρδων στη Συρία και την Κίνα να πιέζει την ΕΕ για τη συγκρότηση κοινού και «σκληρού» μετώπου απέναντι στους δασμούς των ΗΠΑ. Χώρια το παζάρι του Ιράν με όλες τις χώρες που συνεχίζουν να στηρίζουν τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, απέναντι στις ΗΠΑ που απειλεί με κυρώσεις όποιον συνεργάζεται οικονομικά με το Ιράν, θέλοντας να «στεγνώσει» τις εξαγωγές πετρελαίου και να προκαλέσει κρίση και ανατροπή στο ιρανικό καθεστώς. Αυτές οι αντιθέσεις, που οξύνονται και συνυπάρχουν με προσπάθειες συμβιβασμού, θυμίζουν λίγο το «όλοι με όλους και όλοι εναντίον όλων». Και είναι λόγος ικανός για να δικαιολογήσει την ανησυχία των αστικών επιτελείων ότι το σκηνικό των G7 μπορεί να επαναληφθεί και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΕΝΑΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ




Η κομματική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη από την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΚΚΕ για το δοκίμιο ιστορίας του ΚΚΕ 1918-1949 που αποφασίζει στις 23 Ιουνίου 2018 «να αποκατασταθεί ολόπλευρα ο  Άρης Βελουχιώτης» κινητοποίησε στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα αυτόκλητους υπερασπιστές  της δράσης του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, του επαναστατικού χαρακτήρα του κομμουνιστικού κόμματος, της ηττημένης  επανάστασης πάντα βέβαια σε αντιδιαστολή με την προδότρια ηγεσία του ΚΚΕ του  τότε και την αστικοποιημένη  και σοσιαλσοβινιστική  ηγεσία του ΚΚΕ  του τώρα.
 
                Και στην Ελλάδα ο μεταμφιεσμένος σε μαρξιστικό  κυρίαρχος λόγος δεν κάνει άλλο παρά σε μια διαλεκτική διαδικασία να αναμασά τα περί προδοσίας, όπου  όμως επιδιώκεται να μένει στο σκοτάδι η  σύγκρουση των τάξεων και η λυσσαλέα αντίδραση της αστικής τάξης όταν απειλείται η κυριαρχία της. Όσοι μέσα στην αφέλειά τους ή την κακοπιστία τους  φιλοδοξούν να απελευθερώσουν ολόκληρο τον κόσμο με το μυαλό τους, αυτάρεσκα προσεγγίζουν τις ματωμένες ιστορίες των επαναστάσεων μέσα από το πρίσμα της προδοσίας της ηγεσίας που κάποια στιγμή προδίδει τις επαναστάσεις και γι’ αυτό αποτυγχάνουν. Ευθύβολο το χτύπημα μ’ αυτό το σκεπτικό σε ηγεσία και κυρίως  οργάνωση του λαϊκού κινήματος, που θα πρέπει να αρκεστεί, αν όχι και  να επιδιώκει, στο αυθόρμητο, ανεξάρτητο, αυτοδιαχειριζόμενο, τέλος πάντων  σε «κάθε τι μοναχικό», για να μην απειλείται από προδοσία. Ο αυθεντικός, ιδεώδης σοσιαλισμός  αντιπαραβάλλεται από μεταμφιεσμένους σε μαρξιστές απολογητές της αστικής τάξης με τις πραγματικές προσπάθειες για οικοδόμησή του ή και μόνο ρήξης με το υπάρχον σύστημα ακριβώς για να απορριφτούν.

Αντιλαϊκά πειστήρια


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στον χαρτοπόλεμο που έστησε με τη ΝΔ και στην αντιπαράθεση «περί όνου σκιάς», κατέφυγε στη συνηγορία του ΟΟΣΑ, επικαλούμενη την πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού για την απασχόληση το 2018.

Έτσι, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας επικαλείται διαπιστώσεις του ΟΟΣΑ ως απόδειξη της δικής του δήθεν φιλεργατικής πολιτικής.

Το γεγονός και μόνο ότι καταφεύγει σ' έναν ακραιφνή διεθνή οργανισμό των μονοπωλίων, που συνδράμει τις αστικές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο στις αντεργατικές τους ανατροπές, είναι αρκετό για να αποδειχθεί η ταξική - αντιλαϊκή ουσία των όσων υποστηρίζει και υπηρετεί.

Ούτε αυτό όμως είναι αρκετό για την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί παράλληλα να φέρει τα στοιχεία από τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ στα μέτρα της προπαγάνδας περί «επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας των Συλλογικών Συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης», όπως ισχυρίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Ενισχύονται το ηλεκτρονικό φακέλωμα και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ


Associated Press
Ενα ακόμη μέσο ενίσχυσης του ηλεκτρονικού φακελώματος των λαών, το «Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδειας Ταξιδιού» (ETIAS), συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
 Πρόκειται για μία ακόμη βάση δεδομένων που θα συγκεντρώνει στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν στην ΕΕ και δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης VISA προκειμένου να εκδίδεται ή να μην εκδίδεται «άδεια ταξιδιού», ενώ θα διασυνδέεται με άλλες (Eurodack, VIS, SIS ΙΙ, ακόμη και της Interpol) και θα έχουν πρόσβαση σ' αυτήν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ (Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, Europol) και των κρατών - μελών.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, καταδίκασε τη συγκεκριμένη πρόταση, που επεκτείνει το υπάρχον πλέγμα κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, και ζήτησε να καταργηθούν οι τρομονόμοι και όλο το το ευρωενωσιακό αντιλαϊκό πλέγμα καταστολής και φακελώματος.

Στην ομιλία του, απευθυνόμενος στον αρμόδιο επίτροπο Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλο, ανέφερε τα παρακάτω:

«Κύριε Αβραμόπουλε, οι επικίνδυνες αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής συνιστούν μνημείο αντιδραστικότητας. Ενισχύουν το υπάρχον πλέγμα κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, που επεκτείνει η εν λόγω έκθεση, τόσο στα σύνορα όσο και στην ενδοχώρα κάθε κράτους - μέλους. Είχαμε την "ελευθερία" της Σένγκεν, με το όργιο φακελώματος με όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους - δακτυλικά αποτυπώματα, βιομετρικά δεδομένα κ.ά. Τώρα, και με το ETIAS, η VISA, που είχε καταργηθεί για ταξιδιώτες τρίτων χωρών, επανέρχεται με τη μορφή "άδειας", την οποία η Συνοριοφυλακή μπορεί κι αυτήν ακόμα να την απορρίψει.

Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, τυλίγονται άνθρωποι σε μια κόλλα χαρτί, στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας", της αποκαλούμενης "παράνομης μετανάστευσης", της σκόπιμα θολής και αυθαίρετης έννοιας της "ριζοσπαστικοποίησης". Εκμηδενίζονται τα ποσοστά προσφύγων, διωκόμενων ανθρώπων που δικαιούνται πολιτικό άσυλο και διεθνή προστασία.

Να καταργηθούν οι τρομονόμοι κι όλο το ευρωενωσιακό αντιλαϊκό πλέγμα καταστολής και φακελώματος, που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα υλοποιεί απαρέγκλιτα».

Ριζοσπάστης   Παρασκευή 6 Ιούλη 2018