Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Οι όψιμα δικαιωμένοι και ο μόνιμα αδικαίωτος…


Πηγή: Eurokinissi

 

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, που με προσωρινή του διαταγή αναστέλλει την πρόοδο κάθε εργασίας για την κατασκευή του flyover περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκαν ξαφνικά διάφοροι όψιμα «δικαιωμένοι» για τι θέσεις τους. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον…Βελόπουλο. Βέβαια στη Θεσσαλονίκη για όλους αυτούς έχουν πολλά ράμματα για τη γούνα τους.

Γιατί πώς είναι δυνατόν να ξεχάσουν οι Θεσσαλονικείς ότι:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έτρεξαν να προσφέρουν «σωσίβιο» σωτηρίας στην κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του τοπικού εκπροσώπου της, περιφερειάρχη Τζιτζικώστα, πραγματοποιώντας κοινή εκδήλωση-ξέπλυμα πριν ένα μήνα, όπου ξαφνικά παρουσίαζαν και τον ίδιο ως «αντιπολιτευόμενο» στο έργο του flyover;

Περιπέτειες

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Πολιτική σταθερότητα ή περιπέτειες» είναι το δίλημμα που πλασάρει η ΝΔ μπροστά στις ευρωεκλογές για να εκβιάσει την ψήφο του λαού.

Περιπέτεια όμως είναι αυτό που ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, με τους μισθούς που δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα. Με την αγωνία μην αρρωστήσουν και δεν έχουν να πληρώσουν για να βρουν την υγειά τους.

Περιπέτεια είναι η ανασφάλεια από τη βαθιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που εκθέτει τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους και τη μετατρέπει σε στόχο των αντίπαλων στο ΝΑΤΟ ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η «σταθερότητα» λοιπόν που θέλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού η ΝΔ, είναι μια περιπέτεια δίχως τέλος για τον λαό. Τι σημαίνει όμως «πολιτική σταθερότητα» για το κεφάλαιο και τα κόμματά του;

Σημαίνει απρόσκοπτη εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, αυτών που έχουν ήδη ψηφιστεί και των άλλων 350 και βάλε που περιμένουν στη σειρά, για να εκταμιεύονται οι δόσεις για τα μονοπώλια.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ Λέξη για την αντιμετώπιση των αιτιών, ενίσχυση της καταστολής και «τσουβάλιασμα» με τις κινητοποιήσεις

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Μια ακόμη φιέστα για την Παιδεία, όπου περίσσεψαν τα «κροκοδείλια δάκρυα», διοργάνωσε η κυβέρνηση, αυτή τη φορά στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, συμμετείχε σε εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό και αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία υποτίθεται ότι θα αντιμετωπίσουν το σοβαρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο, χωρίς όμως να ακουμπάνε ούτε στο ελάχιστο τις αιτίες του. 

Επί της ουσίας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, αποτελούν την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση τον Μάρτη του 2023 και βρίσκονται πολύ μακριά από την ουσία του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται το πρόβλημα για να περάσουν διατάξεις που φωτογραφίζουν ως βία ακόμη και τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νομοσχέδιο ορίζει ως ενδοσχολική βία ακόμα και την παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων και τον αποκλεισμό των μαθητών από τη συμμετοχή τους στη σχολική ζωή, βάζοντας ουσιαστικά στο «κάδρο» τις μαθητικές κινητοποιήσεις, ακόμα και τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων Γονέων.

Τι μπορεί να πάει στραβά;

 


Οι αστοί ομολογούν: η βάση της ανάπτυξής τους είναι ο πληθωρισμός!

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί με διάφορες αφορμές, επικεφαλίδες και περιτύλιγμα, η είδηση για την …επιτυχία της ελληνικής οικονομίας. Τόσο στον εγχώριο, όσο και στο διεθνή τύπο.

Να, πάρτε μερικά παραδείγματα:

Ευρώπη: Ήλιος, θάλασσα και εξαγωγές ενισχύουν το success story του Νότου (Οικονομικός Ταχυδρόμος, 6/4/24) – Η ίδια είδηση κυκλοφόρησε και αλλού, για παράδειγμα στο in.gr (5/4/24): Ανάκαμψη: Η «εκδίκηση» του ευρωπαϊκού Νότου

Capital Economics: Οδηγός στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης η νότια Ευρώπη – Ξεχώρισαν Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία (Οικονομικός Ταχυδρόμος, 3/4/24)

Στο ίδιο μήκος κύματος, “σήματα αισιοδοξίας για τις ευοίωνες αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έστειλε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας,  από το βήμα του συνεδρίου της ΕΣΕΕ «Future of Retail 2024». (6/4/24)”

ΣΥΡΙΖΑ Με ζήλο υπερασπίζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση της φτώχειας και των πολέμων

 

 

Αν έκλεινε κανείς τα μάτια και άκουγε απλά τον ομιλητή, θα υπέθετε ότι στο βήμα βρίσκεται ο εκπρόσωπος μιας «κεντρώας» πτέρυγας του «μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης», όπως αποκάλεσε τη ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την έναρξη του συνεδρίου της στο Ζάππειο. Κι όμως... Στο βήμα βρισκόταν ο Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος στάλθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να χαιρετίσει στο συνέδριο. Σταχυολογούμε παρακάτω ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του...«Στην καθημερινή μας σύγκρουση ξεχνάμε πολλές φορές ότι προερχόμαστε από την ίδια επαναστατική μήτρα: Αυτή της Γαλλικής Επανάστασης. Ομως, η αντιπαράθεση Δεξιάς - Αριστεράς, αλλά και οι επιμέρους συναινέσεις τους, έφτιαξαν αυτό που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι ως πολίτες και ως ευρωπαϊκά κόμματα.