Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Θα αλλάξει κάτι αν το ΚΚΕ εκλέξει περισσότερους βουλευτές;

 

Σε αυτές τις εκλογές, το πραγματικό ζητούμενο είναι να βγει πιο δυνατός ο λαός απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, που με βεβαιότητα θα σχηματιστεί, στο έδαφος των στρατηγικών συγκλίσεων όλων των άλλων κομμάτων. Εγγύηση γι' αυτό είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή.

Οσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο περισσότεροι θα είναι οι βουλευτές που θα βρίσκουν καθημερινά στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άλλοι βιοπαλαιστές, στους καθημερινούς αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.

Αυτό το ζει από πρώτο χέρι ο λαός. Οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι οι πρώτοι που φτάνουν εκεί που απολύεται ένας εργαζόμενος, εκεί που σακατεύεται την ώρα του μεροκάματου.

Εκεί που το συνδικάτο διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μέτρα υγείας και ασφάλειας, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς του κράτους.

Εκεί που οι νέοι φοιτητές παλεύουν για μόρφωση και πτυχία με αξία, οι μαθητές και οι γονείς για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Εκεί που οι αγρότες διεκδικούν να ζουν από το εισόδημά τους και ο λαός να απολαμβάνει φτηνά τα προϊόντα τους, να μην συνθλίβουν οι τράπεζες και οι βιομήχανοι και τους μεν και τους δε.

Εκεί που μεροκαματιάρηδες προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς, έχουν απέναντί τους βουλευτές της ΝΔ και των άλλων κομμάτων και μαζί τους βουλευτές, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, που δίνουν τη μάχη απέναντι στα κοράκια των funds και την αστυνομία.

Οδηγός για «χρήσιμους» ευρωβουλευτές και όχι μόνο...

 

Πάνε κι έρχονται οι αναλύσεις αυτές τις μέρες από τα κόμματα του κεφαλαίου και τα αστικά ΜΜΕ για τα «συμπεράσματα» που πρέπει να αντλήσει το αστικό πολιτικό σύστημα μετά και τις καταγγελίες για τον Αλ. Γεωργούλη - οι οποίες επιβάλλεται να διερευνηθούν - σχετικά με την επιλογή και τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών. Τα διλήμματα που θέτουν έχουν ως επωδό ότι οι επόμενοι εκλεγμένοι θα πρέπει να είναι «στη γέφυρα της ΕΕ και όχι στο κατάστρωμα», «με επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων», πάντα «για το καλό της πατρίδας», δηλαδή των συμφερόντων της αστικής τάξης στον διεθνή ανταγωνισμό, σε βάρος του λαού. Με τα διλήμματά τους, στόχο έχουν μπροστά στην κάλπη να διαστρεβλώσουν τα κριτήρια με τα οποία ο λαός και η νεολαία πρέπει να ψηφίζουν. Αφήνουν με σκοπιμότητα απέξω την ουσία: Ποιανού τα συμφέροντα θα υπηρετούν οι ευρωβουλευτές; Των επιχειρηματικών ομίλων ή του εργαζόμενου λαού; Η απάντηση που δίνουν, είναι αυτονόητα των πρώτων...

* * *

Ας δούμε το παράδειγμα της Ευ. Καϊλή, που «τα έργα και οι ημέρες» της απασχόλησαν ιδιαίτερα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Παρά την ευρεία προβολή που πήρε το ζήτημα των καταγγελιών για χρηματισμό της από το Κατάρ, πολύ λίγο απασχόλησε το τι έκανε η συγκεκριμένη ευρωβουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο πριν συλληφθεί... Η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΕΚ ήταν ακριβώς όλα αυτά που θεωρούν κάποιοι ως «πρότυπο». Ηταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας STOA (2017- 2022) καθώς και του Κέντρου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (C4AI). Ως αντιπρόεδρος, ήταν αρμόδια για τo Ευρωπαϊκό Σύστημα Στρατηγικής και Πολιτικής Ανάλυσης, την Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Ηταν επίσης πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τη Στρατηγική Καινοτομίας στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT). Στα άμεσα καθήκοντά της ως αντιπροέδρου ήταν οι επαφές αντί της προέδρου του ΕΚ με ευρωπαϊκές οργανώσεις επιχειρηματιών, πολυμερείς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και του ΟΟΣΑ, και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ Η συμφωνία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για κοινή δράση ενάντια στη δημοτική αρχή άρχισε ήδη να υλοποιείται

 

 

Η συμφωνία των τριών κομμάτων, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, για κοινή δράση ενάντια στη Δημοτική Αρχή, άρχισε ήδη να υλοποιείται στις Κοινότητες του Δήμου Πατρέων.

Με βάση τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποιήθηκαν νέες ψηφοφορίες για την εκλογή των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, σε όσες Κοινότητες αυτοί είχαν εκλεγεί με λιγότερο από το 50% των ψήφων των συμβούλων.

Σε ψηφοφορία μπήκαν ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος από την πρώτη παράταξη και ο πρώτος σε σταυρούς από τη δεύτερη παράταξη.

Σ’ αυτές, λοιπόν, τις ψηφοφορίες ξεκίνησε να υλοποιείται η σύμπραξη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ενάντια στη Δημοτική Αρχή, σύμπραξη που εκφράζεται σε όλα τα κεντρικά ζητήματα και επικυρώθηκε μόλις πρόσφατα σε συνάντηση των επικεφαλής των κομματικών τους οργανώσεων στην Αχαΐα.

Και για το λαϊκό εισόδημα, ΚΚΕ!

 

 

Μόνο ως προειδοποίηση για το τι επακολουθεί από τις 22 Μάη και μετά, ανεξάρτητα από τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, φαντάζει η φοροληστεία σε βάρος του λαού, που συνεχίζει να πληρώνει πάνω από το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι με το ζόρι «εισφέρουν» το 5%.

Μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους, 7,1 δισ. ευρώ έμμεσοι φόροι προστέθηκαν στη σφοδρή επίθεση που δέχεται το λαϊκό εισόδημα, με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για υπερκάλυψη του στόχου των εσόδων κατά 15,7%. Μάλιστα, από την επόμενη βδομάδα η σκυτάλη περνά στον ΕΝΦΙΑ, που διατηρήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις εδώ και 10 χρόνια.

Οι φόροι «αυγατίζουν», μαζί με την ακρίβεια από το ξεσάλωμα των επιχειρηματικών ομίλων. Ομως την ίδια στιγμή οι μισθοί εξανεμίζονται, παρά τις «αυξήσεις» στον κατώτατο μισθό τις οποίες διαφημίζει η κυβέρνηση. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% λόγω του πληθωρισμού.