Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

«Προνόμια στους λίγους χαράτσια στον λαό, δεν βγαίνουν τα έξοδα με 500 ευρώ» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 


Ένα μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό αλλά και την κρατική βία και καταστολή πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του κινήματος στη Θεσσαλονίκη, βήμα κλιμάκωσης της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη και ο λαός.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τον Γιάννη Μάντζα, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και τον Χρήστο Ιγνατιάδη, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής του ΑΠΘ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Νάσια Αγοραστού, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Στην πορεία που ακολούθησε, ένωσαν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους πλειστηριασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που ενσωματώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό, εργαζόμενοι και σωματεία που δίνουν μάχη ενάντια στις απολύσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Εργαζόμενοι από τη «Μαλαματίνα», από τον κλάδο του Μετάλλου, από το έργο του Μετρό κ.ά., ενώ με το δικό τους μπλοκ συμμετείχαν το σωματείο Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας «Μέγας Αλέξανδρος» και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μακεδονίας που δίνουν μάχη για την ακύρωση των εκδικητικών απολύσεων στην «ESA SECURITY».

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2023 Oι παρεμβασεις των βουλευτων του ΚΚΕ στη συζητηση στη Βουλη (VIDEO)

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής διεξάγεται η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023, που προδιαγράφει για τον λαό ακόμα πιο βαθιά φτώχεια και ακρίβεια, φορολογική αφαίμαξη. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την ψήφισή του.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ με τις παρεμβάσεις τους αναδεικνύουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού και τονίζουν την ανάγκη ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστευσης

 

 

Σε ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστευσης (18 Δεκέμβρη) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλους τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τους διωγμούς, την άγρια φτώχεια και την εξαθλίωση.

Σε όλους τους νέους και τις νέες, σε όλους τους εργαζόμενους, που έφυγαν από τη χώρα μας, αναζητώντας δουλειά και ελπίδα στο εξωτερικό.

Στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που ζουν στην Ελλάδα, πολλοί κάτω από άθλιες συνθήκες, θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της πιο άγριας εκμετάλλευσης και των άδικων διακρίσεων.

Το υδρογόνο, τα «φούμαρα» και ... ο λογαριασμός

 

Λιωμένος σίδηρος ρέει από την υψικάμινο της «Thyssenkrupp Steel Europe» στη Γερμανία. Η παραγωγή ατσαλιού ευθύνεται για το 7% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου!
Λιωμένος σίδηρος ρέει από την υψικάμινο της «Thyssenkrupp Steel Europe» στη Γερμανία. Η παραγωγή ατσαλιού ευθύνεται για το 7% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου!
Οι κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών, καθώς φροντίζουν για την εξεύρεση κερδοφόρας διεξόδου στα λιμνάζοντα κεφάλαια, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία που, μεταξύ άλλων, θα εξαναγκάσει τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων να αγοράσουν με μεγάλο κόστος νέα, ηλεκτρικά, ή να πάψουν να έχουν αυτοκίνητο. Η κίνηση αυτή γίνεται στο όνομα της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και περιορισμού της κλιματικής αλλαγής. Δεν λένε, όμως, κουβέντα για τη ρύπανση που προκαλεί το βιομηχανικό κεφάλαιο, όταν μόνο ο κλάδος της παραγωγής ατσαλιού προκαλεί το 7% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, δηλαδή περίπου όσο όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα του κόσμου μαζί! Στους βιομήχανους οι κυβερνήσεις δίνουν ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές για να κάνουν λιγότερο ρυπογόνα τα εργοστάσιά τους. Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι η χρήση του λεγόμενου «πράσινου» υδρογόνου σε διάφορες βιομηχανικές διεργασίες.

Το υδρογόνο, για το οποίο όχι μόνο γίνεται και πάλι πολλή κουβέντα το τελευταίο διάστημα, αλλά αποτελεί και αφορμή νέου πακτωλού χρηματοδοτήσεων προς το κεφάλαιο, υποτίθεται ότι θα βοηθήσει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της οικονομίας. Αν και ορισμένοι πλασάρουν το υδρογόνο ως καύσιμο για τις μεταφορές, είναι απίθανο να έχει μεγάλη συμμετοχή σε αυτόν τον τομέα, για τον οποίο οι μπαταρίες και η ηλεκτρική ενέργεια ήδη προωθούνται ως λύση. Οι μπαταρίες είναι πιο αποτελεσματικές και έχουν μικρότερο κόστος, από τη μεταφορά από το όχημα δεξαμενής υδρογόνου και τη χρήση του για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το ίδιο ισχύει και στο ζήτημα της θέρμανσης. Είναι έξι φορές αποτελεσματικότερο να χρησιμοποιηθεί ο ηλεκτρισμός για τη θέρμανση κτιρίων, χρησιμοποιώντας π.χ. αντλίες θερμότητας, που απορροφούν θερμότητα από το περιβάλλον και έχουν πολύ μεγάλη απόδοση, παρά υδρογόνο που παράχθηκε από την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Το υδρογόνο πρακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για πιο «καθαρές» βιομηχανικές διεργασίες, από την παραγωγή πλαστικών και λιπασμάτων, μέχρι τον εξευγενισμό των υδρογονανθράκων.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 17-18 Δεκέμβρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 17-18 Δεκέμβρη:

 

  • Όλοι στα συλλαλητήρια Σάββατο 17 Δεκέμβρη: Κάτω η ακρίβεια και ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς
  • Πλατιά εξόρμηση με το νέο φυλλάδιο του ΚΚΕ: Κάψε τα αντιλαϊκά σενάρια... Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό!
  • Με αφορμή τις εξελίξεις στο Ευρωκοινοβούλιο: Σκάνδαλα και διαφθορά στο DNΑ του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος
  • ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης
  • Δολοφονία 16χρονου Ρομά: Η κρατική καταστολή χέρι χέρι με την εγκληματική απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου ένταξης
  • 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ: Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Για «νόμιμους στόχους» σε ΝΑΤΟικό έδαφος προειδοποιεί η Ρωσία
  • Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ: Με αποφασιστικότητα για να πιαστούν οι στόχοι και με το παραπάνω