Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Long αστίλα

 


Αυτή η «τρέχουσα επικαιρότητα» του τίτλου ταλαιπωρεί και εμένα και εκατομμύρια Ελληνες, δεκαετίες τώρα, ως πανδημία προ και μετά covid. Είναι η προσωποποιημένη κιτρινίλα που εκλύεται σε υπερβολικές δόσεις από πένες, οθόνες, και τώρα πια ιστότοπους και μπλογκ, είτε με φανερά χολερική διάθεση, είτε μ' εκείνη την ύπουλη συγκαλυμμένη ευαισθησία. Κάτι σαν το ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις στο δέρμα κυρίων και κυριών που έχουν κάνει αμέτρητα λίφτινγκ. Είτε ανορθώσεις προσώπου, στηθών και οπισθίων είτε ανορθώσεις καριέρας μετά από γκάφες, ξεφτίλες και απόκρυφες συναλλαγές με τα κατά καιρούς επαγγελματικά, κοινωνικά, και βεβαίως πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα.

Η επαγωγική «σκέψη» αυτών των γραφίδων που εκτείνεται σε όλο το φάσμα, από τους «διανοούμενους» της ακροδεξιάς και τους δόκτορες της ιδεολογικά άχρωμης κεντρώας σοσιαλδημοκρατίας έως τη φουτουριστική ενσωματωμένη αριστερά του δημοσιοσχετίστικου μαρξισμού, έχει το όπλο του ισχυρού προβολέα. Λειτουργεί υπέρ του σκοταδιού, υπερφωτίζοντας κατ' επιλογή ό,τι τη συμφέρει την κατάλληλη χρονική στιγμή. Κατά ενενήντα εννιά τοις εκατό το πράττει καθ' υπαγόρευση, και μάλιστα χωρίς να το πάρει πρέφα, με την καταραμένη υπεραπλούστευση «αυτό πουλάει, αυτά θέλει ο κόσμος»... Στον κόσμο του θεάματος υπάρχει το χολιγουντιανό αξίωμα «media is the faces», τα μέσα είναι τα πρόσωπα. Ετσι, και χωρίς φωτογραφίες της NASA, κατασκευάζονται, γεννιούνται και πεθαίνουν τα αστέρια, οι σταρ της στιγμής. Το έλασσον που γίνεται μείζον για να κρύψει την ουσία λόγων και έργων, με τον ίδιο τρόπο που τα μεγάλα φώτα ακινητοποιούν τη νύχτα στραβώνοντας είτε το ζώο είτε τον άνθρωπο που διασχίζει αφώτιστο δρόμο τη νύχτα.

ΕΞΑΓΟΡΑ SYNKA - ΜΑΣΟΥΤΗΣ Πάντα τις εξαγορές αλλά και το κυνήγι του ανταγωνισμού τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους

 

Ανακοίνωση σωματείων του κλάδου σε Χανιά, Κέρκυρα και Δυτική Αττική

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

«Πάντα τις εξαγορές αλλά και το κυνήγι του ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για την εξαγορά SYNKA - ΜΑΣΟΥΤΗΣ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

«Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι των πολυδιαφημισμένων υπογραφών για την εξαγορά SYNKA – ΜΑΣΟΥΤΗΣ, και δυστυχώς όλες οι προειδοποιήσεις και οι ανησυχίες μας, παίρνουν σάρκα και οστά. Μετά τις εξελίξεις με την εφαρμογή πλευρών του Νόμου Χατζηδάκη στα SYNKA, με κατάργηση των διαλλειμάτων και επέκταση τους στο ωράριο, ζητήματα που έβγαλε στην επιφάνεια το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, έρχεται μια ακόμα εξέλιξη που δείχνει τις διαθέσεις της εργοδοσίας και επιβεβαιώνει όλες τις ανησυχίες μας.