Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Διαλογή των καρκινοπαθών στα νοσοκομεία για τη μείωση του κόστους, πρότεινε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ!

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Στο φόντο των εγκλημάτων στην Κω, τη Νέα Μάκρη και τη Χαλκιδική, που απέδειξαν την γύμνια του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, έχουν αρχίσει να πιάνουν στασίδι διάφοροι "λαγοί" που υπερασπίζονται την ακόμα πιο επιθετική εμπορευματοποίηση. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν οι δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια και καθηγητή Ιατρικής. Οι δηλώσεις του ξεπερνούν τα όρια του κυνισμού προτείνοντας τα νοσοκομεία να κάνουν διαλογή καρκινοπαθών για να μειωθούν τα έξοδα, στη λογική του «κόστους - οφέλους» που είναι και η βασική αρχή που διέπει το εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας, με όλες τις κυβερνητικές ...αποχρώσεις.

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται», είπε ξεδιάντροπα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Ούτε μία κόκκινη ψήφος χαμένη!

 


Βγήκε η ψείρα στον γιακά...

«Βεβαίως και είναι μνημόνιο το Ταμείο Ανάκαμψης», λέει ο Μητσοτάκης...

«Είναι πρακτικά "κλειδωμένο". Ελάχιστες αλλαγές μπορούν να γίνουν».

«Εχει πάρα πολύ βαριές αιρεσιμότητες, διαδικασίες, δηλαδή ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Εχει συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να πάνε τα χρήματα, "πράσινες", ψηφιακές δεξιότητες, αγορά εργασίας».

Κι εμείς που νομίζαμε ότι ήταν ...«μάννα εξ ουρανού» για τον λαό!

Καραμπινάτο μνημόνιο λοιπόν

που συνυπογράφουν όλοι τους: ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Κι απέναντι μόνο το ΚΚΕ.

Τα υπόλοιπα, να 'χαμε να λέγαμε...

Παρελθόν

 

Μια γυναίκα ξεψυχά πάνω σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου σε ένα νησί όπου το «θαύμα» των τουριστικών ομίλων σπάει κάθε χρόνο ρεκόρ κερδοφορίας. Μια έγκυος πεθαίνει μαζί με το αγέννητο παιδί της μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, επειδή καθυστέρησε το ασθενοφόρο, εκεί όπου ξεδιπλώνονται επίσης «μεγάλα σχέδια» για τον Τουρισμό και τις Μεταφορές. Δεν πρόκειται για αντίφαση αλλά για το αποτέλεσμα της πολιτικής που υλοποιούν με σκυταλοδρομία όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Ο λαός πληρώνει τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της Υγείας που προωθούν με μοιρασμένους ρόλους ως κυβέρνηση και ως «αντιπολίτευση», με αποκορύφωμα την περίοδο της πανδημίας τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η πολιτική αφήνει απροστάτευτο τον λαό και ανοίγει «πεδίο δόξης» για την επιχειρηματική δράση. Αυτή η πολιτική βάζει «κόφτες», αφήνει χωρίς προσωπικό και μέσα το ΕΚΑΒ, αφήνει χωρίς νοσοκομείο ολόκληρες περιοχές όπου ζουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, όπως η Ανατ. Αττική. Αυτά «κοστολογούν» στα ...«κοστολογημένα» προγράμματά τους, για τα οποία τσακώνονται τις μέρες αυτές τα αστικά κόμματα, που την ίδια ώρα συνυπογράφουν τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης. Εκεί όπου συμπεριλαμβάνονται και νέα βήματα για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας. Με αυτήν ακριβώς την άθλια πολιτική συγκρούεται το ΚΚΕ. Και είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να το κάνει, επειδή παλεύει για να γίνει παρελθόν το σάπιο σύστημα που λογαριάζει ως κόστος την προστασία της ανθρώπινης υγείας, ακόμα και της ζωής.

Με το μάτι του ... ΣΕΒ

 

Αν και προεκλογικά οι σχέσεις τους δείχνουν τεταμένες, η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο σημερινός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Σκέρτσος, έχουν συνυπάρξει στο παρελθόν σε διαφορετικούς ρόλους και σίγουρα σε διαφορετικό κλίμα από το σημερινό. Ηταν τότε που ο Σκέρτσος, ως γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, ασκούσε ...εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημειώνοντας τα «θετικά βήματα» που γίνονταν με τους νόμους για τη «στήριξη της επιχειρηματικότητας» και την ομοφωνία που «χτιζόταν» σταδιακά ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την «πορεία της οικονομίας και της χώρας».

«Η στροφή που έχει γίνει από την κυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων είναι σημαντική. Στέλνει θετικά μηνύματα κυρίως προς το εξωτερικό, προς τους ξένους επενδυτές, ότι ακολουθείται ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο σημαίνει πάρα πολλά για το διεθνές επενδυτικό κοινό. Σημαίνει δηλαδή ότι έχουν εγκαταλειφθεί ιδεοληψίες και εμμονές του παρελθόντος», έλεγε ο Σκέρτσος τον Σεπτέμβρη του 2016, εξαίροντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

* * *

Αποτιμώντας εξάλλου τις ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη στη ΔΕΘ εκείνης της χρονιάς (του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντίστοιχα), ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ έλεγε σε συνέντευξή του: «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια καταρχάς σύγκλιση. Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούν ως προς τους στόχους του προγράμματος, διαφωνούν όμως ως προς τα μέσα για να φτάσουμε στους στόχους αυτούς, ως προς τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν». Μια δήλωση που έκτοτε παραμένει επίκαιρη, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση και ποιος κάνει ...συμπολίτευση από τη θέση της αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Καμία αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη, όταν υπάρχει εργατικό - λαϊκό κίνημα, όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος, ώστε να δυναμώσει ο λαός και οι αγώνες του, να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, απηύθυνε από τη συγκέντρωση των Κλαδικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο αίθριο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης «συναντήθηκαν» εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους και γειτονιές της Θεσσαλονίκης, άνθρωποι που εμπιστεύονται τους κομμουνιστές στους αγώνες που δίνουν στους χώρους δουλειάς, στον τόπο κατοικίας τους ενάντια στην πολύμορφη επίθεση στους όρους δουλειάς και ζωής τους.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, τα μέλη της ΚΕ Κώστας Αβραμόπουλος, Ευθύμης Δημάκης, Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, Δημήτρης Παπατολίδης, , Θανάσης Χριστίδης καθώς και οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

Το άνοιγμα, εκ μέρους των κλαδικών οργανώσεων, έκανε ο Γιάννης Κουρμούλης. «Συναντιόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, είμαστε στο πλάι σας για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, οργανώνοντας αγώνες και προβάλλοντας διεκδικήσεις. Παλεύουμε μαζί για να επιβάλουμε αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Μαζί αποτρέπουμε πλειστηριασμούς, γλιτώνουμε τα σπίτια του λαού. Αναγνωρίζετε στα πρόσωπα των κομμουνιστών τη συνέπεια, τη μαχητικότητα, την ανιδιοτελή προσφορά», σημείωσε. «Την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε στο κίνημα σας καλούμε να την εκφράσετε και στις επόμενες εκλογές», πρόσθεσε τονίζοντας: «Αυτό που κρίνεται στις 25 Ιούνη είναι πόσο δυνατή θα είναι η γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση, πόσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ».

Άνω - κάτω

 

 

«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι, για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.

Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλή, ως πρόεδρος της Βουλής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε πολλά, όπως:

  • Να στηρίξει την επέκταση του 2ου μνημονίου, τον Φλεβάρη του 2015. Μάλιστα, παρά τις «θεσμικές εμμονές» και το καθημερινό σόου πέρα από τα όρια της γελοιότητας που έδινε ως πρόεδρος της Βουλής, συμφώνησε η παράταση του δευτέρου μνημονίου να περάσει, χωρίς καν να ψηφιστεί από τη Βουλή...

  • Να στηρίξει όλες τις αποφάσεις της τότε συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αυτές που δέσμευαν ταμειακά διαθέσιμα από οργανισμούς του Δημοσίου, για να εξοφλούνται οι δόσεις στους δανειστές.