Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Το ΚΚ Πολωνίας καλεί σε δράσεις ενάντια στο γκρέμισμα των μνημείων που είναι αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό και την Απελευθέρωση της Πολωνίας από τη ναζιστική κατοχή

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας καταδικάζει την επέκταση των απαγορευτικών μέτρων που αφορούν «την προώθηση του κομμουνισμού ή οποιουδήποτε άλλου ολοκληρωτικού καθεστώτος».

Σύμφωνα με τις τροπολογίες που ψηφίστηκαν την περασμένη βδομάδα, θα πρέπει να καταστραφούν μέσα σε 12 μήνες τουλάχιστον 469 μνημεία της σοβιετικής περιόδου, ανάμεσά τους περίπου 250 που είναι αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό και την Απελευθέρωση της Πολωνίας από τη ναζιστική κατοχή, στους κομμουνιστές αντάρτες της Λαϊκής Φρουράς και του Λαϊκού Στρατού.

Μετασχηματιστές...



«Πολιτική σύγκρουση» και «απόπειρα μετασχηματισμού της οικονομίας και του κράτους»: Τις φράσεις αυτές χρησιμοποίησε, για να χαρακτηρίσει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Ευ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην «Αυγή». Για όποιον δεν το κατάλαβε λοιπόν, τα δύο μνημόνια και οι δεκάδες εφαρμοστικοί νόμοι που ψηφίζει η συγκυβέρνηση, συμπληρώνοντας τα πεπραγμένα των προκατόχων της, είναι «οικονομικός μετασχηματισμός». Οι χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους δήμους, η κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, το πετσόκομμα των συντάξεων κ.λπ. εντάσσονται στο «συγκρουσιακό» πλαίσιο της κυβέρνησης, όπως και η κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στη ΝΑΤΟική δραστηριότητα και η διάθεση για μεγαλύτερη αξιοποίηση των βάσεων στην Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Και όχι τυχαία, την αξία των «μετασχηματισμών» της κυβέρνησης την αναγνωρίζουν οι βιομήχανοι και άλλοι καπιταλιστές, όπως και οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ, που κάθε τόσο τη συγχαίρουν για τα βάρβαρα μέτρα που παίρνει. Αλλωστε, η κυβέρνηση έχει αποδείξει την ικανότητά της να «μετασχηματίζει» τη ζωή των εργαζομένων από το κακό στο χειρότερο, ώστε να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Νέα αντιλαϊκή «φουρνιά»


Πηγή: Eurokinissi 
 
Παραθέτοντας στατιστικά, δηλώσεις και «συχαρίκια» από την εγχώρια αστική τάξη και τους εταίρους της, η κυβέρνηση αναλύει τις μέρες αυτές τη σημασία που έχει για το κεφάλαιο η ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης», καθώς με τη μονιμοποίηση των προηγούμενων αντιλαϊκών μέτρων και με όσα νέα προσθέτει, «αποκαθιστά» την εμπιστοσύνη των επενδυτών και ανοίγει δρόμο για «έξοδο στις αγορές».

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προσπαθεί να στρατευτεί ο λαός σ' αυτόν τον στρατηγικό σχεδιασμό του κεφαλαίου, υποσχόμενη ότι σύντομα θα φανεί και το «κοινωνικό αντίκρισμα» της ανάκαμψης, όπως είπε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.