Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Γιατί η πρώτη ψήφος των νέων να είναι στο ΚΚΕ;

 

Το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», που με ένα στόμα φώναξαν σε όλη τη χώρα δεκάδες χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, στις μεγάλες κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, μπορεί και πρέπει τώρα να γίνει κριτήριο ψήφου στις εκλογές.

Η νέα γενιά που το βροντοφώναξε, σε αυτήν την κάλπη μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά. Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, να εκφράσει τη δίκαιη αγανάκτηση ενάντια στις κυβερνήσεις και στα κόμματα που της έχουν μαυρίσει τη ζωή.

Να γίνει το «αντίπαλο δέος» στην πολιτική τού «πάμε κι όπου βγει», να στείλει μήνυμα έντασης της πάλης για τα όνειρα και τις ανάγκες της.

Να δώσει όμως απάντηση και στην άθλια προσπάθεια εξαγοράς ψήφων, που είναι σε εξέλιξη από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με προεκλογικά «pass» - καπαμά για όσους ενηλικιώνονται, είτε με πυροτέχνημα την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Τα «φύκια» δηλαδή που σερβίρουν στη νέα γενιά, την ίδια ώρα που με την πολιτική τους υπονομεύουν τα μορφωτικά και τα εργασιακά της δικαιώματα «από κούνια», κάνουν εμπόρευμα κάθε της ανάγκη.

Η πολιτική τους ευθύνεται για το γεγονός ότι σήμερα ένας νέος αναγκάζεται να ξεκινήσει τη ζωή του με μερική και περιστασιακή απασχόληση, με μισθό 330 ευρώ καθαρά για τον έναν στους τρεις εργαζόμενους που δουλεύει με μερική απασχόληση, στην πλειοψηφία τους νέοι.

Κι άλλος

 

«Η συνεργασία των τριών βασικών κομμάτων είναι και εφικτή και ευκταία», είπε την Κυριακή μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Ν. Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ηρθε έτσι να προστεθεί στις τοποθετήσεις Τσαπανίδου, Μπακογιάννη, Βενιζέλου, Αποστολάκη, Αβραμόπουλου και πολλών ακόμα στελεχών των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που λένε και ξαναλένε ότι στα βασικά και μεγάλα κάθε άλλο παρά άβυσσος τους χωρίζει. Αλήθεια, όμως, κάπως πολλά δεν μαζεύτηκαν; Μήπως «παραγίνανε» οι επιβεβαιώσεις ότι «όλοι κολλάνε με όλους» κι ότι όποιο από τα άλλα κόμματα - πλην ΚΚΕ - κι αν ψηφίσει κανείς, θα βρει την επόμενη μέρα αντιλαϊκό «φασούλι» μπροστά του; Μήπως τέτοιες διαβεβαιώσεις, μαζί με τη «σιωπή νεκροταφείου» για το κοινό τους πρόγραμμα και την «υποτονική» προεκλογική περίοδο, κάνουν προετοιμασία εδάφους και «ασκήσεις» αντιλαϊκής συναίνεσης για όσα βρίσκονται μπροστά; Από τα 350 και πλέον αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, ως την παραπέρα εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις επικίνδυνες ΝΑΤΟικές διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά; Ρητορικά βέβαια τα ερωτήματα... Γι' αυτό, μόνο μια απάντηση χωράει από τη μεριά του λαού: Ισχυρό ΚΚΕ για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

O Πλαστήρας, o Παπάγος και ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Δυσκολεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ να καταπιεί το «ίδιοι είστε», που του απευθύνει σήμερα πολύ περισσότερος κόσμος, βλέποντας ότι συμπλέουν στρατηγικά με τη ΝΔ. Ανάμεσά τους και πολλοί ψηφοφόροι του, που κάνουν τώρα άλλες πολιτικές επιλογές και στρέφονται προς το ΚΚΕ. Γι' αυτό αναμασάει τα ίδια που έλεγε και το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007. Τότε που το ΚΚΕ αποκάλυπτε ότι η συναίνεσή τους με τη ΝΔ μπορεί να φτάσει μέχρι και σε συγκυβέρνηση! Οπως έγινε δηλαδή, μερικά χρόνια αργότερα.

Τότε, για να εγκλωβίσει αριστερούς ψηφοφόρους σε αντιδεξιά ψευτοδιλήμματα, το ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόταν για το «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» και κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι «παίζει το παιχνίδι της ΝΔ», επειδή αποκάλυπτε ότι συμπλέουν στα βασικά! Το ίδιο υπονοεί τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο και τα στελέχη του να κουνούν το δάχτυλο στο ΚΚΕ για ένα σύνθημα που δικαιώθηκε ιστορικά. Κι επειδή η σχέση τους με την Ιστορία είναι τουλάχιστον ...δι' αλληλογραφίας, θα θυμίσουμε ορισμένα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής, για να μαθαίνουν και οι νεότεροι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τίμησαν τη μνήμη του δολοφονημένου κομμουνιστή Γιώργη Τσαρουχά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Στη μνήμη του Γιώργου Τσαρουχά, στελέχους του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα που δολοφονήθηκε από τη χούντα στις 9 Μάη του 1968, στον τόπο ταφής του, στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας στη Θεσσαλονίκη, έγινε και φέτος η κατάθεση στεφάνων από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Όπως σημείωσε ο Ηλίας Γκουτζιγιάννης εκ μέρους της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, «τιμούμε τη μνήμη του Γιώργη Τσαρουχά και στο πρόσωπό του τιμούμε και όλους όσοι αγωνίστηκαν εναντίον της φασιστικής δικτατορίας για τα δίκια του λαού, για τα λαϊκά συμφέροντα, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Εκ μέρους του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Στολτίδης, ενώ στον τάφο του Γιώργη Τσαρουχά στεφάνια κατέθεσε η ΚΝΕ καθώς και εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και της ΕΔΥΕΘ. 

9η Μαΐου 1945: Πάντα στην καρδιά των λαών. Πάντα στο στόχαστρο των αστών (VIDEO)




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη μέρα της αντιφασιστική νίκης:

78 χρόνια συμπληρώνονται από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Εκατομμύρια θυσιάστηκαν για αυτήν και πολύ περισσότεροι εμπνέονται μέχρι σήμερα. Παρά τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για να γιορτάζεται την 9η Μάη η λεγόμενη «Ημέρα της Ευρώπης», με σκοπό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού, η επιδιωκόμενη υποβάθμιση και στρέβλωση της συμβολής των κομμουνιστών στην Αντιφασιστική Νίκη αποδεικνύεται ακατόρθωτη.

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο Α', ήταν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα αγορών, εδαφών και σφαιρών επιρροής και της όξυνσής τους σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Στις ίδιες συνθήκες, σε καπιταλιστικά κράτη που είχαν ηττηθεί στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ή είχαν «αδικηθεί» από τη μεταπολεμική μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής λείας, ο φασισμός - ναζισμός προωθήθηκε ως πιο αποδοτική μορφή της καπιταλιστικής εξουσίας για την κατάπνιξη του εργατικού - κομμουνιστικού κινήματος και για την αλλαγή του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων που διαμόρφωσαν οι Συμφωνίες λήξης του πολέμου, μέσω μιας νέας πολεμικής αναμέτρησης. Για αυτό, η επικράτηση του φασισμού - ναζισμού χρηματοδοτήθηκε από τα βασικότερα μονοπώλια αυτών των καπιταλιστικών κρατών. Η δημαγωγία και η επικράτηση του ναζισμού διευκολύνθηκαν επίσης από τις ιμπεριαλιστικές συνθήκες λήξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η μεταπολεμική διαχείρισή τους από τις γερμανικές σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Ο φασισμός - ναζισμός προσέφερε τα πάντα στα μονοπώλια με πρώτο την κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας και τις εκτεταμένες διώξεις των κομμουνιστών.