Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Φυσικά φαινόμενα βαφτίζονται «ακραία» για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στην πολιτική προστασία

 

Από την κλειστή Εθνική 
Από την κλειστή Εθνική

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις ελλείψεις της πολιτικής προστασίας στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας:

«Έχει γίνει πλέον καθεστώς φυσικά φαινόμενα, όπως η χιονόπτωση τον χειμώνα, να βαφτίζονται "ακραία", μόνο και μόνο για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, για λίγα εκατοστά χιόνι, κλείνει ακόμη και τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες που -αν και έχει χρυσοπληρώσει ο λαός- δεν έχει εξασφαλιστεί στοιχειωδώς από το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρείες, που τους εκμεταλλεύονται, ότι αυτοί θα καθαρίζονται και θα παραμένουν ανοιχτοί.

Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα του σημερινού κρατικού μηχανισμού, που λειτουργεί με κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών».

902gr

Εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο για 16 ώρες - Κατέρρευσε τμήμα της οροφής (ΦΩΤΟ)

 

Η πεσμένη οροφή τμήματος του εργοστασίου 
 Η πεσμένη οροφή τμήματος του εργοστασίου

 

Εγκλωβισμένοι στο χώρο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση από και προς το εργοστάσιο. Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της οροφής του εργοστασίου στο χώρο που βρίσκονται τα καμίνια και από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός εργαζομένων.

Συγκεκριμένα τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εργαζόμενους δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα ξημερώματα το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας να παραμένουν μέχρι τώρα αποκλεισμένοι στο χώρο του εργοστασίου, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και χωρίς τρόφιμα. Μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν το οδικό δίκτυο για να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι, ενώ το ύψος του χιονιού αγγίζει το μισό μέτρο.

Με… απόφαση Χρυσοχοΐδη – Κλείνουμε την Εθνική Οδό, γιατί θα έκλεινε η Εθνική οδός…

 


Το αστικό κράτος αποδεικνύει πως είναι ο καλύτερος φίλος του επιχειρηματία και κλείνει προληπτικά την Εθνική Οδό, για να μην πληρώσουν τη ζημιά οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει τη συντήρηση του οδικού δικτύου.

Τις προάλλες, ο Χρυσοχοΐδης είχε προαναγγείλει πως θα κλείνουμε από τις 6, χωρίς αυτό να εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου του. Σήμερα το πρωί μας ενημέρωσε από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ πως η Εθνική Οδός κλείνει με δική του απόφαση.

«Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση. Τα μηχανήματα είναι εκεί και καθαρίζουν. Εάν αφήσουμε να μπαίνουν πολίτες με τα οχήματά τους υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν και θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές»

Απ’ τον παιδικό σταθμό ως το διδακτορικό



 

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η ώρα που γεννιέται η ζωή.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η ώρα που γεννιέται η ζωή. Η ώρα που ταιριάζει η αναπνοή σου μαζί με τη δική μου αναπνοή. Ένα μεγάλο κι απλό λαϊκό τραγούδι, που όμως δεδομένων των άθλιων σημερινών συνθηκών και της παράνοιας να στροβιλίζεται ολόκληρη η ανθρωπότητα στη δίνη του αλγόριθμου της εκμετάλλευσης, μετατρέπεται σύντροφοι σε αποκαλυπτικό. Και γίνεται με τον τρόπο του, οφείλεται και με τον τρόπο μας, βαθιά πολιτικό όσο και ο έρωτας για τη ζωή, τα όνειρα για το μέλλον, δηλαδή τα νιάτα.

Αυτό που διακυβεύεται, είτε μιλάμε για τα παζάρια των δύο κρατών, με βούλα πολυεθνικών στην Κύπρο. Είτε για την επαναφορά της αλυσοδεμένης σε πείνα και οθόνες εργασίας, που γίνεται δουλεία. Είτε μπουρδουκλωνόμαστε ανάμεσα σε σωτήρες του περιβάλλοντος, των χαλασμένων δορυφόρων που θα πέσουν στο κεφάλι μας, των ψυχάκηδων του εμπορευματοποιημένου σεξ και την αγιογράφηση των χαπακωμένων του καθωσπρεπισμού, πρέπει να έχουμε συναίσθηση ότι: Αυτήν τη μεγάλη ώρα παίζεται κυριολεκτικά η ζωή της νεολαίας στα ζάρια. Απ’ τον παιδικό σταθμό ως το διδακτορικό.

Η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδήλωση - Ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ στην Κύπρο

 

 

Άγρια επίθεση της αστυνομίας δέχθηκαν στη Λευκωσία, το Σάββατο, διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαχείριση της πανδημίας και για τη διαφθορά.

Οι σκηνές βίας και κρατικής καταστολής, που προκάλεσαν οργή στην Κύπρο, σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου όταν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες ως μέτρο πρόληψης κατά του κορονοϊού, πορεύθηκαν προς τη Βουλή. Τότε δέχθηκαν επίθεση από ισχυρή αστυνομική δύναμη που, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού, διέλυσε το πλήθος. Η αστυνομία χτύπησε τους διαδηλωτές και προχώρησε σε τουλάχιστον 10 συλλήψεις.

Πέρα από το θέμα της πανδημίας στην Κύπρο, έχει προκληθεί ζήτημα και με την υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων».

New York College με την υποστήριξη του Πρωθυπουργού!


Από το alfavita.gr (του Χρήστου Κάτσικα) - Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφήμιζε τα Κολέγια και ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι είναι καλύτερα από τα δημόσια ΑΕΙ

Όταν πριν λίγες εβδομάδες, η Νίκη Κεραμέως, με αιφνιδιαστική τροπολογία, περνούσε διάταξη με την οποία αναγνωρίζονταν εκτός από την εκπαιδευτική ισοδυναμία και η επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων των Κολεγίων με τα πτυχία των δημοσίων Πανεπιστημίων και υποχρέωνε το Τεχνικό και το Οικονομικό Επιμελητήριο να εγγράφουν πτυχιούχους κολεγίων), πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα.

Ωστόσο, για όσους έχουν τα μάτια να δουν και την τιμιότητα να πιστέψουν στα μάτια τους η παρέμβαση-τερατούργημα αυτή του ΥΠΑΙΘ  δεν ήταν τίποτε περισσότερο από αυτό που υπαγόρευαν τα ταξικά συμφέροντα της κυρίαρχης ελίτ, που είναι η ιδεολογία και η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος! Αυτή είναι η ταξική τους θέση, να υπηρετούν τα συμφέροντα της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», των επιχειρηματιών της γνώσης, αντιμετωπίζοντας τα δημόσια πανεπιστήμια ως μαγαζιά που θα πρέπει να λειτουργούν ακριβώς όπως όλα τα άλλα μαγαζιά: να βγάζουν παραδάκι!