Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Αυτοί κατάθεση αντιασφαλιστικού και «προληπτικά» μέτρα, εμείς κατάθεση του αγώνα μας ‒ ΚΚΕ: Ο λαός να διεκδικήσει τη ζωή και το μέλλον που δικαιούται ‒ ΠΑΜΕ συλλαλητήρια, Τρίτη 26 Απρίλη & Απεργία και απεργιακή συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα, 8 Μάη



Το μέλλον δε θαρθεί 
από μονάχο του, έτσι νέτο σκέτο, 
αν δεν πάρουμε μέτρα 
κι εμείς

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - EUROGROUP
Στα σκαριά πακέτο «προληπτικών» μέτρων 3,6 δισ. ευρώ
Σάββατο 23/04/2016 - 08:08 - Ενημέρωση: Σάββατο 23/04/2016 - 11:22
Τη δημιουργία ενός «μηχανισμού εξισορρόπησης αποκλίσεων» ο οποίος θα επιβάλει αυτόματα τα αντιλαϊκά μέτρα, σε περίπτωση που υπάρχουν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους, προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Eurogroup.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν την Παρασκευή, έθεσαν ως προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, την υιοθέτηση ενός πακέτου «προληπτικών» μέτρων 3,6 δισ. ευρώ, που θα εφαρμοστεί σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση από το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. 

ΚΚΕ
Σχόλιο για την απόφαση του Eurogroup
Σάββατο 23/04/2016 - 08:53
Σε σχόλιό του για την απόφαση του Eurogroup, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης έλαβαν τέλος και όπως ήταν αναμενόμενο, συμφώνησε με τους θεσμούς σ’ ένα νέο πακέτο προληπτικών αντιλαϊκών μέτρων, που θα προστεθεί σ’ αυτό που ήδη προωθεί, στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης και φυσικά σ’ όλα τα προηγούμενα.
Το συμπέρασμα για το λαό είναι ένα: Το αντιλαϊκό βαρέλι δεν έχει πάτο και οι θυσίες του λαού για χάρη της καπιταλιστικής ανάκαμψης δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Μόνο στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής μπορεί ο λαός να βάλει φρένο στα μέτρα διαρκείας, να διεκδικήσει τη ζωή και το μέλλον που δικαιούται».
902
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δέχθηκε την πρόταση και οι θεσμοί δεσμεύθηκαν να δουλέψουν εντατικά τις επόμενες λίγες μέρες για να προσδιορίσουν αυτά τα μέτρα. Πρόσθεσε ότι το πώς θα γίνει αυτό, αν δηλαδή θα είναι ένας μηχανισμός ή συγκεκριμένα μέτρα ξεχωριστά, θα αποτελέσει αντικείμενο της διαπραγμάτευσης των επόμενων ημερών. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη για να κλείσει η αξιολόγηση.

Η ομιλία του Φιντέλ Κάστρο στο 7ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας – Βίντεο και φωτογραφικό αφιέρωμα




fidel84a

 

Η ομιλία του Φιντέλ Κάστρο στο 7ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας – Βίντεο και φωτογραφικό αφιέρωμα


Επιμέλεια – μετάφραση: Οικοδόμος //
Την Τρίτη 19 Απρίλη του 2016 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας. Οι 1.000 αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στις εργασίες από τις 16 έως τις 19 Απρίλη ανέδειξαν τη νέα Κεντρική Επιτροπή,  Α’ Γραμματέας της οποίας επανεκλέχτηκε ο Ραούλ Κάστρο, Β’ Γραμματέας ο Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, ενώ το νέο Πολιτικό Γραφείο  αποτελείται από 17 συνολικά μέλη, ανάμεσά τους ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης, 4 υπουργοί και δύο αναπληρωτές, 4 στρατηγοί, δύο πρόεδροι μαζικών οργανώσεων, με τα 5 μέλη να εκλέγονται για πρώτη φορά.

fidel58a 

Στο Συνέδριο παραβρέθηκε ο ιστορικός ηγέτης  της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, που μίλησε μέσα σε κλίμα φορτισμένο από τη συγκίνηση, με τα λόγια του πολλές φορές να σκεπάζονται από το παρατεταμένο χειροκρότημα των 1000 συνέδρων.



Σαν σήμερα 23/04/2010 Η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο.




ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΟΛΕΘΡΟ και θυσίες χωρίς τέλος

ΚΚΕ: Είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους και το λαό. Υπάρχει λύση προς όφελός του. Συστράτευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
Η κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει στο μηχανισμό δανειοδότησης ΕΕ - ΔΝΤ. Ηταν εδώ και καιρό προσχεδιασμένο και αποτελεί επιλογή συμμαχίας, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας. 

Είναι ψεύτικος ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Χαρίζει 17,5 δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, δεκάδες δισεκατομμύρια με τον αναπτυξιακό νόμο σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μειώνει τη φορολογία στο κεφάλαιο, αυξάνει τα προνόμιά του. Δίνει δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και εκατοντάδες εκατομμύρια για στρατεύματα κατοχής εκτός συνόρων.

Η συνεργασία της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ σηματοδοτεί κλιμάκωση του πολέμου των μονοπωλίων κατά του λαού. Οχι μόνο δε θα λύσει, αλλά θα οξύνει τα προβλήματα και θα εμπλέξει ακόμα πιο πολύ τη χώρα στους ανταγωνισμούς κεφαλαίων και κυβερνήσεων, που οξύνονται μέσα και έξω από την ΕΕ. Ο λαός πρέπει να διδαχθεί από την εμπειρία του. Δε χρωστάει, του χρωστάνε. Οι μόνες θυσίες που μπορούν να πιάσουν τόπο είναι οι θυσίες του αγώνα.

ΣΕΛ.  6  -  9,    17


Ριζοσπάςτης  Σάββατο 24 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10653