Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Στήριξη της εργοδοτικής ασυδοσίας και πρόστιμα στους εργαζόμενους


  • Αδικαιολόγητα πρόστιμα σε εργαζόμενους την ώρα που σχολούσαν
  • 12 κρούσματα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στον Ασπρόπυργο
 
Από την εξόρμηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής στην αποθήκη της «ΑΒ Βασιλόπουλος»
Από την εξόρμηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής στην αποθήκη της «ΑΒ Βασιλόπουλος»
Πυγμή και αυταρχισμός στους εργαζόμενους και το λαό και «συστάσεις» στους εργοδότες. Με αυτήν ακριβώς τη γραμμή κινείται η κυβέρνηση, αντί να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για τους χιλιάδες εργαζόμενους που ζουν και δουλεύουν στη Δυτική Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό, έλεγχοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς μπορεί να μη γίνονται, γιατροί Εργασίας να λείπουν από εργοστάσια, αποθήκες και άλλες επιχειρήσεις, όμως τα αδικαιολόγητα πρόστιμα πέφτουν βροχή. Αυτήν την πραγματικότητα αντιμετώπισαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ εργολαβικοί εργαζόμενοι στις αποθήκες της «ΑΒ Βασιλόπουλος», στη Μάνδρα, την ώρα αλλαγής της βάρδιας, οπότε και τους επιβλήθηκαν αδικαιολόγητα πρόστιμα έξω από το χώρο δουλειάς για «άσκοπη μετακίνηση». Από την άλλη, κυβέρνηση και εργοδότες συνεχίζουν να μην παίρνουν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, συνεχίζουν να κρατάνε στο σκοτάδι ακόμα και τους εργαζόμενους που δουλεύουν στον ίδιο χώρο δουλειάς, αφού δεν ενημερώνουν και δεν δημοσιοποιούν στοιχεία για τα κρούσματα.

Βρήκε παπά...

 

Από την παρέμβαση έξω από τη Βουλή στις 21/12/2020 ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο - σκούπα 
Από την παρέμβαση έξω από τη Βουλή στις 21/12/2020 ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο - σκούπα

Η κυβέρνηση «βρήκε παπά» με πρόσχημα την πανδημία και προσπαθεί να «θάψει» ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τελευταίο παράδειγμα είναι το πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» που ψήφισε χτες, το οποίο ανάμεσα στα άλλα «σφραγίζει» την κατάργηση της Κυριακής αργίας στο Εμπόριο, στις φαρμακαποθήκες και σε άλλους κλάδους, παγώνει για τουλάχιστον άλλους 6 μήνες τον κατώτερο μισθό στα σημερινά άθλια επίπεδα, κάνει νέα δώρα σε εφοπλιστικές εταιρείες και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η κυβέρνηση, που έναν χρόνο σχεδόν μετά την έναρξη της πανδημίας χρειάζεται ...μερικούς μήνες ακόμα για να προσλάβει έναν μόνιμο γιατρό, που ζητάει από 380.000 συνταξιούχους να κρατήσουν για μερικά χρονάκια ακόμα την ανάσα τους χωρίς εισόδημα, μέχρι να βγουν οι συντάξεις τους, που έχει στο «περίμενε» για μια ψευτο-αποζημίωση τους εκατοντάδες κατεστραμμένους από τις πλημμύρες σε Εύβοια και Καρδίτσα, δεν χρειάστηκε ούτε δυο μέρες για να «συζητήσει» και να ψηφίσει νομοσχέδιο 160 άρθρων, που έφερε σαν τον κλέφτη στη Βουλή, προκειμένου να ικανοποιήσει μερικές ακόμα πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου.