Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Κι όμως υπάρχει κράτος – Τον μετανάστη που πυροβολήθηκε κυνηγάει για απέλαση η αστυνομία μες στο νοσοκομείο



Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, ζητώντας να δοθεί άδεια παραμονής στο θύμα που τώρα βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της απέλασης. 

Θυμάστε τα ασυναγώνιστα αντανακλαστικά που έδειξε η αστυνομία για τη σύλληψη του εργοδότη – πιστολέρο στο Μαραθώνα; Όχι; Μάλλον θα είναι επειδή ο εν λόγω μετά το τεράστιο ανθρωποκυνηγητό – not – αποφάσισε τελικά να παραδοθεί μόνος του. Κι αφού αυτό το σκέλος τακτοποιήθηκε, η ΕΛ.ΑΣ συνέχισε να πατάσσει την ανομία, στρέφοντας την πύρινη ρομφαία κατά ενός εκ των τριών τραυματιών που δέχτηκαν τα πυρά του αφεντικού επειδή τόλμησαν – άκουσον άκουσον – να θέλουν να πληρωθούν κιόλας.

Έτσι λοιπόν, ο συγκεκριμένος εργάτης όχι απλά νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό, ωσάν να επρόκειτο για επικίνδυνο κακοποιό, αλλά την Τετάρτη το πρωί αστυνομικοί μπήκαν στο θάλαμο νοσηλείας για να πάρουν αποτυπώματα, ενώ μετά το εξιτήριό του, αναμένεται να συλληφθεί και να προχωρήσει η διοικητική κράτηση για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά το καθεστώς βαθιάς εκμετάλλευσης που βιώνουν χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας, όμηροι κυριολεκτικά στις ορέξεις των εργοδοτών, που όταν πια καταφεύγουν στις αρχές, επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αφού κινδυνεύει η ζωή τους, “ανταμείβονται” με σύλληψη και κίνδυνο άμεσης απέλασης.

Στο ζήτημα αυτό παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Προ. Πο Λευτέρη Οικονόμου, με αίτημα να πάψει η διαδικασία δίωξης του θύματος, αλλά και να του δοθεί άδεια παραμονής στη χώρα.

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, το ΕΚ Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής διοργανώνει το Σάββατο 1 Φλεβάρη διαμαρτυρία στο ΚΕΠ Μαραθώνα στις 5 μμ, καλώντας παράλληλα Έλληνες και μετανάστες να οργανωθούν στο κλαδικό σωματείο Τροφίμων και Ποτών ώστε να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής.

Δε χαλάνε οι δουλειές των καπιταλιστών για τα κόμματα, ρε μαλάκα!



Δε χαλάνε οι δουλειές των καπιταλιστών για τα κόμματα, ρε μαλάκα!

Η ΝΔ παλεύει να κρατήσει τη δική της συνοχή -όχι την κοινωνική!

Κι ενώ η χώρα ετοιμάζεται ψυχολογικά για διάσπαση, όπως το χωριό της Γκόλφως από το Αλαλούμ του Χάρρυ Κλυνν, η πάλη των τάξεων παραμένει σταθερά αδικαίωτη -πολύ περισσότερο σήμερα από όταν έφτιαχνε την οργάνωση στο Λέτσοβο ο Τραμπάκουλας-, και το ελληνικό ποδόσφαιρο κατακτά διαρκώς νέες απάτητες κορυφές, που δε θα μπορούσε να προβλέψει ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ως πρόεδρος της ΕΠΑΕ στην εποχή του.

Όταν οι βδέλλες του ποδοσφαίρου πλασάρονται ως «σωτήρες»

Είμαστε μια ωραία χαρρυκλυννική ατμόσφαιρα, και δε χρειάζεται να ακούσει κανείς τα πολεμικά ανακοινωθέντα διάφορων γραφικών στα ερτζιανά, για να το καταλάβει.

«Μνημείο» των ιμπεριαλιστικών θηριωδιών




Με το σύνθημα «ποτέ ξανά» τίμησαν οι αστικές κυβερνήσεις πολλών κρατών τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς. Ηταν 27 Γενάρη του 1945, όταν ο Κόκκινος Στρατός κατέλαβε το κολαστήριο εκατομμυρίων ανθρώπων και απελευθέρωσε τους εναπομείναντες κρατουμένους. Το «ποτέ ξανά», βέβαια, όταν προέρχεται από τους εκπροσώπους της εξουσίας του κεφαλαίου, τους σύγχρονους σφαγείς λαών και τους σύγχρονους εκπροσώπους της βαρβαρότητας, από εκπροσώπους κρατών που εμπλέκονται ενεργά στους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ευθύνονται για τα σημερινά κολαστήρια εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν είναι - στην καλύτερη περίπτωση - παρά μια υποκριτική, κενή περιεχομένου «ευχή».

Προς τι;


Την ώρα που οι «δυο γάιδαροι» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονταν σχετικά με τους στόχους των «πρωτογενών πλεονασμάτων», για το αν δηλαδή θα βρεθεί άμεσα ο περισσότερος «δημοσιονομικός χώρος» που τάζουν στο κεφάλαιο, «στα ψιλά» πέρασαν οι στόχοι που βάζει το υπουργείο Οικονομικών για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Σύμφωνα λοιπόν με τους στόχους αυτούς, το «υπερπλεόνασμα» που θα επιτευχθεί φέτος θα πάει κατά ένα μέρος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σε φοροελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και κατά το υπόλοιπο στην αύξηση των πολεμικών δαπανών. Ο λαός, δηλαδή, όχι μόνο θα συνεχίσει να ματώνει για το κεφάλαιο, να πληρώνει πάνω από 4 δισ. κάθε χρόνο για να καλύπτονται οι πολεμικοί εξοπλισμοί με βάση τα αμερικανοΝΑΤΟικά προτάγματα, αλλά θα ματώσει ακόμα περισσότερο για να στέλνει η κυβέρνηση «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, φρεγάτες στα Στενά του Ορμούζ και στρατεύματα σε αποστολές εκτός συνόρων, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Αλλά οι στόχοι αυτοί, από τη μείωση των «κόκκινων» δανείων μέχρι τις πολεμικές δαπάνες, που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ στον πρόσφατο προϋπολογισμό, είναι και στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ. Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Για το λαό, όμως, όλα τα παραπάνω είναι μια ακόμα απόδειξη για το ότι αντιλαϊκή πολιτική και ιμπεριαλιστική εμπλοκή είναι «εις σάρκα μίαν». Και η απάντηση πρέπει να χτυπήσει τη ρίζα του κακού, τα συμφέροντα δηλαδή του κεφαλαίου που επιβάλλουν αυτήν τη βάρβαρη και επικίνδυνη πολιτική.