Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από αστυνομικές δυνάμεις



Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, στην ΑΣΟΕΕ, από αστυνομικές δυνάμεις εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΝΕ καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, στην ΑΣΟΕΕ, από αστυνομικές δυνάμεις και την καταστολή φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου για lock-out του ιδρύματος μέχρι τη 17η Νοέμβρη.

Παράδοση φαρμακευτικού υλικού σε πρόσφυγες σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης


Από τον καταυλισμό Διαβατών 
Από τον καταυλισμό Διαβατών

Το φαρμακευτικό υλικό που συγκέντρωσαν τις προηγούμενες μέρες Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και οι Σύλλογοι Γυναικών - μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας θα παραδώσουν την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά. 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

«Στα πλαίσια της αλληλεγγύης εργαζομένων και Συνδικάτων προς τους πρόσφυγες, συγκεντρώθηκε τις προηγούμενες μέρες φαρμακευτικό υλικό για να παραδοθεί στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι από αντιπροσωπεία τους.

Η έκφραση αλληλεγγύης των εργατών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι ασπίδα προστασίας απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ που έχουν μετατρέψει την κατάσταση σε βαρβαρότητα, έχουν κάνει τον βίο αβίωτο σε ντόπιους και πρόσφυγες.

Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στη συνεργασία του δήμου με το ΝΑΤΟικό Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης


Το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης 
Το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης

Κινητοποίηση στο Δημαρχείο Κιλκίς, την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Δευτέρα 11 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς.

Διαμαρτύρονται γιατί έρχεται προς ψήφιση μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με το ΝΑΤΟικό Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης.
Το συγκεκριμένο κέντρο έχει ως σκοπό την εκπαίδευση και προετοιμασία κυρίως ΝΑΤΟικού στρατιωτικού προσωπικού (ελληνικού και αλλοδαπού), για τη συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επιχειρήσεις.

Είναι ένα από τα 26 αντίστοιχα κέντρα διεθνώς αναγνωρισμένα και σήμερα «τροφοδοτεί» με πολυεθνικό στρατιωτικό προσωπικό 13 αμερικανοΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές αποστολές, κυρίως στη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά και σε Αφγανιστάν, Μάλι, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Δυτική Σαχάρα, στο Αιγαίο.

Διαβάστε το κάλεσμα εδώ

902.gr

Μεγάλη εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ (ΦΩΤΟ)


  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία της Θεσσαλονίκης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή την μεγάλη επέτειο, για να μάθουν την ιστορική αλήθεια για την πάλη του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, τα μέλη της Γραμματείας της ΚΕ Ζήσης Λυμπερίδης και Θεανώ Καπέτη, οι βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, ο Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Αβραμόπουλος, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους της πόλης.

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή του χρονικού των γεγονότων της απελευθέρωσης, εμπλουτισμένο με ιστορικά ντοκουμέντα, από τις πρώτες ημέρες της κατοχής, την ίδρυση της πρώτης αντιστασιακής οργάνωσης της Ευρώπης από το Μακεδονικό Γραφείο του ΚΚΕ, την «Ελευθερία» έως και τις τελικές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ στην πόλη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία, και τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από το συγκρότημα της ΚΝΕ, με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Γκούβα και τη συμμετοχή του Νίκου Ταλέα και της Ανθής Τατσιούλη. Με το τέλος της εκδήλωσης, το πλήθος που παρευρέθηκε έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση φωτογραφικού υλικού της περιόδου που λειτουργούσε στο φουαγιέ του κτιρίου.