Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Για τον Μπογδάνο (από τον «Ριζοσπάστη»)




   «Την επόμενη φορά που θα δεχτώ επίθεση, το ΚΚΕ να γνωρίζει ότι έχει βάλει το χεράκι του σε αυτή την επίθεση στοχοποιώντας με».
    Αυτή η… μπογδανοειδής δήλωση δεν θα μπορούσε να έχει γίνει παρά μόνο από τον Μπογδάνο (Radio North 98, 11/10/2019).
    Τον Μάιο του 2012 ο Μπογδάνος είχε δεχτεί επίθεση στα Εξάρχεια. Τότε είχαμε γράψει στον «Ριζοσπάστη» καταγγέλλοντας το γεγονός.
    Αναδημοσιεύουμε το άρθρο. Για δυο λόγους.
    Ο πρώτος για να χαιρετίσουμε την συνέπεια του κ.Μπογδάνου στην τακτική των άθλιων συμψηφισμών και των προβοκατόρικων συμπεριφορών.

    Ο δεύτερος για να υπογραμμίσουμε και πάλι την συνέπεια του Μπογδάνου σε ένα έδαφος που είναι ασυναγώνιστος: Στην ανοησία. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΓΥΑΡΟ


Δημήτρης Κουτσούμπας: Θα ανοίγουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα και μια καινούρια ρωγμή σ' αυτό το σάπιο σύστημα (ΦΩΤΟ)




«Δε σας ξεχνάμε. Δόξα και τιμή στους αγωνιστές της Γυάρου».  

Με αυτό το πανό να δεσπόζει στους τοίχους των φυλακών στη Γυάρο και με την κόκκινη σημαία να ανεμίζει περήφανα, με τη «Ρωγμή» να κυριαρχεί, με συγκίνηση, τίμησε το ΚΚΕ τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σε αυτόν τον ξερότοπο καταμεσής του Αιγαίου.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ανάμεσά τους άνθρωποι που εξορίστηκαν στη Γυάρο, συγγενείς και απόγονοί τους, τίμησαν τους χιλιάδες αλύγιστους αγωνιστές και έστειλαν το μήνυμα: 

«Είμαστε εδώ, για να ακουμπήσουμε στον ίδιο τοίχο που ακουμπήσανε και οι σύντροφοί μας.

Είμαστε εδώ, αντλώντας δύναμη για τις μάχες που είναι μπροστά. Σπουδάζουμε, εδώ, στον τόπο του μαρτυρίου, το μάθημα της ανειρήνευτης, της ανυποχώρητης πάλης.

Αυτές, οι είκοσι μία ρωγμές στο μνημείο, όσα και τα χρόνια λειτουργίας της φυλακής, μας δείχνουν το δρόμο.

Όσο ισχυρός και να είναι ο αντίπαλος. Όσο βάναυσος. Εμείς θα νικήσουμε. Εμείς θα ανοίγουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, και μια καινούργια ρωγμή σε αυτό το σάπιο σύστημα, ώσπου να καταρρεύσει μέσα από τις ίδιες τις αντιφάσεις του, κάτω από τα σφοδρά χτυπήματα της επαναστατημένης εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Για αυτό είμαστε εδώ. Να βεβαιώσουμε τους συντρόφους που χάθηκαν σε άνιση μάχη κι αγώνα, πως όχι μόνο τίποτα δεν πάει χαμένο μα και πως ακριβώς η θυσία τους είναι το λίπασμα στους αγώνες που έρχονται» (Από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την αποκάλυψη του μνημείου «Ρωγμή» στη Γυάρο - Ολόκληρη η ομιλία παρακάτω).

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας. Ακόμα, στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αντώνης Μυρωδιάς, γλύπτης που φιλοτέχνησε το μνημείο «Ρωγμή».

Στη συνέχεια, στεφάνια στο μνημείο κατέθεσαν εκ μέρους του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους της ΚΝΕ ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έκλεισε με τη Διεθνή. 

Απόφαση-πρόκληση: Προτρέπουν τα σχολεία να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις για την πτώση του Τείχους



Τριάντα χρόνια μετά προσπαθούν συστηματικά να αμαυρώσουν τη μεγάλη προσφορά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε. Αποκρύπτουν συνειδητά ότι το Βερολίνο γεωγραφικά βρισκόταν στην καρδιά της Ανατολικής Γερμανίας και ένα τμήμα του ανήκε σε ένα άλλο κράτος (σαν να ανήκει η μισή Θεσσαλονίκη σε άλλη χώρα)! 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τα σχολεία να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Γερμανικού Προξενείου για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, για να… “εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους”. Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σχολιάζει την προκλητική απόφαση, βάζοντας το σύνθημα “να μην πάρει κανένας μαθητής μέρος” σε αυτές τις προπαγανδιστικές εκδηλώσεις παραχάραξης της ιστορίας και της συλλογικής ιστορικής μνήμης των λαών.

Εμβληματικό παράδειγμα χρεοκοπίας της λογικής της «αγοράς» το Μετρό Θεσσαλονίκης


  Πηγή: Eurokinissi

«Ολόκληρη η πορεία κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης (δημοπράτηση, σχεδιασμός, υλοποίηση) αποτελεί ένα εμβληματικό παράδειγμα χρεοκοπίας της λογικής ότι η "αγορά", οι κατασκευαστικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους μπορούν να διασφαλίσουν την υλοποίηση έργων προς όφελος του λαού», σημειώνει μεταξύ άλλων η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Μετρό.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μια ακόμα κακοστημένη παράσταση - "συζήτηση" για το Μετρό παίχτηκε στη συνεδρίαση (7/10) του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με συμπράττοντες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, τις παρατάξεις τους και τα παρακλάδια τους και την ίδια τη δημοτική αρχή. Όλοι αυτοί προσπάθησαν να αναδείξουν τις επιμέρους διαφωνίες τους μόνο γύρω από το ζήτημα των αρχαίων της Βενιζέλου και ταυτόχρονα να αποκρύψουν την κοινή τους ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου διαχρονικά, το γεγονός ότι και οι δυο τους στηρίζουν μια ανάπτυξη που υποτάσσει την παραγωγή και υλοποίηση των έργων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.