Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας κανείς δεν είχε τον φόβο της πείνας ή τον φόβο να μείνει άστεγος






Από Panos στο Δεκ 4, 2018 Ατέχνως
 
Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Ακολουθεί μια ανάρτηση στο facebook της Katrin McClean που δίνει την εικόνα του σοσιαλισμού και απαντά στις ψευτιές που σήμερα τα Γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ διαδίδουν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα

Η Katrin McClean γεννήθηκε στην πόλη Γκότα της Γερμανίας (γνωστή και από την “Κριτική στο πρόγραμμα Γκότα”).  Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Έγραψε βιβλία και θεατρικά έργα. Γνωστή μαχητής για την ειρήνη και για την κριτική της στα ΜΜΕ για την διαστρεβλωμένη εικόνα που δίνουν για την Ουκρανία. Αποδίδουμε την ανάρτησή της και βάζουμε και την φωτογραφία που την συνοδεύει.

Ποιοι μιλάνε;


«Οι ισχύουσες διατάξεις του Συντάγματος δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τα μνημονιακά μέτρα». Η παραπάνω διαπίστωση ανήκει σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ούτε λίγο ούτε πολύ, καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι αλλαγές που προτείνουν στο Σύνταγμα θα το καταστήσουν φιλολαϊκό και «ασπίδα» τάχα απέναντι σε αντιλαϊκά μέτρα, όπως αυτά που περιέχονταν στα μνημόνια που και οι ίδιοι ψήφισαν και εφάρμοσαν! Αφήνουν μάλιστα να εννοηθεί ότι το Σύνταγμα ήταν αυτό που δεν επέτρεψε μια πιο φιλολαϊκή διαχείριση της κρίσης, «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα» για την ταξική πολιτική τους. Εκεί όμως που η υποκρισία απογειώνεται είναι στο ότι ανάμεσα στους βουλευτές που κλαψουρίζουν ότι δήθεν το Σύνταγμα έφταιγε που οι εργαζόμενοι έμειναν ανυπεράσπιστοι απέναντι στα μνημόνια, είναι και η Θ. Τζάκρη, από τους λίγους βουλευτές που κατάφεραν να ψηφίσουν και τα τρία μνημόνια! Αφού λοιπόν με τους νόμους τους ξήλωσαν μία προς μία τις κατακτήσεις των εργαζομένων, έρχονται τώρα με τη συνταγματική αναθεώρηση να προωθήσουν εκσυγχρονισμούς αναγκαίους για το κεφάλαιο και μέτρα που θωρακίζουν παραπέρα την εξουσία του.

Διέγραψαν αγωνίστρια γονέα από ΔΣ Συλλόγου Γονέων ως «άθεη εθνομηδενίστρια»!





Διέγραψαν αγωνίστρια γονέα από Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων γιατί τα προηγούμενα χρόνια η διαγραφείσα πρωτοστάτησε σε αγώνες τους Συλλόγου με τους οποίους πέντε από τα σημερινά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διαφωνούν! Την διέγραψαν για φιλολαϊκές κινητοποιήσεις του Συλλόγου τις οποίες αποφάσισαν με καταστατικές διαδικασίες προηγούμενες διοικήσεις του Συλλόγου. Η διαγραφή της συγκεκριμένης γονέα συνοδεύτηκε από άθλιες ύβρεις όπως «άθεοι εθνομηδενιστές», «άπλυτοι κομμουνιστές» και άλλα τέτοια «ωραία». Τα παραπάνω καταγγέλλει η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Νεάπολης Συκεών» και καλεί τους γονείς να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές. Ολόκληρη η ανακοίνωση – καταγγελία της «Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων Νεάπολης Συκεών» παρατίθεται παρακάτω:

Κοινωνικό μέρισμα στο λαό, αμέριστη συμπαράσταση στο κεφάλαιο


 
«Μερίσματα» και «αντίμετρα»...
Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα της διαδικασίας αιτήσεων για το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα», τα κυβερνητικά επιτελεία λανσάρουν ξανά την κάλπικη προπαγάνδα περί... «ταξικής μεροληψίας υπέρ των πολλών», επαναφέροντας και τα περί «πρώτου κρατικού προϋπολογισμού χωρίς μέτρα λιτότητας», περί «αντίμετρων για την άρση αδικιών» κ.ο.κ.
Προσπαθούν να βάλουν το λαό να πει κι «ευχαριστώ», γιατί με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνει η κυβέρνηση, του παίρνουν 10 και μόνιμα και δίνουν πίσω σε ορισμένα τμήματά του 1 και εφάπαξ, για τη διαχείριση της φτώχειας, την οποία μονιμοποιεί και οξύνει ακριβώς αυτή η πολιτική υπηρέτησης του κεφαλαίου!

Θέσεις που πρέπει να γίνουν άξονες πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος


Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην παρουσίαση των προτάσεων του Κόμματος για τη συνταγματική αναθεώρηση

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση παρουσίασε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ειδική εκδήλωση που έγινε χτες σε αίθουσα της Βουλής.
 Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι κομμουνιστές δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.ά.

Ακολουθεί η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα.

***
Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Παρουσιάζουμε σήμερα την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση. Την πρότασή μας την έχουμε δημοσιοποιήσει και η σχετική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία που επέλεξε κυρίως η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ για να διεξαχθεί η συγκεκριμένη συζήτηση μέσα στη Βουλή, με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, δεν βοηθά στην ουσιαστική και όχι επιφανειακή ενημέρωση του λαού για τις θέσεις των κομμάτων...

Εντούτοις, εμείς καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε άνθρωπο που νοιάζεται πραγματικά για τα εργατικά, λαϊκά, κοινωνικά δικαιώματα, για τις λαϊκές - δημοκρατικές ελευθερίες, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, να μελετήσει καλά την πρόταση του ΚΚΕ. Γιατί η διαστρέβλωση δίνει και παίρνει... Αλλωστε, πάνω από όλα, οι θέσεις που διατυπώνονται σε αυτήν την πρόταση πρέπει να γίνουν άξονες πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

«Προοδευτικές» παγίδες, με οδηγό τα συμφέροντα του κεφαλαίου


«...Με οδηγό την αισιοδοξία (...) για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό της Ευρώπης, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ενωτικό προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Πρασίνων και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας που θέλουν και μπορούν να αντιπαλέψουν (...), τον νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό και την εφιαλτική ανάδυση της Ακροδεξιάς».

Ο επίλογος αυτός, από την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, συνοψίζει ολόκληρο το αφήγημα που, ενόψει και των εκλογών του επόμενου διαστήματος, τα κυβερνητικά στελέχη περιφέρουν παντού, καλώντας τα αστικά επιτελεία να «ποντάρουν τα λεφτά» τους στο δικό τους «άλογο» αστικής διαχείρισης, και το λαό να στοιχηθεί κάτω από τις σημαίες του κεφαλαίου, για να υπερασπιστεί την ιμπεριαλιστική συμμαχία, την αστική εξουσία και την οικονομία του κεφαλαίου, από τους «ακροδεξιούς» και «νεοφιλελεύθερους» που... απειλούν να τις καταλύσουν.