Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Το «επαναστατικό» σχέδιο της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη




Ο «Ριζοσπάστης» έλαβε και δημοσιεύει μία σημαντική παρέμβαση του πρώην εκλεγμένου προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη

Για λίγους πλέον συναδέλφους το χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», που αποκαλύπτει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη, ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τα προμηνύματα είχαν έρθει εδώ και καιρό. Η ιδιωτικοποίηση της Δικαιοσύνης με τη μορφή της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, η παράταση του δικαστικού έτους με αναπόδραστη συνέπεια την αύξηση της δικαστικής ύλης και, τέλος, το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία των «επενδυτικών» δικαστηρίων που μετατρέπουν τη Δικαιοσύνη από ουδέτερο κριτή σε μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, σε προστάτη των επενδυτών, έδειχναν τη συνολική πορεία και τους σχεδιασμούς. Για όλα αυτά είχαμε έγκαιρα επισημάνει τους κινδύνους, δώσαμε τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα τόσο σε επίπεδο Γενικής Συνέλευσης όσο και με άρθρα στον Τύπο και στα πολιτικά κόμματα της χώρας.

Ήρθε η ώρα του Δήμου Επιχειρηματία ανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης


  Πηγή: Eurokinissi

Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό του νέου προγράμματος για την Τοπική Διοίκηση.

Αναφέρει:

«“Ήρθε η ώρα του Δήμου Επιχειρηματία” ανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το νέο επενδυτικό πρόγραμμα, με άξονα τους Δήμους και τις Περιφέρειες, που καλούνται σε αυτήν τη φάση να συνεισφέρουν στην επανεκκίνηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη χώρα, με επίκεντρο πάντα τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες στις πόλεις και τα χωριά της χώρας που υπονομεύονται διαχρονικά.

Το βιτριόλι...


  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά

Το βιτριόλι έγινε άλλοθι της διαχρονικής ταξικής τύφλωσης των ερτζιανών και των τηλεοπτικών ιδιωτικών και κρατικών καναλιών για να θαφτεί, εκτός από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών (ΛΑΡΚΟ, Επισιτισμός, εκπαιδευτικοί) και η 24ωρη πανυγειονομική απεργία και οι κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε χτες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και άλλα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της χώρας για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. 

Στο πλευρό των υγειονομικών για άλλη μια φορά τάχθηκαν συνδικάτα και φορείς απ' όλη τη χώρα, όπως και στην περίοδο της πανδημίας, που η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας για την υγεία του λαού στάθηκαν αποφασιστικός παράγοντας για να ακουστούν οι φωνές πίσω από τις μάσκες, να οργανωθεί ο αγώνας για μέτρα προστασίας μέσα σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

Νένη Πανουργιά στο NEWS 24/7: Ήρθαμε από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα χωρίς να μας ελέγξει κανείς


Νένη Πανουργιά : Ήρθαμε από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα χωρίς να μας ελέγξει κανείς .. Διαβάστε εδω απο το NEWS 24/7 και βγάλτε συμπεράσματα για το τι καλοκαίρι μας περιμενει 

Η Νένη Πανουργιά, Ελληνίδα καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, εξιστορεί το ταξίδι της επιστροφής της στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη και καταγγέλλει ότι σε τρία αεροδρόμια δεν υπήρξε ο παραμικρός έλεγχος για κορονοϊό.


Ιδού τι μας έγραψε: "Φτάσαμε στην Αθήνα στις 16 του μηνός μέσω Φρανκφούρτης από την Νέα Υόρκη (EWR) όπου έχουν πεθάνει σχεδόν 25.000 άνθρωποι μέσα σε εβδομήντα ημέρες.


Με αρχικό εισιτήριο για τις 15 Μαϊου με United Airlines, με τρεις ακυρώσεις των πτήσεων στο μεταξύ, με ακυρωμένες όλες τις απ’ ευθείας πτήσεις από τα αεροδρόμια της περιοχής, καταφέραμε να ἐρθουμε μέσω τρίτης χώρας.

Προετοιμασία εδάφους...




Λίγα 24ωρα πριν την άφιξη Μητσοτάκη στο Ισραήλ, μία ανάλυση στο ισραηλινό «Begin-SADAT Center for Strategic Studies» τόνιζε ότι 30 χρόνια μετά την εγκαθίδρυση των μεταξύ τους διπλωματικών σχέσεων, «Ελλάδα και Ισραήλ θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν μια προσεκτική πρωτοβουλία που θα εξυπηρετούσε τα δικά τους συμφέροντα όπως και αυτά των εταίρων τους στην Ανατολική Μεσόγειο: Μια συζήτηση για τους όρους κάτω από τους οποίους το "Φόρουμ για το Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο" θα μπορούσε να γίνει πιο περιεκτικό, με την πιθανότητα ενός πολυμερούς διαλόγου με την Τουρκία. Μια τέτοια διπλωματική ευρηματικότητα Αθήνας και Ιερουσαλήμ θα αναδείκνυε όχι μόνο τον ηγετικό τους ρόλο στην περιοχή, αλλά και την αφοσίωσή τους στην εξεύρεση πρακτικών λύσεων σε μια περίοδο κατά την οποία οι ενεργειακές τιμές είναι πολύ χαμηλές εξαιτίας της Covid-19». Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο Φόρουμ - που λειτουργεί υπό την «αιγίδα» των ΗΠΑ - συμμετέχουν το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη.

Τοκογλύφοι...


Ενα δίκτυο νόμιμης «τοκογλυφίας», στοχευμένο στους αυτοαπασχολούμενους και τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες, δημιουργείται με το νομοσχέδιο για τις λεγόμενες «μικροπιστώσεις», που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Το «καρότο» αυτού του παρατραπεζικού μηχανισμού είναι η πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέχρι 25.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις, για φυσικά πρόσωπα που θέλουν να ξεκινήσουν μια τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα ή την ασκούν ήδη, για άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν και να μπουν στην αγορά εργασίας, καθώς και για όσους επαγγελματίες ανήκουν σε «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες». Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα δάνεια θα παρέχονται από «ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων», που διαθέτουν συσσωρευμένα κεφάλαια και ψάχνουν για αποδόσεις. Μεταξύ άλλων, ενδιαφέρον για το ρόλο του ...δανειστή έχουν επιδείξει εταιρείες πληρωμών, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στοιχημάτων, άλλες εταιρείες που διαθέτουν δίκτυο, εταιρείες κυρίως χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, «κοινωφελή» ιδρύματα, ακόμη και μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες! Και μετά απ' αυτά, η κυβέρνηση βρίσκει το θράσος να λέει ότι «αντικαθιστά τη μάστιγα της τοκογλυφίας με θεσμικό τρόπο»...

Καταρρέει με πάταγο


  Πηγή: Eurokinissi

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλο θράσος να εμφανίζει ως «θεματοφύλακα» του διεθνούς δικαίου τη «στρατηγική συμμαχία» με το κράτος του Ισραήλ, που εδώ και 53 χρόνια κατέχει παράνομα εδάφη της Παλαιστίνης και της Συρίας, φυλακίζει και δολοφονεί ακόμα και μικρά παιδιά, ετοιμάζεται με τις πλάτες των ΗΠΑ να προσαρτήσει την κατεχόμενη παλαιστινιακή γη, κάνοντας κουρέλι ακόμα και ψηφίσματα του ΟΗΕ, ενώ έχει τα όπλα μόνιμα στραμμένα σε χώρες της Μέσης Ανατολής, απειλώντας να σύρει ολόκληρη την περιοχή πιο βαθιά στο χάος και στον πόλεμο.

Για την «επιτυχημένη» επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν τα μονοπώλια στις δύο χώρες, καθώς επεκτείνεται και σε νέους τομείς η κερδοφόρα συνεργασία τους.