Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης στις εργαζόμενες στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, στις άνεργες, στις επαγγελματίες, στις αγρότισσες, στις συνταξιούχους, στις νέες μητέρες, στις κοπέλες που βρίσκονται στα σχολεία, στις Σχολές Μαθητείας, στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στις μετανάστριες. Τις καλεί να συμπορευτούν με το ΚΚΕ που μάχεται για την απελευθέρωση των γυναικών από τα δεσμά των διακρίσεων και της εκμετάλλευσης, που πρωτοστάτησε με αγώνες και θυσίες χιλιάδων ηρωίδων. Τις καλεί να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, μια νέα επιλογή, ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο: Το δρόμο της ελπίδας, της πάλης για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στον 21ο αιώνα.

ΠΑΤΡΑ : ΣΤ' ΑΡΜΑΤΑ - ΣΤ' ΑΡΜΑΤΑ....ΜΕ ΜΟΥΦΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ !!!


 
ΜΑΣΚΑΡΙΛΙΚΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Ελλείψει σοβαρών πολιτικών επιχειρημάτων για αντιπαράθεση με τη δημοτική Αρχή , η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, ασχολείται με τα μασκαριλίκια του Καρναβαλιού.

Ξεσάλωσαν σήμερα οι πρωτοκλασάτοι της παράταξής τους (Ρώρος, Γρηγόρης, Αγγελοπούλου) επειδή ΄΄ανακάλυψαν΄΄ ότι ένα άρμα που κατασκευάστηκε αυθαίρετα από υπάλληλο του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, δεν πήρε την έγκριση του Δ.Σ. του Οργανισμού να βγει στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

Στήριξη στο κεφάλαιο με νέα δώρα και υποθήκη τα λαϊκά δικαιώματα


Κόβει «μερίσματα» στο κεφάλαιο με εγγύηση την αντιλαϊκή πολιτική
 
 
Τα προκλητικά για το λαό πανηγύρια για την «εμπιστοσύνη των αγορών», με βάση πάντα τη διατήρηση και επέκταση όλου του μνημονιακού οπλοστασίου και τη συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, και για την άντληση νέου κρατικού δανείου δεκαετούς διάρκειας, που προστίθεται σε όλα τα υπόλοιπα δάνεια που φορτώνονται στις πλάτες του λαού, συνέχισε και χτες η κυβέρνηση.
 Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει στο Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Δευτέρας τα κύρια πορίσματα για την ελληνική οικονομία, όπως αυτά καταγράφονται στην έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας» που δημοσιοποίησε την περασμένη βδομάδα.

Σε αυτό το φόντο, εν αναμονή των νέων αντιλαϊκών μέτρων αναφορικά με τη διάλυση της προστασίας στην πρώτη κατοικία για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και των άλλων παρεμβάσεων της τρέχουσας «αξιολόγησης», η προβλεπόμενη εκταμίευση από την πλευρά του ESM προς τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό φαίνεται να μετατίθεται για επόμενη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ αναμένει την ειδική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας αναφορικά με την ποσοτικοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων στους ισολογισμούς των εγχώριων τραπεζικών ομίλων.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι για τα μούτρα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών- Κοινή δήλωση Σ. Αβραμόπουλου και Σ. Ζαριανόπουλου





Από atexnos3 στο Μαρ 7, 2019 Επικαιρότητα
 
Τη νέα προκλητική παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, στη Θεσσαλονίκη, για την επιθεώρηση του λιμανιού της πόλης, που έχει μετατραπεί σε βάση «διεκπεραίωσης» των αμερικανικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων, σχολιάζουν με κοινή τους δήλωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«”Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας”, αναφώνησε υπουργός της “Δεξιάς”, πριν από 60 χρόνια, δείχνοντας Έλληνες στρατιώτες σε Αμερικανό στρατηγό που υποδεχόταν.

Υπόλογοι για την τραγωδία στο Μάτι...




Οι ποινικές διώξεις σε βάρος κρατικών αξιωματούχων και στελεχών της Τοπικής Διοίκησης, που συνδέονται με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι, πυροδότησε έναν κύκλο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, κυρίως γύρω από το πρόσωπο της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου. Οπως και τότε, πάνω στ' αποκαΐδια και τα άψυχα σώματα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και πάνω στην οργή των συγγενών τους, έτσι και τώρα, προσπαθούν να κρύψουν όχι μόνο τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, αλλά πολύ περισσότερο το ΓΙΑΤΙ ευθύνονται και το ΠΟΙΑ είναι η πραγματική αιτία για την καταστροφή. Κυρίως, επειδή όλα όσα συνιστούν αυτήν την αιτία, τα υπερασπίζονται τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, και δεν είναι άλλα από την εμπορευματοποίηση της γης, τον χωροταξικό σχεδιασμό με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου, τα ματωμένα πλεονάσματα, που έχουν συνέπεια τις περικοπές κρατικών δαπανών στους τομείς της πυρόσβεσης και της πολιτικής προστασίας.

“Το ΚΚΕ ετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο” – Ρεσιτάλ εμφυλιακού αντικομμουνισμού από το δικηγόρο της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο




Ακόμα και την εκτέλεση των κομμουνιστών για εσχάτη προδοσία εισήγαγε στη συζήτηση ο συνήγορος των υπόδικων ναζί Γιώργος Μιχαλόλιας, επικαλούμενος με κοπτοραπτική το καταστατικό του ΚΚΕ. 

Μπορεί να μας έχει συνηθίσει η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής σε αντικομμουνιστικά μοτίβα, ιδίως όταν ξεμένει από τα – απειροελάχιστα εκ των πραγμάτων – επιχειρήματά της. Σήμερα όμως ένας από τους δικηγόρους της οργάνωσης, ο ανηψιός του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιώργος Μιχαλόλιας έδωσε πραγματικά ρέστα με το λογύδριό του, που θα μπορούσε κάλλιστα να προέρχεται από αγόρευση σε έκτακτο στρατοδικείο του εμφυλίου. Προσφεύγοντας στη θεωρία των δύο άκρων, ο Μιχαλόλιας προσκόμισε το καταστατικό του ΚΚΕ, προσπαθώντας να αποδείξει ότι εκείνο της ΧΑ, που αποτελεί και στοιχείο του κατηγορητηρίου “δεν είναι και τόσο εξωτικό” (sic), σε αντίθεση με το επικίνδυνο καταστατικό των κομμουνιστών, που απεργάζονται “τον τρίτο γύρο”.

Ο κανόνας και η λεπτομέρεια



Απασχόλησε - και σωστά - η απειλητική ανακοίνωση περιφερειακής διευθύντριας μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που αναρτήθηκε στα καταστήματά της και ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε στους εργαζόμενους να χαμογελούν γιατί τα 300 ευρώ που παίρνουν για μισθό είναι πολύ καλύτερα από το να μην παίρνουν τίποτα! Τη συγκεκριμένη περίπτωση αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» προχτές, Τρίτη 5 Μάρτη.

Απ' όλους χαρακτηρίζεται απαράδεκτο το γεγονός και καυτηριάζεται. Ομως το γοερό και υποκριτικό κλάμα αστικών και κυβερνητικών ΜΜΕ, που κατήγγειλαν το γεγονός, πήγε χέρι - χέρι με τη συγκάλυψη των πιο ουσιαστικών πλευρών του και κυρίως με το ότι η στάση αυτή της εργοδοσίας δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση», αλλά ο κανόνας.

Είναι ο κανόνας εργαζόμενοι να αμείβονται με χαμηλούς μισθούς, να εκβιάζονται, να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, χωρίς προστασία, να νιώθουν «επί ξύλου κρεμάμενοι», να βιώνουν την απειλή της ανεργίας.