Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

«Αναβάθμιση» της εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια


  Πηγή: Associated Press

Σε ανακοίνωση για τις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα "αναβάθμιση" της εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, που έχουν μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε "μπαρουταποθήκη". Από αυτήν την πολιτική θα αναβαθμιστεί η θέση, τα κέρδη και τα πεδία επενδύσεων της αστικής τάξης της χώρας, ενώ αντίθετα για τον λαό σημαίνει "αναβάθμιση" των κινδύνων, αφού όλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση στους σκληρούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο νταλκάς του Πομπέο για τις γυναίκες...

 

  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, ο «υπουργός του πολέμου», προέβησαν στις 28 Σεπτέμβρη 2020 σε επισκόπηση υψηλού επιπέδου του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ - Ελλάδας, ενόψει του Τρίτου Στρατηγικού Διαλόγου που θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον το 2021. Οι Ηνωμένες  Πολιτείες και η Ελλάδα επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στο Στρατηγικό Διάλογο ως απόδειξη των εξαιρετικών διμερών σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες. Επ' ευκαιρία αυτής της υψηλού επιπέδου επισκόπησης, εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε πολλούς τομείς.

Ό,τι και να λένε οι κυβερνητικές πηγές και τα «παπαγαλάκια» τους, δεν μπορούν να κρύψουν τους στόχους αυτής της επίσκεψης.

Ανεπιθύμητος ο Πομπέο, ο Αμερικανός υπουργός του πολέμου! (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 

 

«Pompeo go home! Ανεπιθύμητος ο Πομπέο, υπουργός του πολέμου. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!». Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε  ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η ΕΔΥΕΘ, Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, ενάντια στην παρουσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Μέσα από τη μεγάλη διαδήλωση, λαός και νεολαία, απαίτησαν «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών» και απάντησαν στην αστυνομοκρατία που επιβλήθηκε για να δώσει και με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση τα διαπιστευτήριά της, βροντοφωνάζοντας «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, στον ιμπεριαλισμό ποτέ συγχωροχάρτι».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία και Ισραηλινών φοιτητών που μετέφεραν το μήνυμα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα του λαού της χώρας τους.

Ανάποδα


«Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση, παρά τις κρίσεις, συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις... υπογραμμίζεται η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, με θετική επίδραση στο επενδυτικό περιβάλλον και το οικονομικό κλίμα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την 7η έκθεση της Κομισιόν στο πλαίσιο της «μεταμνημονικακής» εποπτείας. Και όντως, η έκθεση δίνει τα εύσημα στην κυβέρνηση, που με ψηφισμένα πάνω από 100 νομοσχέδια τον τελευταίο χρόνο, φρόντισε να βγάλει από τη μέση και τα τελευταία «εμπόδια» που είχαν απομείνει στο διάβα του κεφαλαίου, ειδικά σε ό,τι αφορά τις fast track αδειοδοτήσεις, το άνοιγμα των «πράσινων» πεδίων κερδοφορίας, την ακόμα στενότερη προσαρμογή του κρατικού μηχανισμού στις «ανάγκες» του κεφαλαίου, το «ξαλάφρωμα» των τραπεζικών ομίλων από τα «κόκκινα» δάνεια κ.ο.κ. Ακριβώς ανάποδο όμως είναι το «ταμείο» για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Τα δικά τους δικαιώματα και οι ανάγκες ξηλώνονται και συνθλίβονται, επειδή αποτελούν τα «εμπόδια» στην παραπέρα κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα παραδείγματα είναι πολλά και αποκαλυπτικά. Αν μάλιστα τα συνδυάσει κανείς με τις «δεσμεύσεις» της κυβέρνησης ότι βρισκόμαστε ακόμα στον «πρόλογο» των «μεταρρυθμίσεων» που σχεδιάζει με την «Εκθεση Πισσαρίδη», αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο: Τώρα πρέπει ο λαός να οργανώσει τη μάχη για τις δικές του ανάγκες, απέναντι στα σχέδια κεφαλαίου, κυβέρνησης και ΕΕ.

Το γεράκι


 

Αν και ελάχιστα γίνονται γνωστά από όσα συζητούν κυβέρνηση - Πομπέο πίσω από κλειστές πόρτες, η ατζέντα της επίσκεψης και η «κοινή δήλωση» των δύο ΥΠΕΞ ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι ο λαός θα πρέπει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, ειδικά μπροστά στις επικίνδυνες αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις που «τρέχουν» στην περιοχή, αλλά και τις διερευνητικές επαφές για τα Ελληνοτουρκικά, που αναμένεται να ξεκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη.

Η επίσκεψη Πομπέο επιταχύνει αυτές τις διευθετήσεις, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής και την υποστήριξη των σχεδιασμών της ευρωατλαντικής συμμαχίας στην περιοχή. Αλλά και για τα επιχειρηματικά σχέδια μονοπωλίων των ΗΠΑ, κυρίως αυτών που έχουν σχέση με την Ενέργεια.