Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ

Κατηγορία "εγκληματικής οργάνωσης" για Σκουριές



Βαριές κατηγορίες - μεταξύ αυτών της "σύστασης εγκληματικής οργάνωσης" περιλαμβάνει η δικογραφία 3.000 σελίδων που ολοκληρώνεται εντός ημερών από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αφορά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στις Σκουριές.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση "ανεβάζει" το ζήτημα με δηλώσεις στελεχών της στο πλαίσιο της συζήτησης για τη βία και τα "άκρα".

Σύμφωνα με τα Νέα η ογκώδης δικογραφία αφορά αδικήματα όπως της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, του εμπρησμού, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και των διακεκριμένων φθορών.

Σημειώνεται ότι αυτή η δικογραφία δεν αφορά την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

Στη λίστα των υπόπτων βρίσκονται σύμφωνα με τα Νέα 28 ύποπτοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κάτοικοι της Ιερισσού, οι οποίοι μιλούν για ποινικοποίηση του αγώνα τους κατά της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής τους. "Πρόκειται για μια δικογραφία τραβηγμένη από τα μαλλιά. Μια ολόκληρη κοινωνία κρίνεται επειδή διατηρεί το δικαίωμα της αντίδρασης" δηλώνει κάτοικος, μιλώντας στην εφημερίδα.

Την ίδια ώρα προκαταρκτικές έρευνες διεξάγονται για τη διαρροή από φορτίο της εταιρείας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 5 Οκτωβρίου, την οποία έφεραν στη Βουλή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και για την καταγγελία για επικίνδυνη διαρροή από φορτηγό της εταιρείας στη Ρεντίνα τον Σεπτέμβριο.

Τη Δευτέρα, αποφυλακίστηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, δύο από τους τέσσερις κατοίκους που είχαν προφυλακιστεί τους τελευταίους μήνες, κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", στις Σκουριές.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν απολογηθεί τον περασμένο Απρίλιο για την συγκεκριμένη υπόθεση και έκτοτε παρέμεναν προφυλακισμένοι στις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Το δικαστικό συμβούλιο, μετά τη συμπλήρωση του 6μήνου της προσωρινής κράτησης, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι να οριστεί η δίκη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα όπου διαμένουν.

Για το ίδιο περιστατικό είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, το περασμένο καλοκαίρι, άλλοι δύο κάτοικοι.

Η υποδοχή των αποφυλακισθέντων
πηγή: nooz.gr