Τρίτη 14 Μαΐου 2019

SPOT ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


«Για την Ευρώπη του Σοσιαλισμού»

 



Δείτε το νέο προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές του 2019, με τίτλο «Για την Ευρώπη του Σοσιαλισμού», στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι Κομμουνιστικών Κομμάτων και από άλλες χώρες της Ευρώπης (ΚΚ - Ιταλία, ΚΚ των Εργαζομένων Ισπανίας, ΚΚ Σουηδίας).

“Δε θ’αφήσουμε τους κομμουνιστές να πάνε το χωριό μας 100 χρόνια πίσω” – Απάντηση στην αντι-ΚΚΕ χυδαιότητα από τους “ανεξάρτητους” του Μανταμάδου



Σε μια λυσσαλέα εκστρατεία κατά της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ έχει επιδοθεί ο “ανεξάρτητος” συνδυασμός που στηρίζεται από Σύριζα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στο Μανταμάδο. 


Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε “πανστρατιά” αστικών δυνάμεων για την καταπολέμηση του ΚΚΕ, πάντα υπό το περίβλημα του “ανεξάρτητου” συνδυασμού. Στο παραδοσιακά “κόκκινο” Μανταμάδο της Λέσβου, δεν κρύβουν καν το σκοπό τους, διαλαλώντας πως θα κάνουν το παν για να εμποδίσουν τους κομμουνιστές να βγουν πρώτοι στην κοινότητα. Με το γνώριμο ρεπερτόριο της “οπισθοδρομικότητας” τάχα της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, κάνουν το άσπρο μαύρο, αποσιωπώντας τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για τα προβλήματα του χωριού. Στη συκοφαντική αυτή εκστρατεία δίνει απάντηση η Βάσω Αντώνα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της ΛΑΣΥ, με συγκεκριμένα στοιχεία για την αδιαφορία των “ανεξάρτητων” υποψηφίων για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα και τους κατοίκους της.

Ξετσιπωσιά


Ενα προκλητικό προεκλογικό σποτ, με τίτλο «Η δύναμη των Ελλήνων», αντιγραφή παλιότερων του ΠΑΣΟΚ, κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης. Η νούμερο 1 πρόκληση είναι ότι προσπαθεί (για ακόμα μια φορά) να καπηλευθεί πρόσωπα και κορυφαίες στιγμές του εργατικού - λαϊκού και του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, πετώντας ανάμεσα στα εναλλασσόμενα πλάνα φωτογραφίες του Βάρναλη, του Ρίτσου, του Βελουχιώτη, του Ζαχαριάδη, του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη, της Μάχης της Αθήνας, του ΔΣΕ, του Γρηγόρη Λαμπράκη, της αντιδικτατορικής πάλης. Ο Τσίπρας, που εμφανίζεται σε όλο το τελευταίο μέρος του σποτ, παρουσιάζεται χυδαία ως η συνέχεια (!) αυτής της ανεκτίμητης αγωνιστικής παράδοσης του λαού μας και των ηρωικών μορφών που γέννησε. Για τέτοιο θράσος και για τέτοια ξετσιπωσιά μιλάμε! Η «αριστερά» των μνημονίων, του ΝΑΤΟ, της Μόριας και της συγκυβέρνησης με τους εθνικιστές - ακροδεξιούς ΑΝΕΛ δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, στην προσπάθειά της να ξεπλυθεί κυρίως στα μάτια της νεολαίας. Μάλιστα, η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ανάμεσα στα πρόσωπα που εμφανίζονται στο σποτ είναι και ο δικτάτορας Μεταξάς! Δίπλα - δίπλα ο φασίστας Μεταξάς, που τον υμνούν η Χρυσή Αυγή και όλος ο ακροδεξιός εσμός, με τον Βελουχιώτη (τον οποίο ο Μεταξάς είχε εξορίσει στη Γαύδο) και τους άλλους κομμουνιστές αγωνιστές. Και μαζί ο Βενιζέλος του «Ιδιώνυμου», ο Πλαστήρας της εκτέλεσης Μπελογιάννη, ο Γεώργιος Παπανδρέου του Δεκέμβρη του '44... Μετά το κράξιμο που έφαγαν, βέβαια, αφαίρεσαν τη φωτογραφία του Μεταξά, αλλά το σποτ συνεχίζει να προβάλλεται κανονικά. Οποιος αισθάνεται πραγματικά αριστερός και προοδευτικός, έχει έναν ακόμα λόγο να ρίξει «φούμο» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας το ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες του Μάη.

Σάπιες «αξίες» και «αρχές»...


Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με τη λεγόμενη «Διακήρυξη του Σιμπίου», επιβεβαιώνει τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου. Χέρι χέρι σοσιαλδημοκράτες (μαζί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), νεοφιλελεύθεροι, ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιοί, όπως ο Κουρτς, ο Σαλβίνι και ο Ορμπαν, ηγέτες των Βαλτικών χωρών, που υμνούν τους φασίστες των SS, υπέγραψαν μεταξύ άλλων την εξής αντικομμουνιστική διακήρυξη: «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα που είχε διχοτομήσει την Ευρώπη για δεκαετίες». Αυτήν την κατάπτυστη διατύπωση, που για δεκαετίες έστελνε και στη χώρα μας αγωνιστές στα εκτελεστικά αποσπάσματα, τόλμησαν να την υπογράψουν την 9η Μάη, ανήμερα της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που για να διαγραφεί από τη μνήμη, κυρίως της νεολαίας, προκλητικά έχει βαφτιστεί «μέρα της ΕΕ».

Αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης




Οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης , πραγματοποιήθηκαν από την 1η μέχρι τις 12 Απρίλη του 2019.

 Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος, η διαρκής ενημέρωση των συναδέλφων  για τα προβλήματα μας, η ανάδειξη της ανάγκης να ισχυροποιηθούν τα σωματεία με μαζικές νέες εγγραφές συναδέλφων, η προβολή των αιτημάτων μας για επανάκτηση όλων των απωλειών στις συντάξεις μας και απαίτηση πολιτικής λύσης για την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, είχαν σαν αποτέλεσμα την εγγραφή περισσότερων από 300 νέων μελών και την αύξηση των ψηφισάντων κατά 200 περίπου, από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες το 2016.

Η αύξηση αυτή των ψηφισάντων, ψήφισαν 1026 συνάδελφοι  για  Διοικητικό συμβούλιο και αντιπροσώπους, αύξησε τους αντιπροσώπους του Σωματείου από 11 σε 13 στην Ομοσπονδία και από 12 σε 14 στο Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης. 
Η νέα Διοίκηση του Σωματείου συγκροτήθηκε σε σώμα στην πρώτη συνεδρίαση της στις  23/04/2019 και εξέλεξε τα μέλη του προεδρείου.

Πρόεδρος           Ρέβας   Βασίλης

Αντιπρόεδρος    Σαλονικιός  Χρήστος

Γ. Γραμματέας    Κουτσούνης  Χαράλαμπος

Αν.Γ. Γραμματέας  Νικολαΐδης Μανώλης

Ταμίας          Χατζηιωάννου Σοφία 

Μέλη:

Γιαννόπουλος Δημήτριος

Εξαδάκτυλος     Δημήτριος

Εμμανουηλίδης  Όμηρος

Καλαντίδου  Σοφία

Μητρούδας  Αθανάσιος

Οργατζής Ακίνδυνος                      

Στην τελική ευθεία



Λιγότερο από δύο βδομάδες απομένουν μέχρι την τριπλή εκλογική μάχη της 26ης Μάη. Στις λίγες αυτές μέρες, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι εκατοντάδες εκλογικές επιτροπές στήριξης που έχουν συγκροτηθεί σε όλη τη χώρα, όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, οι υποψήφιοι που συγκροτούν τα αγωνιστικά μας ψηφοδέλτια, μπαίνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, όλοι σαν ένας άνθρωπος σ' αυτήν την απαιτητική μάχη, για ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να εκφραστούν και στην κάλπη το θετικό κλίμα που συναντάμε σε όλη την προεκλογική δραστηριότητα, η εκτίμηση που εκφράζει ένας ευρύτερος κύκλος εργαζομένων για τη στάση που έχει κρατήσει το Κόμμα μας τα τελευταία χρόνια.

Να αποτυπωθούν και στην κάλπη η επανασυσπείρωση δυνάμεων στο Κόμμα και η διάθεση συμπόρευσης από έναν κόσμο που στο παρελθόν έκανε άλλες πολιτικές επιλογές και τώρα διαπιστώνει ότι η ίδια η ζωή δικαιώνει τις θέσεις του ΚΚΕ.