Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Εδώ στο Δήμο Ωραιοκάστρου έχετε τα “ τα προσόντα “ να κάνετε τέτοια πολίτικη; Ή είστε απλά “ νομοταγής” ;



Ο Δήμος Πατρέων ζητά την πρόσληψη 551 τακτικών υπαλλήλων




Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, θέτει την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης 551 τακτικών υπαλλήλων στο Δήμο Πατρέων.

Παρατίθεται η επιστολή του Κ. Πελετίδη: 

«Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι ο Δήμος Πατρέων είναι τρίτος δήμος της χώρας με πληθυσμό 215.000 κατοίκων και καλύπτει τεράστια έκταση σε εξυπηρέτηση δημοτών μετά τον "Καλλικράτη", όπου εντάχθηκαν στο δήμο μας ως Δημοτικές Ενότητες οι πρώην Δήμοι Μεσσάτιδος, Βραχναιΐκων, Παραλίας και Ρίου.

Πέραν αυτών, έχουν περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σειρά σημαντικών υπηρεσιών αρμόδιων υπουργείων, χωρίς παράλληλη υποστήριξη τόσο σε κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και σε υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού.

Σε σχέση με το προσωπικό οι πολιτικές επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων, προσαρμοσμένες στις κατευθύνσεις της ΕΕ, έχουν μειώσει δραματικά τον αριθμό των εργαζομένων μέσα από απολύσεις, από αναστολές προσλήψεων, από διαθεσιμότητες, αλλά και συνταξιοδοτήσεις.

Με βάση τα παραπάνω, ο συνολικός αριθμός μείωσης του τακτικού προσωπικού μόνο κατά την τελευταία τριετία και απαιτήσεις προσλήψεων σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, ΝΠΔΔ και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ανέρχεται σε 551 εργαζόμενους.

Κατόπιν αυτών και στη συνεχιζόμενη κατάσταση, τίθεται πλέον εξαιρετικά κρίσιμη η ίδια η αποστολή των υπηρεσιών του δήμου που να είναι επ’ ωφελεία των δημοτών.

Εξάλλου ο αριθμός του προσωπικού που έχει απομείνει βαίνει συνεχώς μειούμενος λόγω συνταξιοδοτήσεων, κάτι που ιδιαίτερα περισσότερο επιδρά στην ήδη υπάρχουσα κρισιμότητα.

Διεκδικούμε δήμο με καθολικά δημόσια χαρακτηριστικά, που περνά μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ).

Η αποδυνάμωση των υπηρεσιών του δήμου από ανθρώπινο δυναμικό με τη συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων αποβαίνει επ’ ωφελεία επιχειρηματικών ομίλων, πολιτική την οποία μάχεται η Δημοτική μας Αρχή.

Στα πλαίσια αυτά θέτουμε επιτακτικά την ανάγκη προσλήψεων προσωπικού με έγκριση των σχετικών πιστώσεων και ζητούμε τις υπόψη προσλήψεις σε τακτικές μόνιμες θέσεις εργασίας στο σύνολο των υπηρεσιών του δήμου όπως παραπάνω εκτέθηκαν και σε γενικό σύνολο 551 απαιτήσεων πρόσληψης τακτικών υπαλλήλων.

Ακολουθεί έγγραφό μας κατά κλάδο και ειδικότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σας».
 902


 

Φάτε μάτια ψάρια και …«πρωτογενές πλεόνασμα»


Παρά τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα και το σφαγιασμό στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα, το δημόσιο χρέος καλπάζει στα ύψη και μαζί του οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών και επιχειρήσεων» στο δημόσιο και τις τράπεζες

ΕΓΓΥΗΣΗ

Χτες, 21 Οκτώβρη 2014, είδαν το φως της δημοσιότητας 3 διαφορετικές ειδήσεις (με στοιχεία για βασικά μεγέθη της οικονομίας), οι οποίες αποτυπώνουν ανάγλυφα και τα «επιτεύγματα» των πολιτικών μονόπλευρης λιτότητας, που συνεχίζουν να υπηρετούν οι βουλευτές και τα στελέχη των δύο κομμάτων της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και οι 3 ειδήσεις, αναφέρονται στην εξέλιξη βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Η πρώτη και δεύτερη είδηση αναφέρεται στην εξέλιξη που σημείωσαν στο εννεάμηνο Γενάρης- Σεπτέμβρης 2014 τα δημόσια οικονομικά (χωρίς τη δαπάνη για τους τόκους των δανείων του δημοσίου) και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (χρέη) νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το δημόσιο (εφορίες). Η τρίτη είδηση αναφέρεται στην πορεία που σημείωσαν το έτος 2013 το σύνολο των δημόσιων οικονομικών (μαζί με τους τόκους) αλλά και το δημόσιο χρέος της χώρας.
Η πρώτη είδηση, είναι «ευχάριστη», καθώς εμφανίζει βελτίωση του αποτελέσματος της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών (χωρίς τους τόκους αποπληρωμής των δανείων). Συγκεκριμένα, στο εννεάμηνο Γενάρης- Σεπτέμβρης 2014, το αποτέλεσμα της πράξης έσοδα μείον έξοδα του κράτους (χωρίς τους τόκους) ήταν θετικό αφού προέκυψε «πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ»! Όπως μάλιστα σημειώνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το πρωτογενές πλεόνασμα, ήταν μεγαλύτερο κατά 981 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τον στόχο που είχε τεθεί στο Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας (ΕΠΔΣ). Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε, πως οι «θυσίες» τις οποίες επιβάλλουν στα πλατιά λαϊκά στρώματα τα κόμματα της συγκυβέρνησης «πιάνουν τόπο» (!) αφού τα κρατικά ελλείμματα μετατράπηκαν σε… πλεονάσματα!