Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Φοιτητές ΕΜΠ προς εργαζόμενους της ΕΡΤ: Εκπέμψτε μέσα από το Πολυτεχνείο


Κάλεσμα στους εργαζομένους της  ΕΡΤ να εκπέμψουν μέσα από το Πολυτεχνείο, κόντρα στις απαράδεκτες απειλές της Αστυνομίας απευθύνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ. «Καλούμε τους απολυμένους αγωνιστές της ΕΡΤ, όλους τους εργαζομένους και τη νεολαία να μην κάνουν βήμα πίσω και να βρεθούν αποφασιστικά μαζί με τους φοιτητές στο χώρο του Πολυτεχνείου» σημειώνουν καλώντας σε μία δυναμική κινητοποίηση - απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που χτυπά τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και την κοινωνία.

 
Εδώ και 10 εβδομάδες, η κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει ένα μεγάλο χτύπημα απέναντι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, ένα χτύπημα που μέσα απο τις εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων στα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας(ΕΚΠΑ-ΕΜΠ-ΑΠΘ-ΠΑΤΡΩΝ κλπ), στόχο έχει την διάλυση και το ξεπούλημα των ιδρυμάτων και παράλληλα να ανοιχθεί ο δρόμος για την υλοποίηση όλης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής(δίδακτρα, συγχωνεύσεις σχολών και σπάσιμο πτυχίων,διαγραφές).
Και απαντώντας στις κινήσεις αυτές της κυβέρνησης οι Σύλλογοι των Εργαζομένων και Φοιτητών ξεκαθαρίζουν ότι «σε αντίθεση  με όσους θέλουν να μιλάνε για μειοψηφίες που «κλείνουν’» τις σχολές, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να λέμε ότι όχι μόνο δεν κλείνουμε τις σχολές μας, αλλά είμαστε εμείς που μέσα από τις μαζικές και μαχητικές απεργίες και καταλήψεις μας, παλεύουμε ώστε το Πολυτεχνείο να παραμείνει πραγματικά ανοιχτό.»
Όπως υπογραμμίζουν:
Στην 10η και πιο κρίσιμη εβδομάδα, 9 από τους 9 Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΜΠ αποφάσισαν μέσα από τις πιο μαζικές συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων, ότι ο αγώνας που φοιτητές και εργαζόμενοι δίνουμε μαζί, είναι δίκαιος, κοινωνικά χρήσιμος και άρα πρέπει να συνεχιστεί με στόχο να αγκαλιαστεί από όλη την νεολαία και τους εργαζομένους.
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, σημειώνουν, ότι αποφασίστηκε, -  40 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ότι θα πρέπει τόσο το 3ήμερο εκδηλώσεων (14-15-16) στο κτήριο της Πατησίων όσο και η Παλλαϊκή-Αντιιμπεριαλιστική- Αντιφασιστική πορεία (17/11) να γεμίσουν από τον κόσμο που τόσα χρόνια τυραννιέται από αυτή την εξαθλιωτική πολιτική.
Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η πρωτοβουλία, να γίνει κάλεσμα σε μια σειρά σωματείων από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, απεργούς και άνεργους, «να δώσουν το παρόν έτσι ώστε στους καιρούς των απανωτών Μνημονίων, της φτώχιας και του φασισμού, να σηκώσουν και στις δικές τους πλάτες την βαριά κληρονομιά που μας αφήνουν οι νεκροί του ’73»
Όπως υπογραμμίζουν, στη λίστα των καλεσμένων, πρώτοι ήταν οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «και αυτό φάνηκε να αναστάτωσε τα κυβερνητικά επιτελεία».

Η ΓΑΔΑ, όμως σημειώνουν, απείλησε ανοιχτά ότι σε περίπτωση που το σήμα της ΕΡΤ εκπέμψει από το Πολυτεχνείο, το κτήριο θα αποκλειστεί και θα ακολουθήσει εισβολή αστυνομικών δυνάμεων!
Καλούν όμως τους εργαζομένους να μην κάνουν βήμα πίσω και να βρεθούν αποφασιστικά στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων.
 
Όπως υπογραμμίζουν:
«Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μας πείσει πια για το "όραμα της Ανάπτυξης" μιας και έχουμε καταλάβει ότι αυτό θα σημαίνει μισθούς με 400 ευρώ, θα σημαίνει νεολαία και εργαζομένους βουτηγμένους στα χρέη και την ανεργία. Δεν μπορεί πια να μας πείσει και έτσι επιλέγει ανοιχτά να μας τρομοκρατήσει, όπως επιβεβαιώνει και το τελεσίγραφο της ΓΑΔΑ. Ο Σαμαράς και η παρέα του, μπορεί να φαίνονται σαν μανιασμένοι εκτελεστές, έτοιμοι να πετσοκόψουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάθε έννοια δημοκρατίας, ανάλογα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Μπορεί να χλευάζουν τις θυσίες των νεκρών και να χαμογελούν θεωρώντας ότι 40 χρόνια μετά, θα πάρουν τη ρεβάνς.
Όμως εμείς δεν φοβόμαστε. Δεν φοβόμαστε και δεν σκύβουμε το κεφάλι, γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν εκείνες οι στιγμές στην Ιστορία όπου η οργή του λαού συναντάται και μετατρέπεται σε κύμα ανατροπής. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε ο Νοέμβρης του ’13, ο δικός μας Νοέμβρης, να είναι μια τέτοια στιγμή. Μια στιγμή όπου η οργή του φτωχού και του άνεργου, θα ενωθεί με την οργή του μαθητή που διαβάζει χωρίς ρεύμα και την οργή του άρρωστου που αργοπεθαίνει στα νοσοκομεία για 25 ευρώ.
Και τότε μονάχα εμείς θα χαμογελάμε.»
πηγή: ertopen