Σάββατο 2 Απριλίου 2022

«Πυρετός» εμπλοκής στα επικίνδυνα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών


«Μήνυμα ΝΑΤΟικής αποφασιστικότητας απέναντι στη Ρωσία» η «Ηνίοχος» λέει η κυβέρνηση!

 

« Μήνυμα πολέμου» ακόμα και για γενικευμένη πολεμική σύγκρουση στέλνει η γιγάντια άσκηση «Ηνίοχος 22», που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο την Ανδραβίδα και στην οποία συμμετέχουν και τα δύο από τα πέντε αεροπλανοφόρα που έχει αναπτύξει συνολικά το ΝΑΤΟ από τον Ατλαντικό έως τη Μεσόγειο απέναντι στη Ρωσία, και συγκεκριμένα το αμερικανικό «Harry S. Truman» και το γαλλικό «Charles de Gaulle».

Για την εν λόγω «πρόβα πολέμου» - σχετικά με την οποία η κυβέρνηση «επαίρεται» για τους ρόλους που αναλαμβάνει στα βρώμικα ΝΑΤΟικά σχέδια - έχει συγκεντρωθεί μια τεράστια δύναμη πυρός, ένα «μίνι ΝΑΤΟ»: Ενδεικτικά, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ επί ελληνικού εδάφους εμπλέκονται συνολικά 1.900 στελέχη από 10 χώρες, τα 2 αεροπλανοφόρα με τα πλοία συνοδείας τους, 130 αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων από 20 συνολικά χώρες, καθώς και 10 Μονάδες Επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.

Εκτός της «Ηνίοχος 22» διεξάγεται και η «Ωρίων 22», στην οποία πέρα από τις ελληνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) και Ειδικές Μονάδες των Σωμάτων Ασφαλείας (σε άλλο ένα δείγμα της στρατιωτικοποίησής τους από τη μία και της βαθύτερης εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα «εσωτερικής ασφάλειας» από την άλλη) συμμετέχουν μέσα και προσωπικό από Βουλγαρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς επίσης παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αυστρία και το Μαυροβούνιο.

Σπέρνουν πείνα, θερίζουν θύελλες

 


 

Ήταν πριν από πέντε χρόνια όταν το αμερικανικό Πεντάγωνο προειδοποιούσε για τους…κινδύνους του μέλλοντος. Όπως χαρακτηριστικά λεγόταν σε σχετικό προπαγανδιστικό βίντεο: «Το αστικό περιβάλλον θα είναι ο τόπος όπου θα συγκλίνουν οι οδηγοί της αστάθειας. (…)Ο κίνδυνος των φυσικών καταστροφών, η κλιματική αλλαγή, η άναρχη ανάπτυξη, η οποία θα μεγεθύνει τον κλιμακούμενο διαχωρισμό πλουσίων και φτωχών (…) θα διχάσουν την απελπισμένη ανθρωπότητα. (…) Η κλίμακα και η πυκνότητα αυτών των ιδιοκτησιών θα προκαλεί τρόμο σε μια πόλη δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το 99% του πληθυσμού είναι οι κοινοί κάτοικοι και το 1% αντιπροσωπεύει μια απειλή 100 χιλιάδων.(…) Μια σαφή απειλή».

Όπου «σαφή απειλή», εσείς μπορείτε να βάλετε αναρχικούς, αλλά και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στην Ελλάδα. Άλλωστε, με αυτούς ως φόντο μάς ενημέρωναν για τα μελλούμενα οι αρμόδιοι του στρατού των ΗΠΑ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αρνούνται να «βάλουν πλάτη» στη μεταφορά ΝΑΤΟικών αρμάτων


«Πιέσεις» από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Εργατικά σωματεία Θεσσαλονίκης: Καμία εμπλοκή του ελληνικού σιδηρόδρομου στη μεταφορά πολεμικού υλικού

 

 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απειλεί εργαζόμενους από το μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης που αρνήθηκαν να μετακινηθούν στην Αλεξανδρούπολη για να συμμετάσχουν στην τεχνική εξασφάλιση - υποστήριξη των μηχανών που αυτές τις μέρες μεταφέρουν άρματα του ΝΑΤΟ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης!

Εδώ και περίπου δυο βδομάδες ασκείται πίεση στους εργαζόμενους στο μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης να μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη. Αρχικά η εργοδοσία υποδείκνυε ποιος εργαζόμενος θα πρέπει να πάει και, όταν εισέπραξε την άρνησή τους, τους είπε «να τα βρουν μεταξύ τους». Όταν πάλι κανένας δεν δέχτηκε να μετακινηθεί «εθελοντικά», ενεργοποίησε την «υποχρεωτικότητα», επικαλούμενη ότι στη σύμβαση εργασίας τους αναφέρεται πως «ο εργαζόμενος μπορεί να διαταχθεί ανάλογα με τις ανάγκες» της εταιρείας. Έτσι, έστειλε έναν εργαζόμενο με ειδικότητα ηλεκτρολόγου, ο οποίος επέστρεψε και πρέπει να αντικατασταθεί από άλλον.

Πίσω από την κουρτίνα...

 

ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


«Η Ρωσία μπορεί να κερδίζει τον πόλεμο των όπλων. Αλλά η Ουκρανία κερδίζει τον πόλεμο της πληροφορίας. Αυτό είναι το κλειδί για να λάβουν την υποστήριξη και τη συμπάθεια των συμμάχων».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Σον Μακ Φέιτ, ανώτερο στέλεχος της ευρωατλαντικής «δεξαμενής σκέψης» «Atlantic Council», που μίλησε πριν από λίγες μέρες στην «Washington Post» για την επιτυχία της ουκρανικής κυβέρνησης στον πόλεμο της πληροφορίας.1

Η εκστρατεία αυτή βασίζεται σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή προπαγάνδας, στην οποία συμμετέχουν - πέρα από επιτελεία ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών - πάνω από 150 εταιρείες δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας, οι οποίες συνεργάζονται με το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, προκειμένου το ευρωατλαντικό αφήγημα να επικρατήσει στη σφαίρα της πληροφορίας.

Μάλιστα, είναι τόσο «επιτυχημένη», που όπως σημειώνει η «Washington Post», διάφοροι Δυτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι «αν και δεν μπορούν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα πολλές από τις πληροφορίες που δίνει το Κίεβο σχετικά με την εξελισσόμενη κατάσταση στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των θυμάτων και για τις δύο πλευρές, αναγνωρίζουν την εξαιρετικά αποτελεσματική στρατηγική επικοινωνίας του».

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 2-3 Απρίλη 2022

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 26-27 Μάρτη:

  • «Βούλιαξε το Σύνταγμα στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΚΚΕ

Δυνατό «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», στον αγώνα για να νικήσουν οι λαοί!

Δ. Κουτσούμπας: Να σταματήσει τώρα κάθε ελληνική εμπλοκή! Δεν θα πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου.

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι με το ΚΚΕ, στον δρόμο της ελπίδας και της ανατροπής, με τον λαό στην εξουσία, τον σοσιαλισμό.

  • Αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη

Γέννημα θρέμμα ΚΚΕς, αίμα από το αίμα του λαού.

Δ. Κουτσούμπας: «Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, διαλέγουμε το στρατόπεδο των λαών» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


 
 

Το Σύνταγμα βούλιαξε από τον κόσμο. Χιλιάδες λαού από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου έδωσαν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία του).

Ένωσαν τη φωνή τους στο σύνθημα: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Διεκδίκησαν να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας. Βροντοφώναξαν ότι δεν δέχονται να πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου, την ακρίβεια που εξανεμίζει το εργατικό - λαϊκό εισόδημα και τη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια.