Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

5 τρόποι για να ανακαλύψεις που κρύβονται οι συριζαίοι



Η αλήθεια είναι πως τελευταία οι συριζαίοι δεν κάνουν δημόσιες πολιτικές εμφανίσεις, κυρίως γιατί επιδίδονται σε ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες με την μορφή αγέλης προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι. Η μυστικοπάθεια που τους διακρίνει όμως, μπορεί να ξεπεραστεί με κάποιες φράσεις κλειδιά και αίφνης θα βρεις τον συριζαίο που αναζητούσες, ή τον συριζαίο από τον οποίο θέλεις να απαλλαγείς.
γράφει ο Χρήστος Μιάμης
  1. Φωνάζεις δυνατά στην μέση της πλατείας Κουμουνδούρου : Ο Τολιάτι ήταν πολιτικά ηλίθιος. Ο συριζαίος θα πεταχτεί άμεσα έξω από τα γραφεία του κόμματος, όχι για τον Τολιάτι που πιθανότατα θα νομίζει ότι είναι δεξί μπακ στη Μίλαν, αλλά για το «πολιτικά ηλίθιος» πιστεύοντας, δικαίως, ότι τον αφορά προσωπικά

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




                                                                               Καλαμαριά27/3/2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Η  Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς καταγγέλλει  τη Διοίκηση του Δήμου και τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΕΚΚ) για την κωλυσιεργία που προκλητικά επιδεικνύουν για την έκδοση ψηφίσματος που έχει καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση και αφορά την καταδίκη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που γενικεύονται και σχεδιάζεται να ξεπεράσουν τις 150 χιλιάδες.
 
    Η  Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς έχει καταθέσει το ψήφισμα στις 18 Δεκέμβρη 2017 (!), έχει ζητήσει από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση και έχουν περάσει περισσότερο από τρείς μήνες, και το ψήφισμα με διάφορες προφάσεις συνεχίζει να βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια!
Την ώρα που οι εργαζόμενοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κάτω από το βάρος των περικοπών των μισθών ή της ανεργίας καθώς και της άγριας φορολογίας των εισοδημάτων τους και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει σε  κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών για χρέη σε  τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, η στάση των παρατάξεων στο Δήμο Καλαμαριάς, πέρα από δικαιολογίες, προφάσεις και υπεκφυγές, αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα συμφωνούν με τη βάρβαρη αυτή πολιτική που ξεσπιτώνει και τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες. Τονίζουμε ότι οι κατασχέσεις στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ και τους συνταξιούχους.

Συγκοινωνούντα δοχεία οι νεοναζιστικές δολοφονικές οργανώσεις


Κοινή «εκπαίδευση» Χρυσής Αυγής και Combat 18 υπό τις διαταγές του Κασιδιάρη 
 
Κοινή «εκπαίδευση» Χρυσής Αυγής και Combat 18 υπό τις διαταγές του Κασιδιάρη 
 
Ως συγκοινωνούντα δοχεία λειτουργούν οι νεοναζιστικές δολοφονικές οργανώσεις. Με τη σύλληψη των επτά μελών της «Combat 18 Hellas» είδαν το φως της δημοσιότητας πολλά στοιχεία για τις σχέσεις μεταξύ αυτής της οργάνωσης με τη Χρυσή Αυγή, με τους «Ανένταχτους Μαιάνδριου Εθνικιστές», με παραστρατιωτικές οργανώσεις αλλά και με το γεγονός ότι στελέχη των νεοναζιστικών οργανώσεων είναι ενταγμένα σε πολιτικούς σχηματισμούς στο χώρο της ακροδεξιάς.

Άλλο ένα στοιχείο η φωτογραφία όπου φαίνεται η κοινή εκπαίδευση υπό τις προσταγές του Κασιδιάρη.  

902.gr

Παράξενος καρπός


Ιανουάριος 2017, Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους νεοεκλεγμένους προέδρους τής χώρας, ο Ντόναλντ Τραμπ, ετοιμάζεται για την λαμπερή τελετή τής ορκωμοσίας του, ενώ οι διαμαρτυρίες για την εκλογή του συνεχίζονται αμείωτες. Το επιτελείο του αναζητεί απεγνωσμένα κάποιον διάσημο καλλιτέχνη, που θα δεχτεί να τραγουδήσει στην εν λόγω τελετή, προσδίδοντάς της επί πλέον λαμπρότητα. Δυστυχώς, όμως, οι άνθρωποι του Τραμπ πέφτουν συνεχώς πάνω σε κλειστές πόρτες. Κανένα μεγάλο όνομα δεν δέχεται να συνδεθεί με τον πρόεδρο, του οποίου οι ρατσιστικές, εθνικιστικές, σεξιστικές και εν γένει αλλοπρόσαλλες κατά καιρούς τοποθετήσεις και δηλώσεις τον καθιστούν αντιπαθή.

Πονηρά σκεπτόμενοι, οι άνθρωποι του προέδρου καταφεύγουν σε άλλη λύση. Αντί για κάποιο μεγάλο και καταξιωμένο όνομα, θα καλέσουν ένα από τα φυντάνια των τηλεδιαγωνισμών ταλέντων, τα οποία έχουν υψηλή αποδοχή από την νεολαία αλλά και εκτυφλωτική λάμψη, έστω και εφήμερη. Έτσι, απευθύνονται στην Ρεβέκκα Φέργκιουσον, η οποία είχε γίνει γνωστή τερματίζοντας δεύτερη στο βρεττανικό X-Factor το 2010 και είχε ξεκινήσει μια συμπαθητική καρριέρα ως τραγουδίστρια και ως ηθοποιός. Η Φέργκιουσον δεν αρνείται ευθέως αλλά η απάντησή της κόβει σαν ξυράφι:

Ο Κώστας Πελετίδης στο Δικαστήριο υπέρ των εργαζομένων - παρατασιούχων


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας παραβρέθηκαν την Πέμπτη 29 Μάρτη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, όπου συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 16 εργαζομένων στα Κοιμητήρια.

Εξάλλου σήμερα Παρασκευή παραβρέθηκαν στο ίδιο Δικαστήριο για τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων 44 εργαζομένων - παρατασιούχων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου (Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός).

Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν προκειμένου να συνεχίσουν την εργασία τους και μετά τις 31 Μάρτη 2018, γιατί ο Ν.4479/17 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ορίζει ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να απασχολούνται μετά την ημερομηνία αυτή. Οδηγούνται δηλαδή στην απόλυση.

Διπλή πρόκληση


«(...) η ΓΣΕΕ στάθηκε γι' άλλη μια φορά στο ύψος της ευθύνης και του καθήκοντος που οι εργαζόμενοι της έχουν αναθέσει και με την υπογραφή της στη νέα ΕΓΣΣΕ κράτησε ζωντανό το θεσμό, διασώζοντας προηγούμενες συλλογικές ρυθμίσεις και θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων. Μέχρι οι συνθήκες να το επιτρέψουν, οι κοινωνικοί διαπραγματευτές αναζήτησαν και θα συνεχίσουν να αναζητούν νέους τρόπους και πεδία διαπραγμάτευσης για την βελτίωση της κοινωνικοασφαλιστικής θέσης των πιο αδύναμων και απροστάτευτων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα». Το πιο προκλητικό σ' αυτήν τη δήλωση, που έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ με τις εργοδοτικές ενώσεις, δεν είναι η προσπάθεια της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας να εμφανιστεί ως «σωτήρας» τάχα των «θεσμικών δικαιωμάτων» των εργαζομένων, νομιμοποιώντας τον άθλιο κατώτερο μισθό των 586 και 511 ευρώ μεικτά. Αλλά η ...αγιοποίηση των «κοινωνικών διαπραγματευτών», ανάμεσα σ' αυτούς και της εργοδοσίας, η οποία ανησυχεί τάχα και κόπτεται για τους «πιο αδύναμους και απροστάτευτους εργαζόμενους»! Ετσι παρουσιάζει η ΓΣΕΕ στα μάτια των εργαζομένων τους μεγαλοεργοδότες που δεν εμφανίζονται στις διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές Συμβάσεις και, όπου ανοίγουν τα χαρτιά τους, ζητάνε κλαδικούς μισθούς στα όρια του σημερινού κατώτερου! Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός ξεσαλώνει και είναι στο χέρι των εργαζομένων να τον βάλουν στην άκρη και να δυναμώσουν σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς τη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων.

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ



Η Τουρκία κατέλαβε το Αφρίν στη ΒΔ Συρία που εκκενώθηκε από τους κατοίκους κι εγκαταλείφθηκε από τους Κούρδους μαχητές του, η Τουρκία αντιπαρατίθεται με τη χώρα μας  στο ζήτημα της Κυπριακής ΑΟΖ και των ερευνών για ανακάλυψη κι εξόρυξη  υδρογονανθράκων, η Τουρκία προφυλακίζει  στα σύνορα στον Έβρο έλληνες στρατιωτικούς που αποπροσανατολίστηκαν και μπήκαν σε τούρκικο έδαφος –και συνεχίζει ένας ακόμα γύρος  από παζαρέματα και απειλές, ανταλλάγματα και πιέσεις, οξύνσεις και προσεγγίσεις, και πώς να βολευτούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ κι από κοντά, εκτός των άλλων,  και  το αλληλοεξαρτώμενο μικρομέγαλο δίδυμο Ελλάδας και Τουρκίας.  
 
               Και ξανά οι ανταγωνισμοί και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα  σ’ ένα περιβάλλον παγκοσμιοποιημένης  οικονομίας   παίρνουν τη μορφή ανταγωνισμών ανάμεσα σε εθνικά κράτη και υπάρχει ο κίνδυνος να παρασύρουν λαούς σε πολεμικές συγκρούσεις. Και πάλι θα είναι βασικό επιχείρημα η υπεράσπιση της  πατρίδας απέναντι σε κάποιαν άλλη πατρίδα, κι έτσι να δικαιολογούνται βία και εγκλήματα που θα συμβαίνουν. Αλλά όμως και  πολλοί  προβληματισμοί για τη στάση των εργατικών και λαϊκών τάξεων σε τέτοια περίπτωση μοιάζει να κινούνται σ’ ένα δημαγωγικό αντιιμπεριαλισμό που αποφεύγει ν’ αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη κατάσταση.  Γιατί αυτό που δεν λαμβάνεται υπόψη είναι πως ο εθνικισμός προσαρμοζόμενος και μεταβαλλόμενος στις νέες κάθε φορά συνθήκες συγχωνεύεται με τον πατριωτισμό, την αγάπη και αφοσίωση στην πατρίδα, την επιθυμία υπηρέτησης των συμφερόντων της με συγκεκριμένες πράξεις, δίνοντας  απαντήσεις σε ερωτήματα ταυτότητας και καλλιεργώντας το αίσθημα της κοινότητας και του ανήκειν σε κάτι διαρκές μέσα στο χρόνο, ιδιαίτερα στις λαϊκές μάζες.

Σχεδιασμοί για το κεφάλαιο, όχι για το λαό



Το «νέο όραμα» για την Κεντρική Μακεδονία και ειδικά για τη Θεσσαλονίκη παρουσίασε ο περιφερειάρχης, Απ. Τζιτζικώστας, στο «αναπτυξιακό» συνέδριο που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, συμπληρώνοντας τα όσα είχαν ήδη πει στις ομιλίες τους ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Αυτονόητα, τα «οράματα» κυβέρνησης, Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης για την ανάπτυξη της περιοχής «κουμπώνουν» απόλυτα. Κοινός παρονομαστής είναι τα συμφέροντα και οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου για ανάδειξη της χώρας σε κόμβο Μεταφορών και Ενέργειας, σε ευθεία σύνδεση με τα ενεργειακά, γεωπολιτικά και άλλα σχέδια που προωθούν στην περιοχή ΗΠΑ και ΕΕ, ανταγωνιστικά προς άλλα κέντρα, κυρίως προς τη Ρωσία. Ετσι, σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αποτελούν τον πυρήνα του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας», αλλά τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας, όπως και όλης της Βόρειας Ελλάδας, μπορούν να ξεδιπλωθούν και να αξιοποιηθούν πλήρως «μόνο στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου βαλκανικής συνανάπτυξης». Για να αποδώσει όμως αυτό το σχέδιο, πρέπει να αφαιρέσει το έδαφος κάτω από τα πόδια των ανταγωνιστών του. Γι' αυτό η Ελλάδα αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων, που λειτουργεί ανασχετικά στην επιρροή της Ρωσίας και ταυτόχρονα δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την ΕΕ να ανταγωνιστεί τα σχέδια της Κίνας, που χαράσσει στα Βαλκάνια μια βασική αρτηρία του «νέου δρόμου του Μεταξιού».