Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Οι εξολοθρευτές των συνειδήσεων


“Καλός είναι στη θεωρεία ο κομμουνισμός αλλά στην πράξη απέτυχε”. Αυτό ακούγεται διαρκώς εδώ και δεκαετίες τόσο από τους εχθρούς του όσο και άσπονδους φίλους του. Κι αν δει κανείς τα πράγματα από μακρυά αυτό φαίνεται λογικό. 

dalles ImgL

Το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος ξεκίνησε ηρωικά, συνέχισε θριαμβευτικά με τη συντριβή του φασισμού, εξέπληξε με την κατάκτηση του διαστήματος και τελικά ανατράπηκε. Ύστερα από τρεις σχεδόν δεκαετίες δεν επιτρέπεται πια να βλέπει κανείς τα πράγματα απλοϊκά..

Ανακοπή




Δώδεκα πίθηκοι έπαθαν ομαδικά καρδιακή προσβολή κι έμειναν στον τόπο! Στην Ινδία. Επειδή δεν το χωράει ο νους του πιθηκάνθρωπου έγινε έρευνα. Το κράτος είπε ότι δε βρήκε ούτε αρρώστια, ούτε δηλητήριο. Εδωσε ως εξήγηση την... πιθανότητα τα πιθήκια να είδαν μια τίγρη, κοψοχολιάστηκαν και πήγαν στον πλανήτη της άλλης τους ζωής.

«χτες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά»


Ο Λένιν για την επαναστατική τακτική και την επαναστατική τέχνη
 
 

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΦΟΔΟΥ
 
Η ένοπλη εξέγερση είναι πολεμική επιχείρηση που θα πρέπει να κατευθύνεται στην κατάληψη της εξουσίας. Χρειάζεται όχι μόνο έγκαιρη εκτί­μηση συνθηκών επαναστατικής κατάστασης, αλλά και σωστή εκτίμηση της πιο κατάλληλης στιγμής, όταν ο αντίπαλος βρίσκεται σε μεγαλύτερη αδυναμία, όταν είναι αποδυναμωμένος από εσωτερικούς και εξωτερικούς συμμάχους.

Η στιγμή της τελικής σύγκρουσης πρέπει να επιλεχτεί προσεχτικά, «χτες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά» σημείωνε ο Λένιν παραμονές της Οκτωβριανής Επανάστασης. Ποια είναι τα κριτήρια της πλήρους ωριμότητας της επαναστατικής κατάστασης και της ετοιμότητας των επαναστατικών δυνάμεων για την ένοπλη εξέγερση; Ο Λένιν απαντούσε:

Οταν η επαναστατική πράξη πάρει την υπόθεση όλων στα χέρια της, θα το πετάξει στη σκοτεινιά.



Το συσκευασμένο ψέμα

1. Η γενικευμένη ψευδαίσθηση απλώνεται στον κόσμο ως τρόπος ζωής. Ενας μεγάλος αριθμός πολιτών νιώθει πως ματαιοπονεί, αφήνοντας τη ζωή τους στα χέρια της τύχης, σαν να περιμένουν τη λύση εξ ουρανού. Πρόκειται για σπαρακτικό λάθος. Ο εσωτερικός κόσμος της ψευδαίσθησης είναι ανύπαρκτος, και ό,τι φτάνει στη βιτρίνα του καθίσταται γελοίο. Πρόκειται για συσκευασμένο ψέμα, για μια εφεύρεση του συστήματος που ασπάζεται μόνο το κενό.