Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Αντικαταστήσαμε τις σκάλες της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε” με τις δικές ΜΑΣ

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη μετά την καταστροφή που έγινε στις σκάλες της παραλίας, παρά τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που επέβαλε από το 2012 προφασίζεται ότι δεν έχει χρήματα να τις αντικαταστήσει.

Πιστή στην τακτική της να θεωρεί τον Δήμο παράρτημα της Ελληνικός χρυσός «ανέθεσε» στην εταιρεία να μας «δωρίσει» τις νέες σκάλες προκαλώντας για άλλη μία φορά την κοινωνία της Ιερισσού η οποία με λόγια αλλά και με πράξεις (ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ) διαμήνυσε επανειλημμένα ότι δεν δέχεται χάντρες και καθρεφτάκια από την καναδική εταιρεία Eldorado που σχεδιάζει μια τεράστιας έκτασης μεταλλευτική δραστηριότητα (εξόρυξη κυρίως χρυσού) στον Κάκαβο, που θα καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα, το δάσος, τον αέρα, τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, και θα αφήσει πίσω λίμνες τοξικών αποβλήτων.

Το δόλωμα για όλα αυτά θα είναι κάποιες θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και τα δωράκια στις τοπικές κοινωνίες για να μας ξεγελάσουν.

Για άλλη μία φορά διαδηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε συμπεριφορές που υποτιμούν την νοημοσύνη μας, προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και μας υποβιβάζουν στο επίπεδο ιθαγενών της εποχής της αποικιοκρατίας.

ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΩΡΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Δήμου Σταγίρων-Ακάνθου
Δήμαρχε, τις σκαλίτσες τις Ελληνικός Χρυσός και σε άλλη παραλία....