Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Β. Τομπουλίδης: Η συνέχιση των εργασιών θα επιδεινώσει την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των εργαζομένων της πόλης (ΦΩΤΟ)


Μακέτα του flyover
Μακέτα του flyover
Πηγή: Eurokinissi

«Η χτεσινή έναρξη των εργασιών του flyover με το κλείσιμο μιας λωρίδας κυκλοφορίας στον Περιφερειακό μόνο στο ένα ρεύμα και για λίγα μέτρα προκάλεσε όπως αναμενόταν και προειδοποιούσαμε κυκλοφοριακό χάος και στον Περιφερειακό και στο κέντρο της πόλης», σημειώνει σε δήλωσή του ο Βασίλης Τομπουλίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Θεσσαλονίκης και καλεί στην κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή του Flyover που διοργανώνουν δεκάδες εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς αύριο 12/11, στις 11:00, στο Πάρκο για όλους στην Άνω Τούμπα.

Στη δήλωσή του με αφορμή τα προβλήματα στην έναρξη κατασκευής του έργου, σημειώνει ακόμα: «Αποδεικνύουν από την πρώτη μέρα ότι τα ημίμετρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το κυκλοφοριακό και οι συγκοινωνίες στην πόλη μας με την χρόνια καθυστέρηση της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ και την υποβάθμιση του ΟΑΣΘ. Υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση είναι διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ παλιότερα αλλά και οι διοικήσεις Περιφέρειας και Δήμων.

«Οράματα» και «αξίες» βουτηγμένα στο αίμα των λαών

 

«Κοινό όραμα» μοιράζεται η κυβέρνηση

με το κράτος - δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά κοτζάμ υφυπουργός Αμυνας...

Είπε ο Κεφαλογιάννης:«Σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ, δεν θα επηρεαστεί από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή (...) απορρέει από (...) το κοινό μας όραμα για την ασφάλεια και σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο»

4.000 νεκρά παιδιά

Πάνω από 10.000 νεκροί Παλαιστίνιοι

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, βομβαρδισμοί νοσοκομείων και σχολείων

Απειλές για πυρηνικά, πολεμικοί στόλοι απ' όλο τον κόσμο με το δάχτυλο στη σκανδάλη...

Γενικώς, μπουρλότο!

* * *

Αμα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του

έχουν «όραμα ασφάλειας και σταθερότητας»,

με σφραγίδα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ...

οι λαοί βλέπουν εφιάλτες στον ξύπνιο τους.

Για όλα φταίει ο σταθμάρχης;

 

 

Ιντριγκάρονται το ΠΑΣΟΚ και ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ στα social media με την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών. Εξίσου ιντριγκάρεται και η ΝΔ που αναγκάζεται να υπερψηφίσει τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά διαφωνεί με το περιεχόμενο, όπως αυτό περιγράφεται στην ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

«Αν υπάρχει ένας τρόπος να μην αποδοθεί δικαιοσύνη και να μη δικαστούν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα των Τεμπών τότες αυτός ο τρόπος είναι να γίνει η εξεταστική που προτείνει το ΚΚΕ, όπου θα γίνει μία γενική συζήτηση κλπ.». Κάπως έτσι τοποθετείται το ΠΑΣΟΚ και ο -περίφημος πλέον- μηχανισμός των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Για άλλη μία φορά βέβαια τους διαψεύδει η πραγματικότητα.

Έχουμε και λέμε:

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 11 - 12 Νοέμβρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 11 - 12 Νοέμβρη:

 

  • Μία είναι η απάντηση αντίσταση και πάλη του λαού! Με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική μέσα κι έξω από τη χώρα.

Λαϊκό STOP στον πόλεμο Ισραήλ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Μ. Ανατολή και την ελληνική εμπλοκή που βαθαίνει, τώρα και με τον φερετζέ του ...ανθρωπισμού!

Σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά μας για τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν θα πληρώσει ο λαός τις συνέπειες του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα της λείας!