Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΗΡΙΟ ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, 7μ.μ., 

στην ελεύθερη ΕΤ3 (λεωφόρος Στρατού)

 

 
 
                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΡΤ3

Η πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της χώρας μέσω ενός συκοφαντικού και χυδαίου διαγγέλματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, αποτελεί την πιο νοσηρή εκδοχή μιας δημοκρατίας υπό κατάρρευση.
Η διακυβέρνηση της χώρας μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η απόλυτη υποταγή στις επιταγές της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, οι επιστρατεύσεις και οι χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η διάλυση της δημόσιας υγείας, οι χρυσές καταστροφικές «επενδύσεις», οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, η ασύστολη χρήση χημικών και ασφυξιογόνων και η αστυνομική βία σε βάρος διαδηλωτών και δημοσιογράφων και, τέλος, η απόπειρα φίμωσης της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν το πιο απαίσιο πρόσωπο της εξουσίας που θέλει τους πολίτες παθητικούς υπηκόους, συνένοχους στο έγκλημα εκποίησης της χώρας, χωρίς φωνή και ακηδεμόνευτη ενημέρωση.
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να κλείσουμε τις κάμερες και τα μικρόφωνα. Αυτή η πράξη άρνησης δεν συνιστά απλώς μία ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας και εργασιακής αυτοάμυνας απέναντι στην κρατική επιθετικότητα. Αποτελεί, κυρίως, μία ελάχιστη υποχρέωση προς όλους τους πολίτες της χώρας και στο δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό πρόγραμμα και ενημέρωση από ένα δημόσιο μέσο που πρέπει να ανήκει σε όλο τον λαό.
Καλούμε την κοινωνία σε εγρήγορση και συμπόρευση για την προάσπιση της ελεύθερης δημόσιας ραδιοφωνίας – τηλεόρασης και την αποτροπή των τετελεσμένων που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με την εφαρμογή του «δόγματος του σοκ» και στην περίπτωση της ΕΡΤ.
Ένα πράγμα κάνουμε ξεκάθαρο: Για μας, το δόγμα του σοκ, πέθανε. Ήρθε η ώρα της εξόδου στον καθαρό ουρανό του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Ήρθε η ώρα της αφύπνισης. Οι πολίτες, είναι ήδη στους δρόμους.
Είμαστε στο κτήριο της τηλεόρασης στη Λεωφ. Στρατού.
Κάλεσμα σε όλους! Μαζί μπορούμε!

Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ της ΕΡΤ3


 

Αναπαράσταση Ποντιακού γάμου από τη θεατρική ομάδα Ε.Π.Ω.Φ.

Η 'Ενωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων διοργάνωσε το ετήσιο τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία "7ο Σταυροδρόμι Παράδοσης & Πολιτισμού.