Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ





ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ


Η κυβερνητική απόφαση να δοθεί στην βιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» το «πράσινο φως» για να χρησιμοποιεί εναλλακτικά καύσιμα, όπως χαρτί, πλαστικά, καουτσούκ κ.α. είναι ανεπίτρεπτη.

Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων του Ωραιοκάστρου και ολόκληρης της Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα επιβαρύνει ιδιαίτερα το περιβάλλον, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω βιομηχανία γειτνιάζει και με το σημείο που έχει χωροθετηθεί για το ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Η διοίκησή μας, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής μας, τους άλλους Δήμους που πλήττονται, αλλά και Κοινωνικά Κινήματα Πολιτών, θα αντιδράσει με σθένος σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας υγείας.


Δημήτρης Σαραμάντος
Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Δώσε - Πάρε


Όταν αποκατασταθούν οι αδικίες τότε όλα θα είναι σύμφωνα με το σύνταγμα!

Καθησυχάζει ο Αθανασίου: Άμεση αποκατάσταση αδικιών στις αποδοχές δικαστικών 

Μιλώντας στη Γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ο υπ. Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι οι περικοπές στους δικαστικούς ξεπέρασαν το 50%. Τι διαβεβαιώνει.
 
Tη διαβεβαίωση ότι οι αδικίες στις περικοπές των αποδοχών των δικαστικών θα αποκατασταθούν επανέλαβε το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, και σημειώνοντας πως η διόρθωση του προβλήματος αποτελεί προτεραιότητας της υπουργίας του.
Υπενθύμισε ότι οι περικοπές στους δικαστικούς ήταν «δυστυχώς από τις μεγαλύτερες», καθώς «ξεπέρασαν το 45% και σε μερικές περιπτώσεις το 50%».
Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι θα ενισχυθούν με 115 δικαστές τα διοικητικά δικαστήρια, ενώ παράλληλα θα καλυφθεί μεγάλο κενό των οργανικών θέσεων (περίπου 1.050).
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος ανέφερε ότι «καθίσταται σαφές, μέρα με τη μέρα ότι η κρίση της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας γίνεται και κρίση βασικών θεσμών του κράτους», ενώ επισήμανε ότι το ασταθές και ανολοκλήρωτο κοινωνικό κράτος και η φορολογική επιβάρυνση σε συνδυασμό με την παγιωμένη αδυναμία διώξεως της φοροδιαφυγής, το έλλειμμα ευκαιριών και τον αποκλεισμό των νέων ανθρώπων να αναπτύξουν δραστηριότητες, δημιουργούν διαφορές οι οποίες οδηγούνται στα διοικητικά δικαστήρια.
Η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρήνη Γιανναδάκη ανέφερε ότι «το επίπεδο πληροφόρησης για την καθημερινότητα της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της χώρας μας είναι δυστυχώς πολύ χαμηλό, αν όχι ανύπαρκτο και μάλλον δεν ενδιαφέρει κανένα, εκτός από τους ίδιους.
Εμείς όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε περιορισμένα μέσα, καθόλου επιμόρφωση, ανεπαρκή κατάρτιση, υπερβολικό φόρτο εργασίας και ελλιπή οργάνωση», πρόσθεσε.
Η ίδια χαρακτήρισε «σχεδόν κωμικό» το επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού των διοικητικών δικαστηρίων, ενώ αναφέρθηκε και στα οργανικά κενά δικαστών που υπερβαίνουν τους 100 δικαστές και η αναλογία ενός γραμματέως για έξι δικαστές.
Οι εκκρεμείς υποθέσεις στα Διοικητικά Δικαστήρια ανέρχονται στις 399.000 και εξ αυτών οι 98.000 είναι φορολογικές και τελωνειακές.
Μόνο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης, οι εκκρεμείς φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις ανέρχονται στις 11.500 και προσδιορίζονται για να συζητηθούν μετά από 2,5 χρόνια, ενώ οι υπόλοιπες αγωγές προσδιορίζονται να δικαστούν μετά από πέντε χρόνια.
πηγή: news247