Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΚΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ Εκδήλωση για τα 77 χρόνια από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στις Κορυσχάδες (ΦΩΤΟ)

 

Από τη σημερινή εκδήλωση στις Κορυσχάδες 
Από τη σημερινή εκδήλωση στις Κορυσχάδες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Ευρυτανίας του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τα 77 χρόνια από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΕΕΑ στις Κορυσχάδες (14-27 Μάη του 1944).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Κώστας Μπασδέκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορυσχάδων, ο Χρήστος Δήμας κ.ά.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μπακογιώργος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή.

Ανθρωποφυτείες..

 .



Ο Μπάμπης θεωρεί την πανδημία ευλογία. Ηρθε πίσω στην πατρίδα απ' την Κορέα για να αντέξει εδώ το λοκ ντάουν, αλλά κυρίως για να πάρει μιαν ανάσα. Εβγαζε λεφτά δουλεύοντας δεκαπέντε ώρες την ημέρα σε πραγματικές συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης με παρέα το κρεβάτι του. Ο Νίκος τα ίδια απ' την Κίνα, όπου οι υπάλληλοι δουλεύουν δωδεκάωρο επί έξι μέρες. Ηδη αυτοκατατάσσονται στους λεγόμενους ψηφιακούς μετανάστες, σαν και τους μισούς υπαλλήλους ψηφιακών εταιρειών σ' όλο τον κόσμο, που αντιγράφουν τον πατέρα του Facebook, Ζούκεμπεργκ, που διευθύνει την αυτοκρατορία του από τον ιδιόκτητο παράδεισό του στη Χαβάη. Κι έτσι σιγά σιγά γεμίζουμε κι εμείς κι ο κόσμος ανθρώπους - μπρελόκ Ζούκεμπεργκ της διπλανής πόρτας. Κόλαση σε περιτύλιγμα παραδείσου.
 
Είχα την τύχη να ξεστραβωθώ, σχεδόν προφητικά, περί την τηλεζωή, στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σ' ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, καθώς δεν ξαναπέταξα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού από τότε, με καλούν σ' ένα σπίτι νεαρού ζευγαριού, στον πεντηκοστό όροφο γυάλινου ουρανοξύστη.