Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

74 χρόνια από την απελευθέρωση του Διδυμοτείχου




Παράρτημα Διδυμοτείχου - 0ρεστιάδας

Δελτίο Τύπου
29/8/2018

 29 Αυγούστου  συμπληρώνονται  φέτος 74 χρόνια από τη μέρα εκείνη που οι  αγωνιστές και αγωνίστριες    του 81 Συντάγματος  του ΕΛΑΣ ,    ύστερα από σκληρή ολονύκτια μάχη ,  απελευθέρωσαν την πόλη του Διδυμοτείχου. 
 
Η  απελευθέρωση του Διδυμοτείχου,  που ήταν τότε η πρωτεύουσα του νομού  και η έδρα των Ναζί, ήταν  η κορυφαία  στιγμή του αντιφασιστικού αγώνα στην περιοχή μας 
 
Στη μνήμη όλων των αγωνιστών  που πάλεψαν με ηρωισμό για να νικηθεί το τέρας του φασισμού  και «για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά»,  αντιπροσωπεία του παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού  Ελλάδας  Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας, σήμερα  29/8/1918  και ώρα 19.00΄θα   επισκεφθεί  το χώρο εκτέλεσης   των αγωνιστών του αντιφασιστικού  αγώνα  στο Διδυμότειχο  και θα καταθέσει λουλούδια.
 
Τετάρτη 29/8/2018

Οι νέοι υπουργοί είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και της τρόικας (VIDEO)





Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέπτεται τη Λακωνία, όπου σε εκδήλωση της ΤΕ Λακωνίας του Κόμματος, προς τιμήν του Μανώλη Σταθάκη, διοικητή του λόχου του ΕΛΑΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή σήμερα, εδώ τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, σ’ αυτόν εδώ τον ηρωικό τόπο, που έδωσαν τη ζωή τους δεκάδες αγωνιστές, με επικεφαλής τον Σταθάκη. Και βεβαίως μέσα απ’ αυτό το μνημείο και με αφορμή αυτήν την εκδήλωση, τιμάμε τους δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές κομμουνιστές, που έδωσαν τη ζωή τους και στη λακωνική γη και σε όλη την Ελλάδα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, για να ζούμε εμείς καλύτερα, για να ζουν καλύτερα τα παιδιά μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δικαίωμα στη δουλειά - Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (VIDEO)


Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στην Καθαριότητα του Δήμου, λόγω ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό


Μαχητική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νομού, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την επιστροφή στην εργασία όλων των συμβασιούχων που απολύθηκαν τους προηγούμενους μήνες και για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την πάλη τους με συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 8 Σεπτέμβρη.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους και να προχωρήσει σε μετατροπή των συμβάσεών τους. Να κλείσει την πόρτα στους ιδιώτες εργολάβους που ετοιμάζονται να μπουν στις υπηρεσίες του δήμου. Επίσης, ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να αποσύρει την έφεση που έχει ασκήσει σε βάρος της απόφασης που δικαίωσε περίπου 200 συναδέλφους τους και υποχρεώνει το δήμο να προχωρήσει σε μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Πού το πάνε;


Παραπάνω από «περίεργη» είναι η κινητικότητα που δείχνει αμέσως μετά την πυρκαγιά στο Μάτι ο «πανταχού παρών» Αμερικανός πρέσβης. Την περασμένη Παρασκευή ο Τζ. Πάιατ συναντήθηκε με την περιφερειάρχη Αττικής, δηλώνοντας έπειτα ότι γνωρίζει «τη σπουδαιότητα να οικοδομήσουμε ένα σύστημα, ώστε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον», ενώ προανήγγειλε ότι «θα υπάρξει μεγάλη συνεργασία με τους Ελληνες της διασποράς και ειδικότερα τους AΧΕΠΑΝΣ». Είχε προηγηθεί συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, για «ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος», αλλά και με τον υπουργό Αμυνας, ο οποίος, τη δεύτερη κιόλας μέρα μετά την πυρκαγιά, είχε απευθύνει αίτημα στις ΗΠΑ να συνδράμουν την ...πυροπροστασία με πτήσεις drones πάνω από την ελληνική επικράτεια, όπως και έγινε. Για «κερασάκι στην τούρτα», οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της Πολιτικής Προστασίας «κουμπώνουν» με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα και αφήνουν πολλά ερωτήματα για τις πραγματικές στοχεύσεις του νέου μηχανισμού. Οπως και να 'χει, η κινητικότητα αυτή μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο εμπλοκής της κυβέρνησης στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή. Θα είχε επομένως μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερώσει επιτέλους το λαό για το τι συζητάει με τον Αμερικανό πρέσβη πίσω από τις κλειστές πόρτες...

“Λήξη σιμμοριτοπολέμου…” – Φασίστες χακάρουν τη Βικιπαίδεια για να αποδείξουν ότι η βλακεία είναι αήττητη



Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος; Εμείς θα νικήσουμε. Ακόμα και τη βλακεία των φασιστών.

Ότι είναι φασίστες το ξέρουν όλοι, ακόμα και οι ίδιοι. Ότι είναι ανορθόγραφοι κι αγράμματοι, το αποδεικνύουν σε καθημερινή βάση, αλλά συνεχίζουν απτόητοι για να αποδείξουν ότι η βλακεία είναι αήττητη.



Τα φασιστοειδή χάκαραν προσωρινά τη σελίδα της Βικιπαίδεια, στο λήμμα με τις επετείους της 29ης Αυγούστου για το τέλος του εμφυλίου πολέμου και τις τελευταίες μάχες των ηρωικών ανταρτών του ΔΣΕ στο Γράμμο. Οι υπεύθυνοι της σελίδας το διόρθωσαν λίγο αργότερα, αλλά εμείς κρατήσαμε και αποθηκεύσαμε το στιγμιότυπο, ως μνημείο στη βλακεία των απογόνων των “νικητών του εμφυλίου” -με τη βοήθεια των Βρετανών και των ΗΠΑ, ώστε να νιώσουν εθνικά υπερήφανοι.

Αλλά τι κι αν έπεσε ο Γράμμος; Εμείς θα νικήσουμε. Ακόμα και τη βλακεία των φασιστών

Αποπροσανατολιστικό γαϊτανάκι μεταξύ των δυνάμεων που τσάκισαν την Κοινωνική Ασφάλιση

 
«ΚΟΝΤΡΕΣ» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Οδηγός τους η απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το «κόστος» του Ασφαλιστικού και το άνοιγμα πεδίου για τις μπίζνες της ιδιωτικής ασφάλισης

Με το νόμο - λαιμητόμο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μονιμοποίησε και κλιμάκωσε τις αντιασφαλιστικές ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων
Με το νόμο - λαιμητόμο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μονιμοποίησε και κλιμάκωσε τις αντιασφαλιστικές ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων
Ενα ακόμα αποπροσανατολιστικό γαϊτανάκι στήνουν τις τελευταίες βδομάδες και μέρες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γύρω από το Ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της προσπάθειας να στηθούν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δυνάμεων που μοιράζονται την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική.
 Στόχος της σκιαμαχίας που στήνουν κυβέρνηση και ΝΔ είναι να συσκοτιστεί η αλήθεια για το Ασφαλιστικό, το γεγονός δηλαδή ότι η επίθεση διαρκείας στην Κοινωνική Ασφάλιση επιβάλλεται από τα συμφέροντα και τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, γι' αυτό και οι κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, σε συνέχεια και αλληλοσυμπλήρωση, πρωτοστάτησαν στην επίθεση σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Μονιμοποίηση και βάθεμα όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων
 
Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του αρχηγού της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, περί κατάργησης του «νόμου Κατρούγκαλου» (σε μια προσπάθεια της ΝΔ να καλλιεργήσει κι αυτή την απάτη ότι θα φέρει ένα «πιο δίκαιο» Ασφαλιστικό), η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ξιφούλκησε κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την με τη σειρά της ότι θέλει να φέρει ένα «χειρότερο» Ασφαλιστικό.

Ανακάτεμα της τράπουλας


  Πηγή: Eurokinissi

Το ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας με τον χτεσινό ανασχηματισμό και οι αντίστοιχες οργανωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, τα ψευτοδιλήμματα που ρίχνει η κυβέρνηση στο «αλώνι» των πολιτικών διεργασιών, οι «μεταγραφές» μέσω ΑΝΕΛ από τη λεγόμενη «καραμανλική» ΝΔ και το έντονο «φλερτ» με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με ένα τμήμα από το Ποτάμι, υπηρετούν έναν ενιαίο σχεδιασμό, με πολλαπλούς στόχους.

Πρώτα απ' όλα, επιχειρούν να διαμορφώσουν την εικόνα μιας υποτιθέμενης «νέας εποχής», που ξεκινάει τάχα μετά από το τυπικό τέλος του τρίτου μνημονίου και το χαρακτηριστικό της είναι η διαμόρφωση μιας «πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόσει δήθεν φιλολαϊκές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στο έδαφος του «δημοσιονομικού χώρου» που αφήνουν τα ματωμένα πλεονάσματα.