Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η «Συμφωνία αλήθειας» ως ομολογία του εγκλήματος



mitso

Η ΝΔ έχει ένα σλόγκαν στην ρητορική της ατζέντα που ονομάζεται «Συμφωνία Αλήθειας». Ουσιαστικά είναι η συμπύκνωση του κεντρικού πολιτικού στόχου του Μητσοτάκη που παρουσιάστηκε στην ΔΕΘ, ο οποίος σερβίρεται και ως το «εναλλακτικό» πολιτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ν.Δ, έχει αναρτηθεί σε κεντρικό σημείο η πρόταση της «Συμφωνίας αλήθειας». Είναι ένα κείμενο 21 σελίδων που συνοδεύεται από δύο φράσεις . 1η «Οι δικές μας πολιτικές απαντούν με στοχευμένες δράσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Οι δικές μας πολιτικές είναι κοστολογημένες. Δεν περιλαμβάνουν ψεύτικες υποσχέσεις. Είναι αποτέλεσμα μιας σοβαρής και υπεύθυνης εργασίας.» (Κυριάκος Μητσοτάκης),… Και η 2η φράση «Το δικό μας πρόγραμμα δεν θα είναι καρπός ενός «λεφτόδεντρου», αλλά καρπός μιας σοβαρής και μελετημένης εργασίας. Οι ιδέες αυτές δεν χρειάζονται κατά βάση χρήματα αλλά φέρνουν χρήματα. (Κωστής Χατζηδάκης)

Με πυρήνα τα κέρδη των λίγων

Διαβάζοντας το πρόγραμμα της «Συμφωνίας Αλήθειας» διαπιστώνουμε πως πρόκειται για ένα «μανιφέστο» που εκφράζει βαθιά τον καθεστωτικό πολιτικό σχεδιασμό της Ευρωενωσιακής και ντόπιας ολιγαρχίας που εφαρμόζεται στην χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια, ενώ εισάγονται και νέα «καινοτόμα» σχέδια που επί της ουσίας οδηγούν στην εξύψωση της επιχειρηματικότητας και του κέρδους της. 

Δεν θα επιδιώξουμε να κάνουμε αναλυτική κριτική, αλλά θα επικεντρωθούμε στον βασικό πυρήνα της σκέψης, όπως παρουσιάζεται από την Γραμματεία Προγράμματος του κόμματος και συνδέεται με την αντίληψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία. 

Ο βασικός πυρήνας της λεγόμενης «Συμφωνίας Ευθύνης» βρίσκεται στο παρακάτω απόσπασμα του κειμένου που παρά τις προσπάθειες της ΝΔ να αμβλύνει τις γωνίες, εντούτοις είναι εμφανές πως η πολιτική της επιλογή γέρνει πεισματικά υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων και των κερδών τους, αλλά και υπέρ των γενικευμένου ξεπουλήματος των υποδομών της χώρας. 

Διαβάζουμε, λοιπόν τι σημαίνει ανάπτυξη για την Ν.Δ ; «Ανάπτυξη για εμάς σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει στήριξη του έντιμου και ευσυνείδητου επιχειρηματία, σημαίνει απενοχοποίηση του κέρδους και της αμοιβής.» … Και συνεχίζει «Με περισσότερες επενδύσεις. Μπορούμε να τις πετύχουμε με ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, με απλούστευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Με περισσότερες αποκρατικοποιήσεις ειδικά στους τομείς που αποτελούν συγκριτικό μας πλεονεκτήματα» .

«Πόντιοι πιλάτοι» δηλώνουν πλέον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τις Διατλαντικές Συμφωνίες (CETA-TTIP) που οι ίδιοι έχουν κατήγγειλαν …πριν μερικούς μήνες!



tipp-trade-protest-1


Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή της CETA: Ό,τι πει η κυβέρνηση!

«Πόντιοι πιλάτοι» δηλώνουν πλέον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τις Διατλαντικές Συμφωνίες (CETA-TTIP) που οι ίδιοι έχουν κατήγγειλαν …πριν μερικούς μήνες!

 

«Αφήνουμε την τελική απόφαση στην κυβέρνηση και θα την υποστηρίξουμε»! 
Σε αυτή την …σαφέστατη θέση καταλήγει η επίσημη τοποθέτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση της Διατλαντικής Συμφωνίας Ελλάδας-Καναδά, (CETA). Με αυτό το καταληκτικό συμπέρασμα κατατέθηκε στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τις Διατλαντικές Συμφωνίες, αναφορικά το ερώτημα περί υπογραφής ή όχι της CETA, που χαρακτηρίζεται από τους πάντες (ακόμη και από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς) ως προπομπός και «Δούρειος Ίππος» για την TTIP.

Για όσους δεν γνωρίζουν η TTIP που έχει αποκληθεί και «Σύνταγμα των Πολυεθνικών» προβλέπει – μεταξύ πολλών άλλων επαχθών όρων- την δημιουργία σταθερού επενδυτικού κλίματος για πολυεθνικές επενδύσεις. Ανάμεσα στις προβλέψεις τους βρίσκεται και η πρόθεση για ένα σύστημα διαιτησίας προσφυγών πολυεθνικών εναντίον κρατών (ISDS) με βάση το οποίο τα εθνικά κράτη θα καλούνται να αποζημιώσουν τις εταιρίες εφόσον υπάρξουν αλλαγές στα δεδομένα της αρχικής επένδυσης. Ως τέτοιες αλλαγές θα θεωρούνται π.χ αυξήσεις σε μισθούς, ενίσχυση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων, ενίσχυση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ακόμη και οι …απεργιακές κινητοποιήσεις ή οι συλλογικές αντιδράσεις απέναντι σε κάποιο επιχειρηματικό εγχείρημα.

Χυδαίος αντικομμουνισμός μέσω κοκορομαχίας με ΣΥΡΙΖΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χυδαίος αντικομμουνισμός μέσω κοκορομαχίας με ΣΥΡΙΖΑ
Βρώμικη επίθεση, με στόχο το λαϊκό κίνημα, την κάλπικη απόδοση στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικών που δεν έχει και τη συσκότιση της στρατηγικής σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Eurokinissi
Σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα που χρεώνεται συνολικά στην ηγεσία της ΝΔ, επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζηλεύοντας τις τέτοιες δόξες «δημοκρατικότητας» της ΕΕ, εμφανίστηκε παραπονούμενος που ο ελληνικός λαός τιμά τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών και δεν γίνεται κι εδώ ό,τι σε άλλες χώρες, δηλαδή να κλείνονται φυλακή. Μια βρώμικη προσπάθεια, με διττό στόχο, δηλαδή, χώρια τον χυδαίο αντικομμουνιστικό δηλητήριο, να αποδώσει, ταυτόχρονα, στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά που δεν έχει, συντηρώντας τη μεταξύ τους δικομματική κοκορομαχία.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στη Χίο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Εγώ ήμουν πάντα από αυτούς που έλεγαν ότι οι Αριστεροί δεν είναι δημοκράτες. Οταν το έλεγα αυτό, πέφταν όλοι να με φάνε, μου καίγαν το βιβλιοπωλείο, μου βάζαν βόμβες. Ξέρετε εδώ στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ιστορική παρεξήγηση (...) Πουθενά στον κόσμο, η Αριστερά, η Κομμουνιστική Αριστερά μιλάμε - δε μιλάμε για τη Σοσιαλδημοκρατία - δεν έχει ταιριάξει με τη δημοκρατία. Η Κομμουνιστική Αριστερά - και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διάσπαση του ΚΚΕ, κι αυτοί οι άνθρωποι είναι κομμουνιστές - όπου κυβέρνησε, κυβέρνησε με ολοκληρωτισμό. Στην Ελλάδα όμως, κυρίως λόγω του εμφυλίου και μετά λόγω της χούντας, δημιουργήθηκε αυτό που ονομάζουμε "ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς (...) αν πας στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Λετονία, στην Εσθονία, στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, και πεις "είμαι κομμουνιστής" σε βάζουν φυλακή. Δεν μπορείς να το πεις. Με το που το λες είσαι φυλακή. Στην Ελλάδα, μόνο αν είσαι Αριστερός είσαι καλός»...

Πίσω από τις αντικομμουνιστικές κραυγές του Αδ. Γεωργιάδη




Πίσω από τις αντικομμουνιστικές κραυγές του Αδ. Γεωργιάδη


Γράφει ο Οικοδόμος //
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαλαλεί τους ευσεβείς πόθους του για εξελίξεις στη χώρα μας σαν αυτές που διαδραματίζονται σε μια σειρά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλού, στις οποίες οι κυβερνήσεις απαγορεύουν τα  Κομμουνιστικά Κόμματα και τα σύμβολά τους, στέλνουν σε δίκη  κομμουνιστές και διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία.
Οι κυνικές αντικομμουνιστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας («…σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο»)  φανερώνουν σε όσους πλανώνται ή εφησυχάζουν τις ορέξεις και τις επιδιώξεις της τάξης των καπιταλιστών και του πολιτικού προσωπικού της, που ποτέ δεν έπαψαν να ισχύουν, και στη χώρα μας· αν δεν εφαρμόστηκαν, όπως σε άλλες χώρες, αυτό οφείλεται στην διαχρονικά ισχυρή παρουσία ενός ζωντανού εργατικού-λαϊκού κινήματος που παρά τα πισωγυρίσματα από χαμένες μάχες και τις όποιες απώλειες από πισώπλατα μαχαιρώματα, ένα σημαντικό κομμάτι του παραμένει σήμερα μαχητικά  στην πρώτη γραμμή, με πρωτοπόρα δύναμη στην καθοδήγησή του το ΚΚΕ, Κόμμα παντός καιρού με βαθιές ρίζες στο λαό.