Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ιατρικό απαρτχάιντ – Η σκοτεινή πλευρά του “εμβολιαστικού θαύματος” του Ισραήλ

 


Την ώρα που παρατηρείται έκρηξη κρουσμάτων σε Δυτική Όχθη και Λωρίδα της Γάζας, Ισραηλινοί αξιωματούχοι μεταθέτουν σε ένα αόριστο μέλλον τον εμβολιασμό των Παλαιστινίων με “ό,τι περισσέψει” από το εμβολιαστικό πρόγραμμα που τόσο παινεύουν τα διεθνή κι εγχώρια ΜΜΕ.

Πολύς λόγος γίνεται διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, για την επιτυχία με την οποία προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο Ισραήλ, την ώρα που η ΕΕ και Βρετανία αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις, τόσο στην παράδοση, όσο και στην χορήγηση των δόσεων, ενώ πολύ πίσω από τους στόχους βρίσκονται και οι ΗΠΑ. Πράγματι, την ώρα που η ΗΠΑ έχουν πετύχει την ανοσοποίηση μόλις του 1,67% του πληθυσμού της, ήδη το Ισραήλ έχει πετύχει την εμβολιαστική κάλυψη του 16% των πολιτών της μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες. με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

Το κουβανικό φάρμακο Nasalferón τώρα και σε ταξιδιώτες (93% covid19-hit)



Ένα μικρό σε δύναμη κράτος αντιμετωπίζει τον ιό χωρίς 2ο.. 3ο.. κύμα… και μάλιστα φροντίζει και την πρόνοια επισκεπτών που δεν τους φροντίζει η πατρίδα τους.

Με 93% επιτυχία σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (17.241) και ηλικιωμένους ευπαθείς (1.010) [i] το κουβανικό φάρμακο Nasalferón άρχισε να δοκιμάζεται σε ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα της Κούβας από το εξωτερικό και τους οικείους τους, ως προληπτικό μέτρο κατά του κορονοϊού. Εσωτερικά τα κρούσματα έχουν εξαλειφθεί και υπάρχουν μόνο σε αφίξεις από το εξωτερικό, κυρίως από ΗΠΑ [ii], 792 από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι τώρα.

Συνωστισμός μαθητών σε σχολεία που επισκέφθηκε - Έγινε δέκτης ανησυχιών από γονείς (ΦΩΤΟ)

 

Πηγή: Eurokinissi

Δέκτης της έντονης ανησυχίας γονέων για τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων έγινε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που επισκέφθηκε σήμερα σχολικές αίθουσες με περισσότερους από 20 μαθητές!

Παρ' όλα αυτά, με γενικόλογες αναφορές σε «νέα μέτρα» και με τη μόνιμη επωδό της διασφάλισης «της δημόσιας υγείας», η υπουργός Παιδείας από τη Μεταμόρφωση επιχείρησε να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα. Το ίδιο σκηνικό και στους διαδρόμους του σχολείου, όπου ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε το στρίμωγμα μαθητών και εκπαιδευτικών, την ώρα που η υπουργός επιθεωρούσε το «ασφαλές άνοιγμα» των σχολείων.

Ισπανία: Υπάλληλοι του Ζara κοιμήθηκαν στο πάτωμα!

 

Ισπανία: Υπάλληλοι του Ζara κοιμήθηκαν στο πάτωμα


Η εργοδοσία –παρά την επερχόμενη χιονοθύελλα– απαγόρευσε στους εργαζόμενους να σχολάσουν νωρίτερα, αγνοώντας τις εκκλήσεις τους για να μην αποκλειστούν

Όχι, η εικόνα δεν είναι από άστεγους ή σεισμοπαθείς, αλλά από το κατάστημα του Ζara στο εμπορικό κέντρο της Μαδρίτης, όπου υπάλληλοι, αποκλεισμένοι από το χιόνι, κοιμούνται στο πάτωμα, πάνω σε χαρτόνια, αδυνατώντας να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μπορεί η Ισπανία, και ειδικότερα η περιοχή της Μαδρίτης, να ζουν μια από τις χειρότερες επελάσεις του χιονιά των τελευταίων δεκαετιών, αυτό όμως ελάχιστα ενδιαφέρει τα αφεντικά, που αντιμετωπίζουν τους υπαλλήλους τους κυριολεκτικά σα ζώα του κοπαδιού.