Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Διασυνδέσεις με τον κρατικό μηχανισμό μέχρι το μεδούλι




Η Χρυσή Αυγή, όπως και κάθε εθνικοσοσιαλιστική - εγκληματική οργάνωση, διατηρεί αγαστές σχέσεις με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «Είμαι δικός σας, είμαι Χρυσή           Αυγή». 
 Eurokinissi

Οι διασυνδέσεις αυτές έδιναν στους χρυσαυγίτες ένα αίσθημα ασυλίας. Αλλωστε, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά έγινε παρουσία αστυνομικών χωρίς να κρύβεται το πρόσωπο του δολοφόνου. Με ακάλυπτο πρόσωπο δολοφόνησαν και τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στη μέση του δρόμου.

Επίσης, αν και η μηχανή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν συνεχώς παρούσα, όταν οι κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχαν βγει για την αφισοκόλληση και ενώ ήταν μπροστά και στη δολοφονική επίθεση εναντίον τους, δεν έγινε καμία προσπάθεια αποτροπής της, ούτε ειδοποιήθηκε κανένας, αφού οι χρυσαυγίτες δεν συνελήφθησαν επιτόπου και όλοι αποχώρησαν ανενόχλητοι. Η επίθεση έγινε σε απόσταση 40 - 50 μ. από το ΑΤ Περάματος.

Να μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι μετά τις συλλήψεις της δολοφονικής επίθεσης των χρυσαυγιτών στους Αιγύπτιους αλιεργάτες συνέβησαν κάποιες αστυνομικές... παραλείψεις. Οπως επισημάνθηκε από την Πολιτική Αγωγή, από τη δικογραφία προκύπτει: παράλειψη σωματικής έρευνας των χρυσαυγιτών, παράλειψη κατάσχεσης των κινητών τους τηλεφώνων και άρσης απορρήτου των κλήσεων και των μηνυμάτων τους και των μπλουζών της ΧΑ που φορούσαν, παράλειψη συλλογής στοιχείων απ' όλους τους γείτονες μάρτυρες, παράλειψη εκτέλεσης ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης κ.ο.κ.

Περίεργη... επιμονή


«Το κράτος δικαίου φάνηκε. Αν οι πολίτες συνεχίσουν να το βλέπουν, λιγότεροι θα γοητεύονται απ' όσους ανεμίζουν "αντισυστημικά" λάβαρα για να υποδαυλίσουν την επιθετικότητα, την καχυποψία και τον φθόνο που υπάρχει μεταξύ ομάδων». Τα παραπάνω είναι μερικά από όσα γράφτηκαν στον αστικό Τύπο μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Αλήθεια, από πού προκύπτει ότι η φασιστική συμμορία σήκωνε «αντισυστημικά λάβαρα»; Από τις διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, που άλλωστε αποδείχθηκαν και με τη δίκη; Από τις φανερές και αθέατες επαφές της με πανίσχυρα τμήματα του κεφαλαίου, όπως του εφοπλιστικού; Από την αυξημένη επιρροή που είχε η φασιστική οργάνωση στον πιο σκληρό πυρήνα του κράτους (σε τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων); Είδε μήπως ποτέ κανείς τους χρυσαυγίτες, πρώην και νυν, να τα βάζουν με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να κυνηγάνε κανέναν εργοδότη, επειδή άφησε απλήρωτους ή απέλυσε εργάτες;
 

Εκτός αν ως «σύστημα» εννοούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές, τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Γιατί αυτοί ήταν τα θύματα της φασιστικής εγκληματικής βίας και όχι οι μεγιστάνες του πλούτου. Αυτή η περίεργη επιμονή, να βαφτίζονται ως «αντισυστημικοί» τα πιο γνήσια τέκνα του καπιταλιστικού συστήματος, εξηγείται μόνο από τη στόχευση που έχουν τέτοιου είδους αναλύσεις: Από τη μία, να συκοφαντηθεί η πραγματική αντισυστημική πάλη, η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που συγκρούεται με την εξουσία του κεφαλαίου. Από την άλλη, να εξωραϊστεί το ίδιο το σάπιο σύστημα, να κρυφτεί ότι η σημερινή εξουσία των καπιταλιστών αποτελεί τη «μήτρα» του φασισμού.

Να σωθεί το ιστορικό τυπογραφείο του ΕΑΜ στην Καλλιθέα

 

Εκδήλωση μπροστά στο κτίριο που, κάτω από το πάτωμά του, στεγάστηκε το θρυλικό παράνομο τυπογραφείο του ΕΑΜ κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και της αντίστασης του λαού μας, στην οδό Σκρα 31, πραγματοποίησε το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καλλιθέας και οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ, την Κυριακή, 4 Οκτώβρη 2020,  εκδήλωση για την συμπλήρωση 79 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ, στις 27 Σεπτέμβρη 1941. Το ιστορικό αυτό κτίριο σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

 


Από το 1984 που με απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ αποκαλύφτηκε για πρώτη φορά η ύπαρξη του τυπογραφείου, ένα μυστικό που είχε κρατηθεί επτασφράγιστο για 42 ολόκληρα χρόνια, μέχρι και σήμερα το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχουν αναπτύξει μια σειρά δράσεις και πρωτοβουλίες διεκδικώντας το αυτονόητο: Να αποκατασταθεί το κτίριο και να δημιουργηθεί Μουσείο Τύπου της ΕΑΜικής Αντίστασης. Συγκεντρώσεις, πορείες, παραστάσεις στο Δήμο, στο Υπουργείο Πολιτισμού, ερωτήσεις στη Βουλή.

Όταν το “Πρώτο Θέμα” παρουσίαζε τις “πλατείες των αγανακτισμένων” ως ιστορικό γεγονός…

 


 

Το Πρώτο Θέμα “γιορτάζει” την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας με τον πρωτοσέλιδο τίτλο “στη φυλακή η πάνω πλατεία”. Η θεωρία των δύο άκρων μας έρχεται και σε συσκευασία πλατείας, υπονοώντας ίσως πως έρχεται η σειρά της κάτω, για να τελειώνουμε έτσι με “κάθε μορφή φασισμού”.

 

 

Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας ποντάρουν στα χρυσόψαρα που απαρτίζουν το αναγνωστικό της κοινό και τον χρόνο που αμβλύνει τη μνήμη. Μετά από τόσα χρόνια, λίγοι θα θυμούνται πια τα στημένα ρεπορτάζ της εφημερίδας για τους χρυσαυγίτες που βοηθάνε τις ηλικιωμένες στα ΑΤΜ και να περάσουν στην άλλη πλευρά του δρόμου. Μια μειοψηφία μόνο θυμάται το πολύμορφο ξέπλυμα -με ρεπορτάζ για “λαθραίους” ή και κοσμικές στήλες με φασίστες σε λάιφ-στάιλ κείμενα- στους χρυσαυγίτες. Και δυστυχώς πολλοί ξέχασαν το κανιβαλικό πρωτοσέλιδό της με το πτώμα του δολοφονημένου Παύλου.

Ο γκεμπελισμός σε έναν πίνακα

 



Το έκαναν και αυτό! «Η Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξαν έναν πίνακα στη ζυγαριά των εντυπώσεων και εμφανίζουν το ΚΚΕ να έχει υψηλό ποσοστό ταύτισης με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή σε ψηφοφορίες που έγιναν στη Βουλή!

Στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι η ΝΔ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε από κοινού με τη ΧΑ στη Βουλή, εμμέσως πλην σαφώς ασπάζονται σε βάρος του ΚΚΕ τον ισχυρισμό που πλασάρει η ΝΔ εναντίον τους, φλερτάροντας ταυτόχρονα με τη θεωρία των «δύο άκρων»!